reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Karenka - to może być od przebiałczenia, ale może też być po prostu gęsty katar, tylko spływa mu do gardła, nie nosa

lenka
- u mnie rano było 2 stopnie. Myślicie, że to już czas na zimową kurteczkę? Do tej pory ubierałam w polarowy kombinezon.

Tasia - jak tam u Ciebie z laktacją? Szymek budził się jak w zegarku co dwie godziny i tak mi nakręcił laktację, że dzisiaj go oblałam strumieniem:-D

reklama
pscołka u nas dzisiaj było 0 i okropnie wieje , 10 stopni pewnie jest, wiec odpuszczam tym bardziej ze nie iwem jak bedzie z temp po południu, ja bym założyła rajstopy spodnie, body dł rekaw bluzka, misiowaty kombinezon, koc, albo kombinezon zimowy ale wtedy warstwa ubran mniej, tylko ze u nas naprawde wieje i jest zimno

Lenka nie wiem mam nadzieje że to przejdzie jej bo za miesiąc wracam do pracy :( Maja ma dziś 6 miesięcy :szok: a dopiero niedawno modliłam się żeby przyszła na świat :)
Co do ubrań na dworze to mam również problem widzę że mamy ubierają w kurtki zimowe dzieci poupychane w śpiwory i zgłupiałam bo jak będzie temperatura minusowa to wtedy w co ubiorą jak teraz w dzień jest +10 st.
Kurtkę zimową rozumiem ale żeby śpiwory rękawiczki to nie wiem kurcze może się mylę

Anrezam - no dokładnie, te mnie to intryguje:-D Ja eksperymentuje. Za każdym razem jak wracam sprawdzam czy ma ciepłe rączki i stópki;-)

Dziewczyny "z doświadczeniem" jak to jest ze spacerkami zimą? My teraz chodzimy 2-3 razy dziennie 40 -60 minut. A zimą (tj. przy mrozie) można wychodzić, a jeśli tak to na jak długo? I czy np. spacerowałyście po zmroku?:-D

Hej
My na spacerki ubieramy body dlugi rekaw bluzeczka cienka dlugi rekaw bluza i jesienna kurtka no i oczywiscie czapka do tego spodnie z podszewka i skrpetu przykryta jest cieplym kocem... Rano ok 9 dzis 2 stopnie teraz kolo 11 spacer byl 2,5 goddz. Zima juz bedziemy na wsi wiec spacerki beda krotsze a czestsze

Anezram najlepszego dla Mai :-)

Dziewczyny "z doświadczeniem" jak to jest ze spacerkami zimą? My teraz chodzimy 2-3 razy dziennie 40 -60 minut. A zimą (tj. przy mrozie) można wychodzić, a jeśli tak to na jak długo? I czy np. spacerowałyście po zmroku?:-D
WOW podziwiam ze wcisniesz trzy spacerki w ciagu dnia :szok: my niestety do wtorku bez spacerów
tak jak sie domyslałam ze trzydniówka to dzis nam potwierdzono ani sladu gardła ani ucha antybiotyka odstawiamy ,
no i pytałam o melko nastepne co sobie powiem to mi potwierdza kurde to po co chodzic do lekaza lepiej wójka GOOGLE zapytac
czy któraś uzywa NAN i czy wy juz zmieniałyście na 2 ? bo potpytałam o jakies inne dobre to bebilon sugeruje tylko sie zastanawiam czy jak sie kaszki stosuje nestle mleczne to one pewno też na NAN są orientuje sie kturas w temacie? a bobovita to ma kaszki na jakim Bebiko czy Bebilon?

Lenka a jak masz w książeczce napisane że wiesz że dostał mały właśnie tą? Brałaś refundowaną czy kupowałaś bo z tego nie wywnioskowałam jaka to szczepionka tylko numer jest
Anila dziękujemy z Mają ślicznie :)
Maja teraz krzyczy bawi się głosem pierdzi ustami :) heh jest pocieszna. A i dziś nareszcie pospała 2 godz z przerwą w dzień hura :)

A mi pielęgniarka poradziła żebym podawała mleko 2. Ja zaczynam zabawę w mieszanie mleka na razie udało się nam tylko wypić 70ml ale to zawsze coś :)

reklama
Do góry