reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Karenka - to może być od przebiałczenia, ale może też być po prostu gęsty katar, tylko spływa mu do gardła, nie nosa

lenka
- u mnie rano było 2 stopnie. Myślicie, że to już czas na zimową kurteczkę? Do tej pory ubierałam w polarowy kombinezon.

Tasia - jak tam u Ciebie z laktacją? Szymek budził się jak w zegarku co dwie godziny i tak mi nakręcił laktację, że dzisiaj go oblałam strumieniem:-D

reklama
pscołka u nas dzisiaj było 0 i okropnie wieje , 10 stopni pewnie jest, wiec odpuszczam tym bardziej ze nie iwem jak bedzie z temp po południu, ja bym założyła rajstopy spodnie, body dł rekaw bluzka, misiowaty kombinezon, koc, albo kombinezon zimowy ale wtedy warstwa ubran mniej, tylko ze u nas naprawde wieje i jest zimno

Lenka nie wiem mam nadzieje że to przejdzie jej bo za miesiąc wracam do pracy :( Maja ma dziś 6 miesięcy :szok: a dopiero niedawno modliłam się żeby przyszła na świat :)
Co do ubrań na dworze to mam również problem widzę że mamy ubierają w kurtki zimowe dzieci poupychane w śpiwory i zgłupiałam bo jak będzie temperatura minusowa to wtedy w co ubiorą jak teraz w dzień jest +10 st.
Kurtkę zimową rozumiem ale żeby śpiwory rękawiczki to nie wiem kurcze może się mylę

Anrezam - no dokładnie, te mnie to intryguje:-D Ja eksperymentuje. Za każdym razem jak wracam sprawdzam czy ma ciepłe rączki i stópki;-)

Dziewczyny "z doświadczeniem" jak to jest ze spacerkami zimą? My teraz chodzimy 2-3 razy dziennie 40 -60 minut. A zimą (tj. przy mrozie) można wychodzić, a jeśli tak to na jak długo? I czy np. spacerowałyście po zmroku?:-D

Hej
My na spacerki ubieramy body dlugi rekaw bluzeczka cienka dlugi rekaw bluza i jesienna kurtka no i oczywiscie czapka do tego spodnie z podszewka i skrpetu przykryta jest cieplym kocem... Rano ok 9 dzis 2 stopnie teraz kolo 11 spacer byl 2,5 goddz. Zima juz bedziemy na wsi wiec spacerki beda krotsze a czestsze

Anezram najlepszego dla Mai :-)

Dziewczyny "z doświadczeniem" jak to jest ze spacerkami zimą? My teraz chodzimy 2-3 razy dziennie 40 -60 minut. A zimą (tj. przy mrozie) można wychodzić, a jeśli tak to na jak długo? I czy np. spacerowałyście po zmroku?:-D
WOW podziwiam ze wcisniesz trzy spacerki w ciagu dnia :szok: my niestety do wtorku bez spacerów
tak jak sie domyslałam ze trzydniówka to dzis nam potwierdzono ani sladu gardła ani ucha antybiotyka odstawiamy ,
no i pytałam o melko nastepne co sobie powiem to mi potwierdza kurde to po co chodzic do lekaza lepiej wójka GOOGLE zapytac
czy któraś uzywa NAN i czy wy juz zmieniałyście na 2 ? bo potpytałam o jakies inne dobre to bebilon sugeruje tylko sie zastanawiam czy jak sie kaszki stosuje nestle mleczne to one pewno też na NAN są orientuje sie kturas w temacie? a bobovita to ma kaszki na jakim Bebiko czy Bebilon?

Lenka a jak masz w książeczce napisane że wiesz że dostał mały właśnie tą? Brałaś refundowaną czy kupowałaś bo z tego nie wywnioskowałam jaka to szczepionka tylko numer jest
Anila dziękujemy z Mają ślicznie :)
Maja teraz krzyczy bawi się głosem pierdzi ustami :) heh jest pocieszna. A i dziś nareszcie pospała 2 godz z przerwą w dzień hura :)

A mi pielęgniarka poradziła żebym podawała mleko 2. Ja zaczynam zabawę w mieszanie mleka na razie udało się nam tylko wypić 70ml ale to zawsze coś :)

reklama
Do góry