reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

ja jeszcze woze w gondoli, ale robie przymiarke do spacerowki. czekam tylko az mi wkladka ocieplana przyjdzie :)

anka - od 07.10 beda w Lidlu rzeczy dla naszych dzieciaczkow :) bluzy, dresy, body, bluzeczki, skarpetki, rajstopki i posciel ;)

reklama
Dobry wieczor...
My juz w spacrrowce niby miescila sie jeszcze w gondoli ale strasznie juz rwala sie do siadania :-) byli na probe i tak zostalo...

Znow mi zaczęła kichac i prychac ale co sie dziwic skoro i my po kolei poprzeziebiani... Ale udalo sie zze przestala bac sie fridy wiec latwiej nosek czyscic...
Zaczynamy bardzo intensywny czas... Dzis pokazalismy chlopcom dom wiekszosc rzeczy juz zaplanowana materiali i fachowcy zamówieni... Emocje wielkie... To ogromna zmiana w moim zyciu...

Aaa i zauważyłam ze nasze dziecko jak jest glodne to mlaska i wola ama :-D
Dzieki za porady w sprawie kciuka... Przestalam wyciagac pozostalam przy podmiankach na gryzak/smoczek... Zobaczymy co z tego wyjdzie

iza wypadu do lasu zazdroszczę...moja koleżanka od grzybów, leży z maluchem w szpitalu na ortopedii na wyciągu :-( a Smile z Frankiem jechała do Krakowa na zabieg. i póki co nie mamy info od nich. Chyba, że ktoś ma to niech się podzieli.
wawka fotelik na szczęście mam od swojego brata :-) choć i tak nam potrzebny sporadycznie. a jak macie coś kupować to może już fotelik ten od 9 kg...one się przechylają to póki co mała będzie jeździć w takim przechylonym, bo wydawać kasę na kilka miesięcy to bez sensu. chyba, że wyhaczysz gdzieś tani używany.

Smile - jesteśmy z Wami
Anila - jeśli kupowałaś getry na necie, to podaj linka jakie kupiłaś

My od ok. 2,5 tygodnia w spacerówce, ale rozłożonej prawie na płasko.
Kupiłam dziś w biedronce "zapiski od kołyski". Zamierzam je uzupełniać zdjęciami córeczki (pierwsze usg, przymiarki imion, pierwszy uśmiech, pierwszy spacer itp.) Myślę że fajna pamiątka z tego wyjdzie...choć wpadłam na pomysł, że można samemu coś takiego stworzyć. Takie hand made. Kupić gruby, w różnych kolorach brystol i wklejać na poszczególne karty fotki z opisami, a całość spiąć ładną wstążeczką... Oj, jak ja lubię takie pierdołki. A w tym samym temacie, ostatnio kupiłam kolorowy papier, okladki i będę małej oklejała książki (3 tomy baśni Andersena "po tatusiu"):-)

witam

u nas zamieszanie, ledwo nadążam podczytywać główny wątek, więc tutaj spytam o objawy nietolerancji mleka, bo podejrzewam u Bartka.

Zaczął się u nas skok rozwojowy, wyszły mu dwa ząbki i pewnie tak jak przy Gosi zacznie się faza intensywnego wzrostu, a co za tym idzie i potrzeb energetycznych. Ja natomiast w stresie, czuje, że mleka coraz mniej, więc obok zupki na obiad, wprowadziłam kaszkę ryżowa na mm na kolację. I jednego i drugiego zjada cały kubeczek. Kaszka leci od 4-5 dni i zaobserwowałam szorstkie policzki, a nawet takie lekko czerwonawe, zwłaszcza po zjedzeniu kaszki.
Do tego Bartek nerwowy i kupy co 2 dni (wcześniej codziennie) ale akurat to trudno mi związać z mm, bo nerwowy był od ząbkowania, a zaraz potem zwiększył sie apetyt i ta kaszka poszła w ruch.

Nie wiem co teraz robić. Jadł kaszkę bananową Nestle, teraz kupiłam bananową Bobovite na mm i Bobovitę bezmleczną. I zastanawiam się czy najpierw spróbować kaszkę na innym mm, czy w ogóle wyeliminować mm.

Jestem w kropce, bo Bartek chce więcej jeść, ma duży apetyt i drze się jak jest głodny. Nerwowy jest też przy cycu, jak mu nie leci albo za mało leci - to lamet, że hej:-(
Czy to skaza białkowa? Co robić?

Anila to trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło i fachury były kumate:tak: i duuużo cierpliwości

smile
też wyglądam jak Franio zniósł operację, mam nadzieję, że będą wkrótce dobre wieści:tak:

Hej,u mnie mega intensywny dzień, znalazłam miejsce na moje pomysły i wdrażam różne projekty, hehe. Chociaz tak się rozerwę intelektualnie. :-)

Wawka - ja też radzę Ci kupić taki fotelik od 9 kg. Nie wydawaj niepotrzebnie kasy na cos, co Ci się przyda przez miesiąc...

Nef - odstawić mm i poszukać czegoś na wodzie? A jak wybierzesz, to daj znac, bo planuję wprowadzić kaszkę, ale jeszcze nawet nie zabrałam sie za szukanie czegoś odpowiedniego. My mamy skazę...

Zibka - promocje mi się widac pomylily, Wiedzialam, ze bedzie cos dla maluszkow w Lidlu :)

Iza - ja mam do kupienia w tym roku i plaszcz i buty... A tak bardzo mi szkoda na to kasy...

zozzolka - a nie ma u Was któraś przychodnia dyżuru nocnego? myśmy tak kiedyś byli i super, bo bez kolejki załatwiliśmy:tak:

Ponoc jest problem z pediatra w nocy i na weejendzie jyz kturas osiba z kolei mi to mowila wiec cos na zeczy jest zreszta sie nie dziwie po raz kolejny odnosze wrazebie ze w moim miescue sluzba zdrowia pracuje za kare kiedys tez tak na poczcie bylo jak prosilam znaczek na list pani pytala za ile ja ze nie wiem ze tu i tu obfuczana cos mi zucala na lade a ostatnio jak bylam ta sama starsza pani juz zyczy milego dnia i jeszcze cos sama nie pamietam tak mnie zatkalo ze reforma i do nich trafila czekam teraz az panie pielegniarki beda mile a nie zle bo przyszlam i przeszkadzam i laskawie podniosae sluchawke na rejestracji u was tez tak jest ?

zozzolka - jak Szymek zaczyna dzień o 5:40 to nie trudno wcisnąć;-)

No fakt tez bym wcisnela pewno te spacerki bo moja spi do 6-8 to zalezy o ktorej zadnie i karmie odkladam i spimy dalej

Odnosnie fotwlikow kolysek mojej oli juz od lydek nuzki odstaja poza i sie boje zeby przy wkladaniu do samochodu cos nie zrobic chce kupic nowy ale nie wiwm jak to jest z nimi dziecko musi niec te 9 kg czy to tak orientacyjnie? Naet nie wiem jaki model wybrac :O doradzcie cos

reklama
anila - mój od 5go miesiąca mówi "am" jak jest głodny i coraz bardziej jestem przekonana, że robi to świadomie. Jakieś dwa tygodnie temu przy domowej roboty deserku mówił "am" niemal przy każdej łyżeczce - chyba musiało mocno smakować:-D

wiosna - ja chyba zrobię sama taką pamiątkę, bo co prawda dostałam taką od siostry, ale wkurza mnie tam, że np. z racji chrztu (który nie wiem kiedy będzie:-D) najważniejsze to miejsce na wpisanie co dostałem, to samo z racji urodzin. Nosz kurde, czego tego dziecka się od małego uczy...:wściekła/y:

Nef - jeśli nadal chcesz karmić to częściej przystawiać i może do czasu podleczenia policzków robić kaszkę bezmleczną z owocami tak jak robi lenka. My mamy szorstkie czerwone na jednym policzku - zachciało mi się w zeszły weekend mizerii na jogurcie:crazy:

zozzolka - na rejestracji nie wiem, bo nigdy nie udało mi się do mojej przychodni dodzwonić:-D A tam gdzie chodzimy do ortopedy to komuna na maxa. Pani starsza opryskliwa, rzuca jeden termin i jak pytam czy można coś później to ona "nie". To ja pytam a dlaczego, a ona "nie bo nie". A do tego nie znałam nazwiska lekarza do którego chciałam się zapisać, bo za pierwszym razem też nie zapisywałam na nazwisko, tylko po prostu do ortopedy, a ona " wiem, ale nie powiem" - no c**a jakaś:-D. Obstawiałabym, że okres jej się zbliża, ale chyba za stara na to:-D. Dzisiaj Szymek łaskawie wstał o 6:20, tak więc pewnie na 2 spacerkach się skończy, chyba że będzie marudny bo kupka od wczoraj idzie:baffled:

Do góry