reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Antag - a ja od początku na forum i faktycznie pamiętam Twój nick:-D Koniecznie pisz jak to wygląda u Ciebie, bo nam się wszystkie dziewczyny w Wysp wysypały jeszcze przed porodem, przeszły na fb i słuch o nich zaginął:-D Wiem tylko, że prowadzenie ciąży wygląda tam zupełnie inaczej niż w Polsce, a warunki w szpitalu bajkowe.

reklama
opieka dla ciezarowek nie wyglada najlepiej.. sa tylko dwa usg w 12 tyg i w 20 tyg. pierwsze spotkanie z polozna jest w 8 tygodniu i wtedy tylko zaklada ksiazeczke ciazy. nastepne spotkanie za miesiac!! kolejne tez za miesiac itak do 6 miesiaca. Pozniej sa dwa spotkania co 3 tyg i kazde kolejne co dwa.. a jak to wyglada? zapytaja "jak sie pani czuje", zmierza cisnienie, sprawdza probke moczu na obecnosc infekcji. i tak do 6 miesiaca. po 6 miesiacu wprowadzaja rowniez sprawdzanie bicia serca dzieciatka i mierzenie brzucha. TADAM!! Spotkania sa prowadzone przez polozna ktora nie ma prawa wypisac Ci zadnych lekow wiec zapisuje na karteczce(!) i idziesz sie zarejestrowac do RODZINNEGO ktory wypisze Ci recepte na ten lek.. Takze opieka w ciazy jest baaaardzo uboga ;/

Porod to bajka. Kazdy na czas porodu ma wlasna sale, wlasna polozna, ktora caly czas z nami jest, mozemy chodzic, skakac na pilce, przybierac takie pozy jakie nam sie wymarzy. Znieczulenie dostaniesz takie jakie chcesz, a jest wiele opcjii. Kazdy pomocny i bardzo mily.

Po porodzie znowu przestaje byc kolorowo.. Zacznijmy od tego ze przychodzanajpierw polozne do domu. Co tydzien. Gdzie tylko pytaja czy wszystko jest w porzadku ;/ po 3 takich razach przychodzi pielegniarka srodowiskowa. Pierwsze spotkanie to wazenie malucha i "ma pani jakies pytania?" dostalam do tego mase ulotek na temat dzieci.. oraz podpisanie zgody na szczepienie malenstwa. Dziekujemy do widzenia. Drugie spotkanie jak dziecko ma dwa miesiace wyglada tak samo. Trzeciego spotkania jeszcze nie mialam.. bedzie jak dziecko skonczy 10 miesiecy.. badymtssss.. mam chodzic na wazenie mlodego do centrum dziecka. kiedy? kiedy mi sie chce. moge raz na tydzien a moge raz na pol roku. Pediatra? a co to? rodzinny dla doroslych wita.. (pediatrzy zajmuja sie tylko dziecmi przewlekle chorymi). Ostatnio bylam u lekarza z nieustajaca plesniawka. "Ja mu nic nieprzepiszebo plesniawka to normalne u takich malych dzieci i prosze sie tym nie przejmowac". nosz kur**!!!
Polska prywatna przychodnia to najlepsze co moglo mnie spotkac tutaj w anglii majac dziecko.

zapomnialam dodac ze stan mojego podwozia tez nie jest mi znany.. nie moge sie dostac do zadnegospecjalisty a rodzinny sie mnie pyta "a po co?"

No nieźle. Jeśli Cię to pocieszy, to ja też wszędzie prywatnie chodzę, jak coś pilnego albo do specjalisty. Państwowa służba zdrowia nie na moje nerwy:-D Właśnie planuję przepisać Szymka z państwowej do prywatnej, bo do tej pierwszej nawet nie idzie się dodzwonić, a w kolejce stać godzinę żeby zapisać na szczepienie to dla mnie absurd w 21 wieku. A pleśniawki... jak przeczytałam skutki uboczne leku którym miałabym je smarować to odpuściłam:-D

obrzydliwy sposób naszych babć, niestety skuteczny :p to zmoczoną moczem pieluszką przecierać buźkę...Uroda do pleśniawek to niedobór witamin z grupy B. ( chyba kwas foliowy i B12) karmisz piersią czy mm ?

karmie piersia ale raz na tydzien albo jak gdzies wychodze to mm. Mama mi kupila dla mlodego dezaftan na plesniawki, dwa tygodnie juz uzywam i widze ze dziala. Po malu zaczyna schodzis i widze ze juz mu ta plesniawka nie przeszkadza.

Witam Drogie Panie:) Ja jak zwykle do was się wyżalić i pochwalić. Poprzedni tydzień był masakryczny 3 wizyty u lekarzy!!! nr1 pediatra(mały dostał biegunkę, przedłużał się karat i ciągnął się za ucho bałam się że mogło coś tam pójść z noska). nr2 wizyta w poradni rehabilitacyjnej gdzie mnie oświecili że rehabilitacja to za miesiąc najwcześniej a na zaplanowanej wizycie spotkanie z neurologiem (trzeci w naszej karierze) i ustalenie harmonogramu ćwiczeń. nr3 okulista i przetykanie kanalika!!! PADAM Próbowaliśmy przejść z bebilon comfort na zwykły, ale się nie da małego boli brzuszek. A teraz się chwalę Patrzę na świat przez obiektyw. AriaArt - Blogi - Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom To moja psiapsiepsiólka i to ona poleciła mi babyboom. Mój synuś to jej model nr 1!

reklama
Antaq witaj:) ja Cię niestety nie pamietam bo pozniej dolaczylam:zawstydzona/y: wi o czym piszesz. Co prawda ja byłam w Londynie przez prawie 6 lat i jeszcze nie mieliśmy malenstwa, ale prawda służba zdrowia fatalna,jak sie chce pójść do specjalisty albo na badania jakieś to najlepiej ściemniac w GP ze cos sie dzieje i wtedy dopiero wysyłają cię :eek: No niestety:( hehe a ja dzisiaj byłam w pup i okazało sie ze miałam przysjc 2 tyg temu i nie mam ubezpieczenia:cool:oj życie :)

Do góry