reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Mam umowę o pracę na czas określony, do końca tego roku. Czyli poczekam do listopada i wtedy dam im zaświadczenie. A jak to jest z tym zwolnieniem i kodem B? jakieś warunki muszę spełnić, żeby mi lekarz dopisał ten kod B do zwolnienia?

U mnie z objawów to częste oddawanie moczu, nawet w nocy muszę wstawać, zawroty głowy i to z każdym krokiem praktycznie. Cycki mi strasznie urosły :p no i najmniej przyjemne - wzdęcia :zawstydzona/y:

reklama
Cześć dziewczyny :)
Gratuluję wizyt, super się czyta takie dobre wiadomości!
cytrusik kciuki zaciśnięte dalej żeby maleństwo rosło silne :)
kruczka a widzisz jednak nie taki diabeł straszny :) zobaczysz co będzie jak się dzidzia urodzi! kod B oznacza ciążę i lekarz Ci na pewno zaznaczy na zwolnieniu
królewna powiem Ci że dziwne że kazał robić grupę krwi, ja mam donieść tylko oryginalny wynik który robiłam w pierwszej ciąży
Aneta_85 witaj :) ja mam córcię z 18.07.2011 :)

A jak to jest z tym zwolnieniem i kodem B? jakieś warunki muszę spełnić, żeby mi lekarz dopisał ten kod B do zwolnienia?

Kruczka musisz być w ciąży:)) to jest kod zwolnienia dla ciezarnej, i a automatu jest wpisywane w zwolnienie przez lekarza ginekologa więc sobie tym głowy nie zaprzątaj:) na pewno ten kod na zwolnieniu będzie.

Ja objawów nie mam prawie wcale, czasem piersi zabolą, ale raczej przy dotyku i czasem zaboli brzuch, tak to w ogole czuję się jak przed ciążą:)

Cytrusik!!:))) Super wiadomość, myslalam wczoraj o Tobie:)

Ja dziś mam ponownie USG zeby zobaczyc czy ta maleńka przestrzeń płynowa jest juz pęcherzykiem ciążowym:) strasznie się denerwuje, dlatego poproszę o kciuki:)

Witam kolejne nowe Kwietnióweczki:)

Kruczka, już spełniłaś ten warunek z B :-) W sumie to zależy też od lekarza, bo mój daje L4 niemal na zawołanie. U mnie też trochę inna będzie sytuacja, bo najpierw będę musiała skrócić swój urlop wychowawczy, a dopiero potem iść na zwolnienie.
Pianka, wiem, od razu rzucił mi się w oczy Twój suwaczek ;-)
Ewwe, kciukasy będę trzymać. Na pewno wszystko będzie ok.

white_orchid, krolewnazmarcepanu - gratuluje udanych wizyt.

cytrusik - nooo jakie dobre wieści!! Trzeba być dobrej myśli.

kruczka - L4 w ciąży masz 100% płatne.

Faktycznie tyle piszecie, że ciężko nadrobić. Czytam i czytam i połowę zapominam :/

Ja sie nie mogę doczekać swojej wizyty. Jeszcze dzisiaj, jutro i będzie czwartek :)

ewwe będzie w porządeczku, dzidzia na pewno sobie już gniazdko powiększyła
Aneta_85 to identycznie jak u mnie w pracy :D wychowawczy wzięłam od lipca tego roku do stycznia 2013 i planuję go przerwać gdzieś koło października może listopada i od razu na L4.
Mój doktorek też sam mnie od pierwszej wizyty na zwolnienie wysyłał i bardzo był zdziwiony że chciałam pracować, myślę że teraz też nie będzie robił problemów. A podstawą do zwolnienia były bóle brzucha :)

pytanie do mam ktore maja juz dzidziusie....dziewczyny jak udaje wam sie unikac drobnych uderzen maluchow w brzuch?moj syn czasem mnie lekko szturchnie dzis w nocy przyszedl do mnie i mi paluszki od stopy wcisnal w brzuch aaaaaaaaaaah tam jak to bedzie pozniej???chronie chronie ten brzuchol ale nie da sie na 100%teraz maluch jest chyba dobrze chroniony i malutki mocno musialybysmy dostac pewnie ale i tak sie troche martwie jak to bedzie pozniej...
antaq

i jak ci sie tam mieszka???:)kiedy masz wizyte u poloznej??
zkrolewnazmarcepana ​ gratulacje!to wspaniale ze dzidzia rozwija sie prawidlowo a no i 3mam kciuki aby ten cien to nie bylo nic powaznego!a dzidzia juz duza!:)

ewwe 3mam kciukasy!!!u mnie z objawawi jak u ciebie czuje sie dobrze ale jestem spiaca bardziej zmeczona i latam czesto sius​iu

Dzizas jaką Wy macie produkcję!:szok::-D

Dzień dobry!

Nie ma opcji żeby każdemu odpisać więc wybaczcie lakoniczność.

Z tego co pamiętam-
Pscółka- Ty się nie stresuj naszymi strachami. Jak utraci się już jakieś maleństwo to nie ma opcji żeby o tym nie myśleć i się nie bać, ale skoro u Ciebie wszystko z fasolkami ok to po prostu ignoruj trochę te nasze narzekania i strachy bo my musimy sie czsem wygadać, żeby same się tak nie strsować;-)

Ladies-Co do ochrony brzuszka to wytłumacz smykowi kto jest w brzuszku i że musi uważać- już na tyle duży że zrozumie.

Kruczka
- kod B oznacza ciążę. Takie zwolnienie prawie zawsze daje ginekolog a nie inny lekarz. L4 z takim kodem jest tj dziewczyny pisały płatne 100% a nie 80%. Jedyny problem żeby gin ci dał to zwolnienie jeśli nie ma wskazań. Lekarze na nfz mają często z tym problem- mi moja gin nie chciała dać w 1-szej ciąży, a prywatnie inny gin to w ogóle no problem. Teraz znów do niej chodzę ale nie potrzebuję zwolnienia bo nie pracuję. Lekarzem jest chyba bardzo ok, ale nie wiem czemu na nfz to jest problem taki ze zwolnieniem a prywatnie to już u innego nie było żadnego problemu.:dry:

Cytrusik- wspaniałe wieści!!!! Może a nuz się na prawdę uda!:-) 3mam mocno kciuki!! Nie wyobrażam sobie coś Ty kobieto przeszła 6x stracić okruszka:-( Oby teraz wszystko się udało!

Królewna- super że wszystko ok z fasolinką :tak: Nie wim czy wit Ci pomogą ale oby. Ja się chyba zmuszę do herbaty imbirowej bo od wczoraj jestem zielona all day all night :baffled:

ewwe- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&! Prosze bardzo dużo kciuków!;-)

perełka86-to nie tak- mnie też mało kto personalnie odpisuje bo tyle nas że wszystko się myli.
Sama piszę ogólnie, a to nie znaczy że nie czytam albo ignoruje któreś wypowiedzi. Z przyjemnością czytam co u Was i co komu w duszy gra, tylko nie da się napisać do każdego z osobna, także uszy do góry, nikt Cię nie ignoruje i jak każda mamusia jesteś mile widziana :tak:

Dorotka- gdzieś Ty???;-)

A ja powiem tylko w bardzo cudzym słowie "zielono mi":baffled::baffled::baffled: od wczoraj rana mi niedobrze all day all night :baffled: Dziś musze wysłać M po herbatę imbirową bo beznadzieja kompletna. Nie lubię jej bardzo ale jak ma pomóc to spróbuję bo bleee. Dziś rano byłam bliska przytulenia porcelanki ale nie było z czym :dry: Poza tym ogólnie czuję się fatalnie. Mam chyba wszystkie możliwe na ten czas objawy. Dziś jeszcz eboli mnie głowa. Padłam o 22 i 5x w nocu na siku wstawałam- masakra normalnie. Byle do października i II trymestru.

Miłego dzionka życzę Wszystkim i każdej z osobna! :tak:

Ostatnia edycja:
ladies, takie delikatne uderzenia nie są ryzykowne dla ciąży. Co innego jakbyś np. dostała bejsbolem z całej siły w brzuch. Ale takie coś? Matka natura sama chroni ciążę przed takimi sytuacjami. Od czegoś mamy skórę, potem tłuszcz, mięśnie, macicę, itd żeby chronić życie które rozwija się w nas. Możesz wytłumaczyć dziecku że musi traktować brzuch mamy z delikatnością, może zrozumie.

reklama
do lekarza będę chodziła prywatnie więc chyba nie będzie problemu ze zwolnieniem w takim razie:)
ogromnie dziękuję za porady i uświadomienie :)

Pozstaram się częściej zaglądać do was, żeby nie musieć później omijać 20 stron :)

Do góry