reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

reklama
hej :)) ja po wizycie od gina. dziewczyny, chyba miałyście rację :-D wygląda na to, że do zapłodnienia doszło później i dopiero się rozkręca :) zmusiłam gina do zrobienia mi usg znowu (beta z czw wyszła 200 z hakiem) i co prawda pęcherzyka nie widać (tylko jakaś plamka, którą na siłę jak to ujął gin można by było uznać za coś z czego coś może być ;-p), ale macica która jeszcze w pt nie wykazywała żadnych oznak ciąży, dziś ujawniła baaardzo grubą błonę, więc jak to gin stwierdził można zaryzykować stwierdzenie, że się przygotowuje i będzie good :)) póki co duphaston i za 2 tyg kolejna wizyta. chyba umrę do tego czasu :-D muszę sobie kupić kalendarz do skreślania kolejnych dni, w ciąży z fipem bardzo mi to pomagało ;-)
no i spadam do mojej gin spowrotem, która prowadziła mi ciażę z fipem, bo ten gość jakoś się boi wszystkiego i taki niepewny jest. chyba lubi tylko proste przypadki :p

no, jestem pozytywnie nastawiona :-D i powiedziałam jednak mężowi, bo musiałam tym nakręceniem się z kimś podzielić :-) a poza tym niech wie, że musi być miły teraz zawsze, wszędzie i o każdej porze :p

aaaaaaaaaaaaaaaaa normalnie kurcze się cieszę :-D niech będzie dobrze, niech będzie!!

krolewnazmarcepana jak wizyta, jak fasol?? ale z tym brzuchem mnie zaskoczyłaś, ja 2 tyg temu kupiłam pak na allegro ciuchów w rozm. 36 na jesień/zimę więc w ogóle zaszalałam i ciekawe kto w tym chodzić będzie :-D

[b/tiramissu84[/b] zazdroszczę, ja mogę z góry założyć że przytulanko to tylko pod koniec ciąży. pamiętam w ciąży z fipem jakie miałam schiźnięte sny erotyczne w II trymestrze :-D a miałam pessar założony więc nawet dotknąć mnie mój D nie mógł :p a ja się stresowałam po tych snach czy mi ten krążek w końcu nie wyleci, bo takie uniesienia przeżywałam jak nigdy :p

mamakruszynki no gratki dla córci, za niedługo dogonić jej nie będziesz umieć ^^

Dza mi się zawsze podobał maj :) z fipem nie trafiło - czerwiec, ale teraz jest szansa :) w ogóle rewelacja, cieplutko, a nie za ciepło, w zimę to już duży szkrab
w zimę mieć malucha to w ogóle chyba o wiele trudniej, bo to ubieranie, ciągłe martwienie czy nie za zimno, ile może być na dworze etc. a tak to całe dnie na słoneczku i git dla dzieciątka i mamy też

ella1 no, jutro będzie pełne 7 tygodni i głowa do góry :) teraz już zleci ;-) nie no ja się śmieję, ale w sumie chyba nie ma granicy w ciąży którą się przekroczy i można mieć pewność że będzie ok. ale fakt, gdy się juz raz coś przeżyło na którymś etapie to chce się mieć go jak najszybciej za sobą żeby uwierzyć że dalej może być już tylko dobrze.

zlotko jak Ty wytrzymałaś jeszcze testu nie zrobić ;-)??

u nas ze żłobkami bieda.. jest klub malucha co prawda ale mam cykora zostawić tam małego bo to młodziutcy ludzie prowadzą i jakoś nie mam zaufania :/ tym bardziej, że to blisko parku, jeziorka gdzie wychodzą na plac zabaw i w ogóle. no i musze przejść przez ruchliwe dróżki przy rynku, a jakoś nie widzę tego żeby 2latki za raczkę grzecznie maszerowały. poza tym ja nie mam zaufania w ogóle do ludzi. a jak się czyta wiadomości co to przychodzi niektórym do głowy to mnie aż wzdryga. jak np. nagłówek 'nie zdążyli uratować swojej córki'. no świetnie jeszcze się nad nimi użalać, a że pozwolili 3latce na kładce dryfować po stawie, to ja się pytam gdzie ich wyobraźnia :/

white_orchid gratki usg :) mam nadzieję, że też się doczekam :))

vereado witamy :) olać karierę, nadrobisz później ;-D

co do lekarzy to mnie już żaden nie zdziwi - jak trafiłam do szpitala z proonieniem zagrażającym - zaczęłam krwawić w 6 tyg to przyjął mnie akurat sam ordynator. i wiecie co stwierdził przy badaniu? ŻE PRZECIEŻ JESTEM DZIEWICĄ. później jak się zorientował że może jednak nie to próbował to obrócić w żart ale efekt był taki że przeleżałam tam noc i z rana się wypisałam na żądanie bo jak widziałam jego morde to miałam ochotę mu wklupać. ja tu zaryczana jak bóbr a ten mi wmawia że chyba mi odbiło, bo w ciążę można zajść tylko po współżyciu a ja mam błonę dziewiczą i kropka. czułam się potwornie normalnie :/

perelka86 witaj :) no i obry starania okazały się owocne :)) kiedy będziesz mieć wyniki z bety? widzisz, do Ciebie sam gin dzwoni, takiej to dobrze :-D a tutejszą atmosferą się nie przejmuj, narazie jest na dzikca, co chwilę ktoś nowy, wszystkie jesteśmy rozkręcone i w ogóle :) także wsio się unormuje z czasem :)

pscółka to jest możliwe? pierwszy raz coś takiego słyszę żeby bliźniaki były z innych dat,w sensie że podwójna owu by była, tak, o to chodzi? myślałam że to tylko u kotów sie zdarza :p aleś mnie zaskoczyła :D no nic, trzymam kciuki :)

dobra. koniec. w sensie doczytałam do końca. ale rozgadane te nasze towarzystwo ;)

ale sie tu rozkereca to forum:))
a mnie piersi jednak troche bola po bokach ale dopiero wieczorem daja o sobie znak w dzien nic nie czuje:pza to brzuch mi ''wydyma'' czuje sie jakbym zjadla tony jedzenia a jem male porcje bo poprostu czuje ze pekne a brzuchol wielki maskarycznie.....

kurde dziewczyny wy tu sie boicie zamartwiacie o wasze fasolki wiem ze wiele jest was po przejsciach i rozumiem leki ale przez to i mi sie udziela i sie boje pomimo tego ze nie mialam nigdy problemow ...to mi sie ten strach udzielil:szok::-:)-(normalnie musze jakos wylluzowac

mamakruszynki adlaczego mialoby byc cos nie tak???zrob suwaczek i badz dobrej mysli:*
perelka ja dzis cos tam czulam w podbrzuszu ale ogolnie nie boli czasem cos zakluje
madiu tak wymiotowalas w 1 ciazy?ja nie wymiotowalam ale nie mialam apetytu i mialam mega mdlosci tez schudlam kilka kg..pamietam ze co zeszlam do kuchni zeby cos zjesc smierdzialo mi padlina....jakas fuuj i nic nie jadlam praktycznie...
mam nadzieje ze teraz tak nie bedzie..

a ja tak bardzo lubie hinduska kuchnie zrobilam na obiad chicken curry iiiii wogole mi nie podchodzilo teraz mi taka tradycyjna polska kuchnia podchodzi i smakuje:) takze mezusio zadowolony bo zadko po ''naszemu'' gotuje a teraz codziennie polski obiadek bym gotowala mniam

cytrusik no to, to wszystko bardzo dobrze wrozy!!sciskam!i 3mam kciukasy!!
a nie wiedzialas dokladnie kiedy masz ovu???

Ostatnia edycja:
Ja mam hinduską kuchnie serwowaną codziennie. Mój R jest hindusem :happy: a do tego szefem kuchni z zawodu :rofl2:
Ale zbyt pikante jedzenie jak na moje standardy i staram się mu serwowac polską kuchnię. Zasmakowały mu placki ziemniaczane więc teraz kolej zaserwować pierogi ruskie :-p

A dzień spędziłam nie najlepiej. I dzisiejszy i wczorajszy. Straszne mdłości. Chyba zacznę nosić ze sobą jakąś siatke w razie czego :dry:A i piersi bolą mnie niesamowicie! już ponad 4 tygodnie! no i rosną rosną rosną.. zawsze chciałam mieć większe ale bez przesady:crazy:
mam nadzieje że już niedługo poczuję się lepiej..

Pozdrowionka dla wszystkich :happy2:

Ja mam hinduską kuchnie serwowaną codziennie. Mój R jest hindusem :happy: a do tego szefem kuchni z zawodu :rofl2:
Ale zbyt pikante jedzenie jak na moje standardy i staram się mu serwowac polską kuchnię. Zasmakowały mu placki ziemniaczane więc teraz kolej zaserwować pierogi ruskie :-p

A dzień spędziłam nie najlepiej. I dzisiejszy i wczorajszy. Straszne mdłości. Chyba zacznę nosić ze sobą jakąś siatke w razie czego :dry:A i piersi bolą mnie niesamowicie! już ponad 4 tygodnie! no i rosną rosną rosną.. zawsze chciałam mieć większe ale bez przesady:crazy:
mam nadzieje że już niedługo poczuję się lepiej..

Pozdrowionka dla wszystkich :happy2:
oooo!hehe
a ja uwielbiam hinduska kuchnie moj M nie i czesto narzeka ze powinnam sobie meza zmienic haha:)
lubie bardzo pikantne jedzenie ;-)i te zestawienie przypraw...mniam!:)
ale teraz mi cos nie podchodzi:)

a ktory to tydzien?bo nie widze suwaczka u ciebie?

ja mam taka ochote na cipsy podjadlam kilka od synka ale nie chce sie nimi narazie faszerowac chyba zrobie jutro wlasnej roboty zdrowe beda

reklama
oooo!hehe
a ja uwielbiam hinduska kuchnie moj M nie i czesto narzeka ze powinnam sobie meza zmienic haha:)
lubie bardzo pikantne jedzenie ;-)i te zestawienie przypraw...mniam!:)
ale teraz mi cos nie podchodzi:)

a ktory to tydzien?bo nie widze suwaczka u ciebie?

ja mam taka ochote na cipsy podjadlam kilka od synka ale nie chce sie nimi narazie faszerowac chyba zrobie jutro wlasnej roboty zdrowe beda

koniec 6 tygodnia ale dokladniej dowiem sie 31 siernia :)
suwaczek powstanie dopiero po wizycie.
Widze że tez mieszkasz w UK jakie miasto?

Do góry