reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

ladies ja mam cały czas objawy :p tzn mdosci i wymioty :p a piersi mnie nie bolały ;p ale juz mi mleko leciało hahahaha :p tzn. takie kilka kropel ;p

złotko: jak nie zrobisz testu to sie ni dowiesz, to juz taki moment ze bedzie raczej pewny test, wynik nie powinien wyjsc sfałszowany
jak wyjdzie negatyw to wiadomo a jak pozytywny to od razu do lekarza bo plamienia to nic dobrego

reklama
To znowu ja :-) Dwie strony do tyłu pisałam, ze może jestem w ciazy. Ok. godz 12 może 12.30 dostałam okres, tylko problem w tym, ze nie wiem czy to jest okres. Zauważyłam na bieliźnie taką małą plamkę, naprawdę małą i to w dodatku w takim bardziej brązowo/pomarańczowym kolorze. Pomyślałam ze za chwile wszystko przyjdzie i bedzie tak jak zawsze. A zawsze już w pierwszym dniu miałam dość obfity okres. Teraz jest godzina 16 a na wkładce czysto.. Nie ma nic. Dlatego sie zastanawiam czy to jest okres czy moze plamienie ? Podobno może wystąpić plamienie kiedy zarodek się zagnieżdża. Przypomne, ze według moich obliczen jestem w 4/5 tygodniu ciazy ( 3 od zapłodnienia) Proszę, powiedzcie czy moze spotkaliscie się z czymś takim w czasie ciąży. Ciagle mam nadzieje, że moze jednak..:-( Modlę się żeby to było plamienie a nie okres.. :-(
test ciazowy:))musisz zrobic ,przeciez rozwieje wszystkie twoje watpliwosci!

krolewn ty jestes tydzien do przodu moze i u mnie sie rozkreci.. kilka dni temu tez mialam 3-4 dniowy okres bezobjawowy wiec moze tak juz mam

zlotko
3maj cieekawsotke

Jeśli mamy zatem do czynienia z implantacją zarodka może pojawić się właśnie to nierzadkie zjawisko jakim jest plamienie implantacyjne .

Plamienie to zwykle ma czas około 7 dnia po owulacji jednak pojawić może się w czasie od około 6 do 12 dnia po jajeczkowaniu .

Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) – często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle .

Zlotko- Ladies wkleiła Ci dokładnie to co ja chciałam. Plamienie implantacyjne może być 1 plamką- poczytaj w necie o tym- pisza dużo. I zrób test!!!

White Orchid- gratuluje udanej wizyty

Królewna- mnie dziś też niedobrze, że masakra. Normalnie czuje sie zielona:baffled:

dzięki dziewczyny za gratulacje :D
robie sobie folderek ze zdjeciami brzuszka w takiej samej pozycji tydzien po tygodniu i zdjeciami z usg ;) fajna pamiatka bedzie :)
moja dzisiejsza fota pecherzykowa :) oby juz za tydzien bilo to serduszko, bo cos dalej czuje niepewnosc...
1.jpg

ja jeszcze nikomu nie powiedzialam o ciazy :-p
tzn. maz oczywiscie wie, bo razem czekalismy na kreske na tescie :-) ale rodzice dowiedza sie dopiero jak zobacze, ze jest serducho (wiec pewnie w przyszlym tygodniu), a w pracy i znajomym powiem jak wroce z wrzesniowego urlopu wiec po 10. tygodniu ;) poki co brzuch mam plasciutki i nic nie widac, wiec mysle, ze nikt sie nie domysli (chociaz jak mowie na imprezach, ze nie pije i cos tam sciemniam to wszyscy na mnie patrza podejrzliwie :-D)

mnie chyba ominelo plamienie implementacyjne, bo nie przypominam sobie czegos takiego :no: chyba ze akurat sie kapalam jak mialo miejsce :-D

zonga ja pisałam o magnezie,mnie lekarz kazał brać Asmag Forte 3x1,mnie pomogło na złe samopoczucie i bóle w podbrzuszu.
My powiedzieliśmy jak tylko zaniosłam zwolnienie do pracy,bo pracuje ze szwagierką w jednej firmie więc i tak by się dowiedziała.Nam się zresztą udało bo w czwartek skończył mi się urlop macierzyński,a od piątku miałam zwolnienie.

Mam pytanko przed ciaza mialam stwierdzone zespol jelita drazliwego to polega na tym ze przed oddaniem stolca nie raz ma sie skurcze jelit i odrazu wc i w zaleznosci jest to postac biegunkowa albo zaparciowa albo mieszana i martwie sie czy to nie szkodzi na wszelki wypadek biore magnez on napewno nie zaszkodzi.I czy priobiotyk nie zaszkodzi?

Zlotko nie kombinuj i jak się @ nie rozkręci to rano zrób test :) trzymam kciuki!
Zonqa ja brałam MaglekB6 2x1, ale to na skurcze łydek w III trymestrze :)
madiu Dużo miłości z okazji rocznicy! ja teraz chodzę na nfz ale udało mi się bo doktorek do którego jeździłam prywatnie w pierwszej ciąży zaczął od sierpnia przyjmować w przychodni :) także lekarz sprawdzony a i trochę kasy i czasu przyoszczędzę ;) rejestrujesz się i masz wizytę chyba że peszek to do kolejki pod gabinecik ;D

reklama
Cześć dziewczyny,
jako zupełna nowicjuszka mam pytanie. W środę mam wizytę u lekarza, moje pytanie dotyczy jak o sprawdza czy serce bije? Chciałam zapisać się na echo serca płodu, ale Pani powiedziała, że to dopiero od 18 tygodnia?! Może to źle nazwałam?
I jeszcze jedno pytanie jakie miałyście usg normalne czy "dowcipne" podczas pierwszej wizyty?
Z góry dzięki za odpowiedzi :-)

Do góry