reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

ja też idę na NFZ do zastępcy ordynatora w szpitalu gdzie chcę rodzić. Wizytę mam 31 sierpnia (czekam 2 tyg od zapisu)

reklama
olk86a ja z córcią miałam sprawdzane serduszko podczas rutynowego USG (na ekranie widać pulsującą kropeczkę czyli serducho + zapis częstotliwości), nie przypominam sobie żebym szła na jakieś dodatkowe badanie. A USG przez brzuch miałam dopiero koło 15-16 tygodnia, wcześniej słabo było widać-to zależy także od ilości tłuszczyku, przez chudziutkie brzuszki pewnie widać szybciej ;) teraz oczywiście też póki co USG dowcipne ;)

Cześć dziewczyny,
jako zupełna nowicjuszka mam pytanie. W środę mam wizytę u lekarza, moje pytanie dotyczy jak o sprawdza czy serce bije? Chciałam zapisać się na echo serca płodu, ale Pani powiedziała, że to dopiero od 18 tygodnia?! Może to źle nazwałam?
I jeszcze jedno pytanie jakie miałyście usg normalne czy "dowcipne" podczas pierwszej wizyty?
Z góry dzięki za odpowiedzi :-)

lekarz widzi serduszko na zwyklym USG ciazy. ja pierwsze usg mialam dowcipnie :-)

Dziewczyny a skurcze jelit nie szkodza nie dostala biegunki nie uwierzycie po ogorkach kiszonych zajadalam sie przy tarciu do zupy skorkami.

Tak lekarz na USG widzi bicie serduszka i jego czestotliwosc:)

cześc Dziewczyny podczytuję Was od 2óch dni i wreszcie sie odzywam. dołączam nieśmiało do Kwietniówek choć jutro dopiero umawiam sie na wizyte! w zeszły czwartek Bhcg wyszła 92. zobacxze jeszcze inne watki a tymczasem życzę spokojnych 8mcy :)

No ja akurat miałam wzdęcia po kanapkach z wędliną. Jadłam je na drugie śniadanie, a kilka godzin później miałam na tyle problem, że na pracy nie mogłam się skupić. Oczywiście to nie była jedyna zmiana, od tamtego czasu zaczęłam w ogóle jeść owoce, a także częściej jadłam surowe warzywa lub piłam soki warzywne z dodatkiem owoców, przestałam podgrzewać dania w mikrofali... ale to temat na inny wątek. Ważne, że jest duzo lepiej.

Dzwonil do mnie ginekolog umowil mnie na wizyte na 7 wrzesmia 18.40 niech szybko zleci plis:)

Dziewczynki mam takie przeczucie ze nie jestem tutaj chyba goszczona:(

reklama
NO i nadrobiłam troszkę
co do objawów ciąży to na razie jest pikuś Pan pikuś tylko odrobinkę piersi mnie bolą no i nie mam ochoty na jedzonko tzn moje dzisiejsze menu składało się z połówki arbuza tak gdzieś kg nie więcej i 2 kanapek no i wypiłam z pół litra wody. Ale jak sobie przypomnę jak z małym całą ciąże siedziałam w łazience to mam tylko nadzieję że teraz tak nie będzie.
Dwa tygodnie temu ważyłam się i było 62,5 kg a dziś 63 już zobaczymy jak będzie poprzednią ciąże startowałam z 58 a skończyłam na 63 ( w między czasie zdążyłam mieć nawet 53) potem spadło do 58 ale ostatnio mi się przytyło i brzuszek to na razie u mnie widać ale sadełkowy :-):-):-)
Upał dziś u nas masakryczny i dziś z synkiem dopiero koło 17 wyszliśmy tak na wszelki wypadek żeby ani mi ani jemu słonko nie zaszkodziło. A teraz moje słońce małe zasnęło i mam czas dla siebie do 22:30 dopóki mąż z pracy nie wróci a potem aaaaaaaa kotki dwa

Pianka dziękuję za życzonka
Perełka tu na razie za dużo i za szybko się wszystko dzieje ja np nie daje rady w tym tempie pamiętać kto co pisze i każdemu odpisywać zwłaszcza że nie na wszystkie tematy znam odpowiedzi no i muszę jeszcze zajmować się synkiem i domem w którym razem z nami mieszkają jeszcze moi rodzice i babcia a moje zadanie to ogarnięcie tego i zrobienie wsZystkim obiadku
a właśnie my z mężem jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży no poza Wojtkiem bo jemu powiedzieliśmy że będzie miał braciszka albo siostrzyczkę ale on jeszcze nikomu nie wypapla

Ostatnia edycja:
Do góry