reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
no w tym tygodniu pewnie nie dam rady z synkiem w domu bede musiala siedziec po zabiegu pewnie kilka dni
ale w nastepnym pojde

kurde boje sie ze sie zarazilam:(

tez mam nadzieje ....;/ chociaz wydaje mi sie ze przez takie cos nie powinnam sie zarazic
nie sprobowalam miesa tylko ta marynata mogla sie dostac ale to jesli juz to okruszek doslownie

jutro na 7;30 mamy byc w szpitalu

ladies zrob badania dla swietego spokoju, ale mysle, ze nic sie nie stalo-w koncu nie jadlas surowego miesa a sama marynata to za malo-zreszta jakbys jakos kolosalnie duzo miala tej marynaty z miesem za paznokciami to pewnie czulabys z mandarynka.

nie mialam duzo bo mylam rece ze dwa razy ale wlasnie tam zostalo jednak jej troche.. w sumie trudno domyc slodka papryke w proszku i taka mieszanke przypraw...

no nic pojde za tydzien i sie zapytam

ladies moim zdaniem nic nie powinno być, a jakbyś miała robić badania po każdym kontakcie z zarazkiem to byś musiała siedzieć cały dzień w labo, gdzie nie wyjdziesz, czego sie nie dotkniesz tam wszędzie zarazki tylko trzeba pamiętać, że zdrowy człowiek od takiego kontaktu nie zarazi się musiałabyś mieć pecha, w końcu nie zjadłaś kilograma, nawet jakbyś oblizała palec to przecież prawie nic także spokojna głowa...

...trzymam kciuki za synusia...

ladies nie wiem jak u Was ale u Nas i tak w 26 tyg sie powtarza badanie w kierunku toxo...i to nie jest tak że każde mięso jest zarażone...zalecana jest ostrożność na wszelki wypadek. nie martw się, sa mamy które posiadają koty i jakoś dają radę :-) tylko nie sprzątają po pupilach :-) co by wykluczyć ryzyko...a mięsko w sklepach kupowane raczej jest przebadane, zarazić sie od mięsa moim zdaniem to jak ustrzelić 6 w lotka...gorzej z owocami, lub piaskiem w piaskownicach dla dzieci gdzie czasami dzikie koty toaletę sobie robią...( nie wiem jak u Was wyglądają place zabaw i problem bezpańskich kotów, czy takowy w ogóle istnieje)

eh już nie długo czeka nas glukoza po obciążeniu bleh...:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
ladies ja na Twoim miejscu zrobiłam bym badania za 2 tyg, tak dla świętego spokoju, zresztą osoby które nie przechodziły toxo powinny robić to badanie w każdym trymestrze, dla pewności, bo są różne przypadki. Od kota bardzo cieżko się zarazić , najczęściej niedomyte warzywa i owoce, lub grzebanie w ogródku, truskaweczka prosto z krzaczka, surowe mięso tez, ale jak sama mówisz to była tylko marynata no i nie trzymałaś palców w buzi tylko obierałaś mandarynke, więc jak dla mnie powinnaś być spokojna. Znam Twój strach bo poprzednią ciążę straciłąm właśnie przez toxo na bardzo wczesnym etapie, nawet teraz wyniki były wysoko dodatnie , miałam ogromnego stracha ale okazało sie ze nie potrzebnie. No i trzymam kciuki za synka

ankzoc oby wszystko się unormowała , zdrówka dla córuni

W sumie to jestem na bieżąco tylko jakoś weny brakuje do pisania

pozdrawiam Was wszystkie

Do góry