reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phelania ja też tak miałam... Mogę ci tylko powiedzieć, ze z dnia na dzień to uczucie słabnie. Czujesz maluszka, jego ruchy i cieszysz się, że wszystko z nim ok. Płeć ma drugorzędne znaczenie. Choć nie ukrywam, że nadal marzę o córeczce, ale mam ten komfort, że to nasze pierwsze dziecko - więc nie wszystko stracone. A po namyśle - chłopaczki też są słodziachne:-)

reklama
Mój tata 3 razy próbował i wyszły mu 3 córy, ale przynajmniej miał z nas pożytek w domu :p

Phelania chłopaki są fajne, dziś mój siostrzeniec- 4 latek, zadzwonił do mnie i zaczął wybierać imię dla mojej córeczki. Słodziak!

Jutro mam egzamin, a za wiele się nie uczyłam, przez to usg... więc trzymajcie kciuki aby pan prof. okazał się łaskawy ;)

Smile W dziale dziecięcym nie ma takiej tragedii jak na damskim więc serio można znaleźć super rzeczy! Widziałam jak babka za 20 zł kupowała śliczne balerinki a sweterek czy sukienkę to od 10 zł można znaleźć! :-)
madan Trzymam &&&&&&& ! A co studiujesz? ;-)

Wpadłam się przywitać i zaraz lecę do pracy, bo muszę im coś tam pomóc w papierach :baffled:
madan
, powodzenia na egzaminie :-)
Ja to bym bardzo chciała synka, ale jeśli będzie dziewczynka, to nie będę rozpaczała, ważne aby było zdrowe, miało dwie rączki, dwie nóżki, oczka i wszystko inne na swoim miejscu. Choć nie ukrywam, że rozwali to cały mój poukładany porządek :-) wszystko co mam w domu, to dla chłopca i mało takich uniseksów, więc czekałaby mnie wyprawka, ale co tam, sprzedawać na allegro tez lubię. Mam nadzieję, że wyjaśni się u mnie w środę, oby tylko nie obróciło się plecami.
Miłego dnia dziewczynki :-)

Pytanie do kwietniówek spodziewających się 2,3,4 dziecka. Czy wam po ciąży została taka naciągnięta skora na brzuchu. czytałam wczoraj, że niektóre kobiety tracą na wadzę, ale zostaje taki fałd skóry wiszący. Ja schudłam w ciągu 3 miesięcy 26kg i teraz miałam brzuch płaski jak przed ciążą. Skóra też na elastyczności nie straciła. Zastanawiam się od czego to zależy.

Witam brzuchatki:biggrin2:
Smile ja spodziewam sie juz 3 dziecka, drugie rodziłam mając 25 lat i skóra wróciła do normy, prawie zaraz po porodzie nie było juz widac a z tygodnia na tydzien było coraz lepiej, teraz mam 36 lat i tez nie mam żadnej obwisłej skóry, moze to kwestia genów nie mam pojęcie czemu niektórym kobietom tak zostaje, mam kolezankę w swoim wieku i ona nie ubierze stroju kąpielowego dwuczęściowego tylko jednoczęściowy taki ma brzydki brzuch po porodzie, ja ubieram dwuczęściowy a brzuch spoko:-) zobaczymy jak teraz będzie po trzecim;-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Witajcie Kochane u mnie jakoś sennie od rana nie chce mi się już wstawać a jeszcze cały miesiąc mnie czeka chodzenia do pracy.;(Co do ruchów ja czuje często powyżej pępka i się zastanawiam czy to możliwe ale umiem juz odróżnić kopnięcia dziecka od zwykłych bulgotów.
Także boli mnie często brzuch .. mówiłam lekarzowi ale jest młody i nic mi na to nie odpowiedział poprzedni lekarz kazał brać nospe i magnez i tak tez robię.
Madan powodzenia tez to przechodziłam niedawno także wiem co przeżywasz i to po2jnie;)

madan- &&&&&&&&&&&&&&&&&&& studia to najfajniejszy okres w życiu

phelania- nie smuć się, chociaż ja cię troszkę rozumiem, też chciałam dziewczynkę, ale uczę się cieszyć z tego że będzie chłopak, za to w pierwszej ciąży bardzo chciałam chłopaka, a oszalałam na punkcie córci ;-)

a mi wczoraj skasował się post, eh i jakoś nie mogę się zebrać, żeby Wam coś skrobnąć.
phelania ja też miałam nadzieję na dziewczynkę, no ale cóż z chłopakiem też będzie fajnie ;-)
Smile też obawiam się o wygląd brzucha po porodzie, i myślę, że zależy to od elastyczności skóry, ciekawa jestem czy jakieś ćwiczenia mogą na to wpływać.
madan powodzenia ;-)
ja pomału mam dość pracowania i odliczam do mojego L4, zostało lekko ponad 1 miesiąc, jest mi coraz ciężej, czasem plecy pobolewają, no i zgaga, ale będzie dobrze ;-)

Miłego wtorku ;-)

Oliwka, margot - ja nie miałam śladu po ciąży. Koleżanka z kolei rodziła w lutym i jak ją zobaczyłam pod koniec sierpnia to sie wystraszyłam. Bluzka jej się wysunęła ze spodni i właśnie było widać taki fałd skóry. A praktycznie w ciąży nie przytyła. Ja miałam 30kg i wszystko wróciło do normy. Oby teraz też tak było, bo się we wrześniu/październiku chcemy wybrać na jakieś zagraniczne plaże z dzieciakami :)
Madan - powodzenia.
Shy - brzuch może Cię boleć od przemęczenia. Ja bym to skonsultowała z innym lekarzem czy to normalne.

reklama
aaaaa - ja nie lubię wyprzedaży :p. W Zarze chyba jeszcze nic przecenionego nie kupiłam... Chociaż jak widzę ceny sweterków dla dziewczynek za prawie 100zł to mi ciary po plecach przechodzą. Ja miałam wyrzuty, że za 2 sukienki dałam tam 360zł --- a to by były jakieś 4 sweterki dla dzidziusia!!! :szok:

Kurcze taka droga jest w Pl Zara? w Irl jest raczej kojarzona jako sklep dla nastolatkow, dosyc tani, cos w stylu H&M..Ja do Zary lubie chodzic na swiateczne przeceny, zawsze 26 grudnia maja obnizke calego sklepu o 70-80% i wtedy faktycznie jest masa matek z dziecmi, bo ubranka sa strasznie tanie. Czasami wydaje mi sie, ze ludzie kupuja nawet w celach sprzedazy..?

Ja lece do miasta, widzialam piekne czapeczki isneya i nie moge sie pohamowac:)

Tez macie taki obaolaly brzuch? ja czesto wieczorem lub rano, mam takie uczucie naciagania, dosyc niefajne, ale szybko mija. Lekarz mowil, ze to normalny objaw, hmm...Za to kopniaczki caly czas:) Ciekawe co tam nosze w brzuszku-chyba tylko ja nie bede wiedziec...:):tak:

Do góry