reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie:-) Powiem wam ze wczoraj wieczorem to myślałam ze pęknie mi górna cześć brzucha:crazy: a dzisiaj plecy pod lopatkami:( nie mam siły normalnie i żadna pozycja możliwa mi nieodpowiada:no: co do płci dzidzi to mi sie wydaje ze będzie chłopczyk ale w grudniu sie okaze , mam nadzieje:tak:

reklama
mamakruszynki, Phelania - cóż za nieludzie godziny na pobudki ;)... Mój kiedyś miał okres, że chciał wstawać o 6 to go po prostu zignorowałam. Widział, że mama śpi to sam się kładł dalej spać.. Teraz pobudki o 8 to standard. 7.30 to w wyjątkowych wypadkach. Tylko mój to wyjątkowy do spania jest. Od 20 do 8 rano i jeszcze w dzień z 2h pośpi.

iza876 - może spróbuj przenieść się na inne łóżko czy kanapę. Mi to w pierwszej ciąży pomagało. Nie mogłam spać na naszym łóżku , które do tej pory było bardzo wygodne.

My już po śniadaniu. Rosół się gotuje. Mały dzisiaj wstał i mówi do mnie: Nie ma tatusia. Pojechał autem do memiomamu daleko... Heh chociaż wie, że tatuś w Mediolanie. Na dobranoc mężowi powiedział, że go kocha. Takie już mówiące dzieciaczki są do prawy kochane... Zobaczymy co będzie za kilka lat ;)

Witam niedzielnie,

życzę Wam udanej...u nas pogoda do du.py miałyśmy iść na zakupy, poszukać ciuszków dla Małej, ale chyba mi się nie bardzo chce pchać w niedzielę do CH...nie nawidzę tłumów :dry:

Witam się i ja
My dzisiaj obiadek u moich rodziców no i posiedzimy tam na pewno do wieczora. Mała dzisiaj od rana fika i kopie z wszystkich stron. Pozdrawiam wszystkie i miłego dzionka :tak:

Witam się niedzielnie :)

Beti ale Ci zazdroszczę tych kopniaczków, już też się nie mogę doczekać :(
Obiadek też u rodziców także na gotowe :-)

Phelania, Madan w mnie w tym tygodniu wizyta przypada na środę, też bym już chciała wiedzieć kto tam w moim brzuniu mieszka ;-) przynajmniej już mogłabym się rozglądać za czymś konkretnym!!!

Kurcze wczoraj był spokój to dzisiaj boli głowa, no więc kawka zaraz :tak:

miłego popołudnia wszystkim brzuszkom życzę!

ja też Wam zazdroszczę kopniaczków... ja póki co tylko bulgotwanie i przelewanie slyszę..
ale cierpliwie poczekam aż mala zacznie kopać:)

ej dziewczyny wy tez tak macie że rano macie mniejszy brzuch a na wieczór większy??
ja przed śniadaniem to mam taką małą piłeczkę a wieczorem to już dużo większą...

alex2, mm83 - ja w pierwszej ciąży poczułam kopniaki dopiero w 22tc. Teraz już czuję konkretne susy od jakiś 1,5 tygodnia.

mm83 - to chyba normalne, że brzuch bardziej wypycha pod wieczór. Ja tak w każdym bądź razie też mam.

Młody szykuje się do spania :)

mm83 ja też rano mam mały brzuszek, a potem po jedzonku i pod koniec dnia wydaje mi się że się baardzo powiększył...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki,ja przed chwilą otworzyłam oko,i cud że moje dziecko nie zrobiło sobie krzywdy.Wzięłam ją do łóżka o 5:50,dałam jeść i poszłyśmy spać,i nie wiem jak to się stało że się nie obudziłam jak mała wstała.Normalnie od dwóch dni nie mogę się obudzić.Mój M pojechał do pracy o 5:30,ale na szczęście dzisiaj pracuje tylko do 13.OSTATNI RAZ POSZEDŁ DO DODATKOWEJ PRACY!!
Ja mam USG we wtorek,i też się nie mogę doczekać,ale też troszkę się boję żeby wszystko było ok,mnie lekarz na pierwszym USG powiedział że na 75% chłopiec,a teraz zobaczymy czy się potwierdzi,bo ja mam jakieś przeczucie że jednak dziewczynka.
Też byłabym szczęśliwa na myśl że mąż już nie będzie zarywał nocek :) super

Kochana życzę Ci dziewczynki, ja również skrycie o niej marzę, ale przy drugim dzidziusiu to już chyba chciałoby się tej wymarzonej płci :)

Oby nasze bąbelki były dla nas łaskawe w tym tygodniu i odkryły swoje klejnoty :-)

reklama
alex2 - do Mediolanu pojechał dopiero drugi raz.. no i rzucił sam tekstem, że kupi mi coś fajnego, bo to przecież światowa stolica mody :p. Jednak jak usłyszałam wczoraj, ze za średnią pizze i lampkę wina dał 19 Euro to nie wiem czy mu zapał do zakupów nie przejdzie jak zobaczy ceny ciuchów :p

Do góry