reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Co do kawy, to ja piję i dzidzia rozwija się prawidłowo. W poprzedniej ciąży obchodziłam się z sobą jak z jajkiem, tego nie, tamtego też nie i wiadomo jak się to skończyło. Teraz piję kawę, nawet szklankę piwa wypiłam :zawstydzona/y: bo mi się chciało.
A tak w ogóle to witam Was :happy:

boze za mna chodzi piwo a tymabrardziej kupuje mezowi lubi tak po calymdniu pracy siasc przy piwku a ja siedze patrze i dostaje slinotoku..tak samo winko..i szampan hhe :)

ja po nocnych bolach nie wiem czym spowodowanych....spałam na wznak wiekszosc nocy a jak sie obróciłam na bok mysłałam ze urodze...

obowiazkowo zaopatrzylam sie w nospe dzisaj na wszelki wypadek...

dzisiaj zakupy na targu potem sprzatanie schylanie sie prostowanie ciekawe jak dziiaj bede sie czuła... teraz odpoczywam juz...

potem urodziny cioci wiec tam tez atmosfera gwarno boze jak ja ostatnio ubóstwiam cisze....

reklama
witam nowe kwietnióweczki

parę dni nie pisałam, po tym jak napisałam długiego posta o szczepionkach i mi do zeżarło nabyłam sie jakiegoś urazu:wściekła/y: to teraz krótko: jestem za szczepieniem, oczywiście rozsądnie, szczepiłam Majkę pentaximem, poza tym na rotawirusy i ospę; moja córka nigdy nie miała biegunki (chociaż to może być cecha osobowościowa, ja też raczej nie miewam rewelacji żołądkowych, żadnych biegunek, jelitówek- odpukać)

kawę też pijam codziennie, i pomaga mi na bóle głowy

pozdrawiam weekendowo

O matko... Piwo... Czasem to i ja naprawdę mam tak wielka ochotę na łyk zimnego piwka z soczkiem:)) chociaż ja nie pije prawie w cale, tylko od święta :tak: Kawke to kiedyś pilam codziennie 4,5 kaw:shocked2: a teraz jak raz na kilka dni sie na pije to jest dobrze;-) karenka ogórek z miodem powiadasz:) to musi być ciekawe doświadczenie :-p aisak​ mam nadzieje ze te bole przejdą ! Trzymaj sie!

Nie ma to jak się rozpisać i wszystko skasować:no:

Majra mi również kawa pomaga na ból głowy, dlatego z niej nie rezygnuje, mimo że początkowo na samą myśl robiło mi się niedobrze to już jest ok i na jedną dziennie sobie pozwalam :tak:

Ostatnia edycja:
Nie jestesm jakas alkoholiczka ale szklanke piwka czasem sie napije od M z duza iloscia soku;-)no i winka lampke raz w miesiacu:)
Iśku- u mnie to piwo musi miec 2,6% co najmniej alkoholu:-Di wiem ze takie leszki sa bodajże Sandy:pPP no i jest dobre na pozniejsza laktacje:szok::-Djak bynie patrzec same plusy:happy:

Pianka
-to wina ciąży człowiek chodzi taki rozkojarzony:p :-D:-D

A my lezemy i odpoczywany:)

Ostatnia edycja:
Witam Was sobotnio,

Jestem już u Mamy :tak::-) po obiadku i słodkościach, pełen relax :-D

Dorotka WIDZĘ że Córcia druga Cie uskrzydliła;)udanego WEEKENDU bez żadnych chorób i niespodzianek!!
kochanie, oj tak uskrzydla, nawet nie podejrzewałam, że z dnia na dzień będzie bardziej...:-)

zonqa, wszystkiego najlepszego dla Twojego Ł. :-)

Ale powiem wam jaki mialam sen po tym jak ktoras wrzucila fotke kobiety w ciazy z szescioraczkami:)
Otoz snilo mi sie, ze mialam dziewieczoraczki:) I tak jak teraz nie znam plci i nie chce tak jak bylam w ciazy z dziewiecioraczkami tez nie chcialam i kazdy, kogo spotykalam zgadywal p kolei plec tych 9 dzieci...bylam niezle wkurzona, tak jak teraz gdy slysze wrozby co to niby mam w brzuchu na podstawie mojej cery czy faktu, ze dzisiaj zjadlam czekolade :laugh2:
no to sen przedni :-D a co do wróżb co się nosi pod serduchem, rozumiem, jak ja tego nie lubiłam :no:

Dziewczyny a ja mam faze na chleb z miodem. Swiezy chlebek z maselkiem pokrojonym cieniutko z lodowki, miodek i kakao
uwielbiam, z dwiema różnicami, świerzy grubo pokrojony chlebek i mleko ;-)

Dziewczyny wklejam tort który juz zamowilismy na Roczek Niunia (smak Straciatella):)Zobacz załącznik 518032
ale mi ślinka pociekła :-p

odmaciczne zwiotczenie mózgu już mnie chyba dopada :baffled:
boskie :-D:-D:-D a u Mamy, no rewelacja ;-):-)

piszecie o pifffku, kawce (ogólnie używkach), mnie i w pierwszej i drugiej ciąży nie ciągnie a wprost odrzuca, ani wina, ani piwa, ani fajków, a kawa??? nawet inka żadko :sorry:

Miłego wieczoru

A ja dziś miałam wielką ochotę na herbatkę z rumem i tylko patrzę na butelkę z utęsknieniem. Alkoholikiem nie jestem, ale kiedy jest tak zimno i ponuro taka herbatka z prądem świetnie rozgrzewa.
Dopiero co skończyłam gruntowne sprzątanie wraz z przemeblowaniem i padam, ale jeszcze sporo rzeczy mam do zrobienia :(

A czy któraś z Was miała szumy w uchu? Nie wiem czy to z powodu ciąży czy jakieś choróbsko... Strasznie to denerwujące :/

reklama
madan dokładnie jak pisze Phelania, to może być ciśnienie, teraz macica naciska nam na przeróżne wnętrzności ;-) jeśli będzie to uciążliwe i częste powiedz o tym na wizycie lekarzowi :tak:, bo może to być coś z błednikiem

Do góry