reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dziewczyny a ja mam faze na chleb z miodem. Swiezy chlebek z maselkiem pokrojonym cieniutko z lodowki, miodek i kakao....Masakra, uwielbiam na wieczor... smiley-face-is-hungry.png

reklama
Alex2-wposmnialas wczoraj o frytkach:) wczoraj z M tez zjedlismy na sam wieczór do tej pory mi sie odbijaja:-D

Hehe ja też czuje je wszędzie, tym bardziej że musiałam smażyć starym domowym sposobem, bo nie mam frytkownicy i szczerze nie zamierzam mieć, bo bym cały czas wpierniczała frytki i smażony syr:-) a jestem taką pyrą że szok :-D
ale smaki zaspokojone więc mam spkój na najbliższe tygodnie!!!;-)

iza876 ja też długo nie czułam ruchów, a teraz od paru dni, to wieczorami, rano i w dzień czuję :-D więc cierpliwości ;-)
Nef a próbowałaś jakieś naturalne uspypiacze? np. ciepłe mleko z miodem, podobno dobrze usypia ;-) ja na szczęście nigdy nie miałam problemów z zasypianiem i mam nadzieję, że mieć nie będę, bo domyślam się że to męczarnia niezła.
Phelania pijasz kawkę? ja przed ciażą dużo pijałam, a teraz zamieniłam na inkę, trochę się obawiam, że po kawie, dzieciaczek będzie zbyt pobudzony, ale to może moje wymysły ;-)

miłego dnia ;-)

margot87- pije capucino z magnezem i jest ok:tak:nie dajmy sie zwariowac:-)w pierwszej ciazy pilam kawe rozp. 1 łyżeczke z duza iloscia mleka i z młodym ok:)

Dziewczyny wklejam tort który juz zamowilismy na Roczek Niunia (smak Straciatella):)alus.jpg

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
Ella ja mam identycznie tylko zazwyczaj z lewej strony. Ale to chyba normalne bo wszystko tam się rozciąga :sorry: Ja też chyba cierpię na bezsenność. Prędzej jak o 1 nie mogę zasnąć a potem rano nie mogę zwlec się z łóżka. Zabieram się za sprzątanie i obiadek. Pozdrowionka:-D

Cześć dziewczynki :)
Phelania witaj ponownie ;-) nawet kiedyś się dopytywałam o Ciebie i zrozumiałam że się na majówki przeniosłaś, widocznie źle zrozumiałam :-D odmaciczne zwiotczenie mózgu już mnie chyba dopada :baffled: Torcik rewelacja!
Ja piję kawę rozpuszczalną, czasem jak jest niskie ciśnienie to i parzoną sobie zrobię :tak:w poprzedniej ciąży też piłam i wszystko jest ok
Ella ja też mam takie bóle i też z prawej strony :/ pomaga magnez i odpoczynek, pochwal się fryzurką jak wrócisz :)
Nef, beti współczuję bezsenności ja dalej 22 max padam a i tak jak nawet o 8 się budzę to przeważnie nieprzytomna :eek: z tego też powodu nasze życie intymne ubolewa ostatnio bo mąż przed 24 się kładzie jak ja już w fazie REM jestem i podobno jeszcze go zbluzgać przez sen potrafię jak coś chce zadziałać :-D ja tam nic nie pamiętam..
Dotkass jak u mamusi?;-)
Witam nowe kwietniówki :)
Mam dzisiaj w planie zrobienie porządków w 3 szafach...oby na planach się nie skończyło ;-)Miłego dnia dziewczynki!

Magnez od razu łyknęłam jak mnie odpuścił pierwszy skurcz od razu dwie tabletki. Ja po pierwszej ciąży wiem że mam problemy z gospodarką magnezu w ciąży i teraz muszę już pilnować i łykać codziennie przez jakiś tydzień a co jakiś czas zjeść gorzkiej czekolady bo ona super uzupełnia niedobór magnezu:-D

Mi po wczorajszych porządkach nie wiele zostało więc dziś leniu****e na całego i czas cały poświęcam młodemu

Karenka ogorek z miodem???Nawet nie umiem wyobrazic sobie tego smaku:)) Normalnie tak jadalas czy to zachcianka ciazowa?:)

Mi gin odnosnie kawy powiedzial ze mozna pic spokojnie jedna, dwie dziennie...Ja kiedys pilam duzo kawy, ale teraz przerzucilam sie na inke i zupelnie nie czuje roznicy, wiec nie wracam do kawy-choc myslalam ze bedzie ciezko. W sumie kawke pije raz w tygodniu jak wychodzimy z mezem do kawiarni na niedzielnym spacerze albo jak mamy gosci-to wszystko:) Ale z tego co wiem to pic spokojnie mozna, a jak z mlekiem to w ogole bez problemu w rozsadnych ilosciach

reklama
Co do kawy, to ja piję i dzidzia rozwija się prawidłowo. W poprzedniej ciąży obchodziłam się z sobą jak z jajkiem, tego nie, tamtego też nie i wiadomo jak się to skończyło. Teraz piję kawę, nawet szklankę piwa wypiłam :zawstydzona/y: bo mi się chciało.
A tak w ogóle to witam Was :happy:

Do góry