reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Witam popołudniową porą, Maja śpi więc mam chwile na nadrobienie myślałam, że z 20 stron przyjdzie mi nadrabiać a tu taka cisza....:sorry:

aaaa19 - kochana ja w 1 ciąży miałam tak wrażliwą skórę na brzuchu, że po różnych rzeczach wyskakiwały mi plamki czerwone, nawet swędziała mnie skóra od tych gum ciążowych co są doszyte przy spodniach ciążowych

margot87 - przykro mi, życzę ci spokojnej podróży

myszka_1405 - kochana oszczędzaj się, ja już przed ciążą zrobiłam u Mai porządek w zabawkach, po pakowaliśmy w kartony i do dziadków zawiozłam, szkoda było mi ich sprzedawać bo to same firmówki głównie fisher price a one są uniwersalne i mogą być dla chłopca i dla dziewczynki. Jeśli chodzi o pomysł to polecam kartki światąteczne np narysuj jej choinkę i niech z guziczków zrobi bombki z bibuły łańcuchy, albo mikołaja narysuj i niech pompon zrobi mu np z waty, brode z białych sznurków :-)

Ella1 - przyznam szczerze, że zaciekawiłaś mnie tym ;-) dzięki

Paulina_ - oj współczuję....

ladies - kochana trzymam kciuki za synka ;-) na pewno wszystko będzie ok

Iśku - ja też mam dylemat i nigdy nie słyszałam, że ona tylko 3 lata uodparnia :eek:

Shy - gratuluję połówki :-) ciąży

zonqa - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

aneczka852 - mnie pewnie przeprowadzka czeka w marcu, ech... nawet nie chce mi się o tym myśleć :confused2:dobrze, że możecie wszystko na spokojnie robić

oby dzieciaczki pokazaly co tam maja!!!:)
ja czuje ze bedzie chlopak..:)
chociaz mam cicha nadzieje na dziewczynke
ale stwierdzilam ze lepiej nastawic sie na drugiego syna i przezyc fajna niespodzianke gdy lekarz powie ze dziewczynka
niz nastawic sie na dziewczynke i czuc rozczarowanie..nie chce czuc rozczarowania... dlatego nie nastawialam sie :)

jak bd synek to lepiej dla mojego Bryana bo bedzie mial towarzysza do zaabaw itp:))
a o coreczke postaramy sie jeszcze za jakis czas:)

sama jestem ciekawa bardzo kto mieszka w brzuszku:) i podziwiam pchla ze zdecydwaliscie sie na taka tajemnice az do porodu!! bardzo fajnie
szczerze zazdroszcze bo tez bym chciala miec niespodzianke a;e jestem zabardzo ciekaawska

myszka ty juz brzuchatka jak i ja wiec normalne ze plecki bola...:(musimy wytrwac
ja sie bardziej boje tego co bedzie potem bo pamietam ze po porodzie bolaly mnie plecy i tak juz czesto boil nawracal
takze boje sie ze teraz wogole moje plecy beda mi dokuczac non stop....
i to juz do konca zycia:p

Ostatnia edycja:
I ja się witam i 3 mam kciuki za Wasze wizyty! Oby dzieciaczki pokazały co kryją między nóżkami;-)

My z M wczoraj chwile zastanawialiśmy się nad imieniem i patrzyliśmy na jakąś listę...doszliśmy do B i padaliśmy ze śmiechu- jeju jakie są dziwaczne imiona:eek::szok::-D:-D W każdym razie póki co imiennego faworyta ciągle brak;-)
Poza tym to w sumie nic...z badań mi wysżło, że jestem na skraju anemii więc muszę dietę zmodyfikować:eek::sorry: poza tym leczymy nadal kaszel i w sumie tyle...

Pozdrawiam Was ciepło i miłego wieczoru życzę!

oby dzieciaczki pokazaly co tam maja!!!:)
ja czuje ze bedzie chlopak..:)
chociaz mam cicha nadzieje na dziewczynke

fajnie to powiedziałaś ;-)
Też miałam przeczucie że będzie chłopiec a lekarz na pierwszym usg powiedział ze dziewczynka. 30 listopada mam kolejne usg i ciekawe czy się potwierdzi. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Witam
od razu piszę ze nie nadrobię więc ściskam Was wszystkie mocno, kuchnia posprzątana, czyli najgorsze za mną, jutro odpoczywam a w czwartek biorę sie za korytarz. Jednak szybciej się męczę, niby ciąża nie choroba ale co chwile przerwa. Ja już po kolacji, ale się napchałam,miłego woeczorku;-)

fajnie to powiedziałaś ;-)
Też miałam przeczucie że będzie chłopiec a lekarz na pierwszym usg powiedział ze dziewczynka. 30 listopada mam kolejne usg i ciekawe czy się potwierdzi. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
no to zycze ci potwierdzenia! !

ja sie dowiem w piatek:) wtedy mam wizyte
jestem podekscytowana..!:)i nie moge sie doczekac

ella mamy to samo z szukaniem imienia. chociaz kilka fajnych udalo mi sie znalesc i sie nad nimi zastanawiamy:)
ale jak zaczelam czytac te imiona jeszcze w angielskiej ksiedze imion gdzie sa imiona z calego swiata doszlam do poczatku B i zwatpilam.. imiona masakryczne... niektore..:p

Cześć,
co tak cicho ostatnio u Nas?Chandra jesienno zimowa przybyła?
My już mamy imiona dla maluszków,jak chłopiec to Igor,a jak dziewczynka to Matylda,choć któraś z dziewczyn zainspirowała mnie Klarą,ale mężowi nie podeszło:no: Mam co prawda świadomość że może Nam się jeszcze zmienić,bo moja Kornelia miała być Nikolą i w ostatnim momencie zmieniliśmy:-)
Miłego dnia dziewczynki,i bez smutków proszę:-)

Cześć brzuchatki
A no chyba fektycznie jesienna chandra panuje, za oknem taka pogoda deszczowa... także nie dać się chandrze i uśmiech na buśki:-)

reklama
Mamakruszynki moja koleżanka ma córeczkę Matyldę i zawsze mi się meega podoba jak ją woła :) Fajne imię :-) Widzę, że wątek imionowy wkroczył z prowincji swojej katerorii na salony heheh :-D

Do góry