reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

A mnie troche przygasilo sotatnio, bo zauwazylam, ze wiekszosc osob ktorym mowie, ze bedzie Klara, robi dziwna mine... po minie nietrudno odczytac, czy sie imie podoba czy nie. Wiem, ze to nasza sprawa, jak nazwiemy dziecko, ale zaczynam sie zastanawiac, czy to my jestesmy tylko tacy dziwni ze nam sie Klara podoba a wszystkim nie?
Bylo by mi po prostu milej gdybym widziala, ze to imie budzi usmiech a nie dziwne miny.
Czy wy tez uwarzacie, ze to imie jakies z kosmosu i przestarzale?

No coś ty! Mi się to imię bardzo podoba. Muszę zapytać ulubionego męża - może u nas też mogła by być Klara? w ogóle wcześniej o tym nie pomyślałam, a to takie ładne imię!

A opiniami innych się nie przejmuj. Nam wiele osób mówiło wprost jak byłam w pierwszej ciąży, że imię Antonina im się nie podoba (bo dziwne, staroświeckie, za długie, głupie itp). My mieliśmy to głęboko w... poważaniu i teraz jakoś nikomu Tosia nie przeszkadza.

reklama
Ewafoto, gratulacje corci Klary :-)

ja zawsze mowie ze nie warto sie opiniami innych ludzi przejmowac...tymbardziej jak sie o taka opinie w ogole nie prosi :-p
ja mam zasade, by nie zdradzac imienia przed porodem...... bo zawsze znajdzie sie ktos "zyczliwy" ktory potrafi zranic.... a jak juz dziecko jest na swiecie to ludzie jednak nie maja juz takiej smialosci by jawnie krytykowac.....
mi ten sposob zaoszczedzil nerwow, ktore w ciazy nie sa wskazane.....

zreszta ludzie to wszystko potrafia skomentowac... imie czy plec dziecka... same pisalyscie o tym, ze od tych , ktore maja juz corke otoczenie oczekuje syna.... i na odwrot
by parka byla, ale do czego ta parka na Boga?! :no:
to wyobrazcie sobie jakie oczekiwania sa wobec mnie skoro mam dwoch synow..... ;-) :rofl2:
a czy jakby moj jeden z synow byl dziewczyna kochalabym go bardziej?? NIE! tak samo, bo to moje dziecko :-)
nie znosze pytan w stylu, ojej to musi ci byc ciezko z samymi mezczyznami.....
no tak samo ciezko jak mamie z dwoma corkami :-p

Ewafoto rozumiem, o co chodzi. Ja nie mówię ludziom jakie imię będzie póki co- po pierwsze jeszcze czas- może się okaże, że zmienię zdanie, a poza tym ile osób tyle opinii i zawsze trafisz na kogoś kto zna kogoś o tym imieniu i nie lubi albo mu się nie podoba- na tym etapie nie mam ochoty się narażać na krytyczne spojrzenia:no:, a jak już się dzidziuś urodzi to wszyscy się przyzwyczają i będzie im się podobać. Mój szwagier nazwał córkę Iga i prawdę mówiąc na początku też mi się nie podobało, a teraz kiedy już ją znam i kocham to bardzo mi się podoba Igusia :-)

Witajcie kochane, wczoraj się nie odzywałam bo miałam z Mają przeboje, na 16.20 poszłysmy do pediatry oczywiści zbadała gardło powiedziała, że zaczerwienione ale osłuchowo nic nie ma, uszka też nie zbadała bo przecież nie ma możliwości, przepisała antybiotyk i wróciłyśmy do domu, gorączka utrzymywała się 40 st w końcu wieczorem podaliśmy jej antybiotyk i oczywiście zwymiotowała, po jakimś czasie kolejna próba i znowu wymioty za 3 razem to samo, w końcu mąż spróbował powiedział, ze jest tak gorzki i tak nie dobry, że nie można niczym zabić tego smaku! Zaczęłam czytać w necie i faktycznie rodzice strasznie narzekali na ten antybiotyk. Więc musiałam i tak iść dziś do laryngologa i co okazało się, że ma obustronne zapalenie uszu, zmieniła antybiotyk dała też jakieś krople do nosa i za tydz do kontroli...

a teraz lecę nadrabiać

Witajcie :) ewafoto Klara to bardzo ładne imię , nie przejmuj sie opiniami innych ludzi! Paulina wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:) Gatulacje! ankzoc mam nadzieje ze Maja szybko wróci do zdrowia! Kobitki ale mam dzisiaj stresa:( Do gin sie wybieram i mam nadzieje ze wszystko z dzidzia wporzadku!

Asia,
ale ty przeceiż masz już pełne 17 tygodni skonczone a zaczynasz 18tc...

ja tez chciałam się umówić na to usg, ale pani powiedziała mi że muszą być pełne 17 tyg. a ja dopiero zaczynam, więc wpisała mnie na 15 grudnia, zapytałam jej czy mam robić w takim razie połówkowe czy nie, powiedział żebym nie robiła bo na tym badaniu u n ich dziecko zostanie dokładnie zbadane i pomierzone także czekam na wasze wrażenia z tego badania czy warto czekać czy lepiej iść prywatnie:happy:

Hej :)
Ewafoto ja akurat żadnej Klary nie znam :-) u nas to naprawdę rzadkie imię
Paulina_ super że weselicho udane, będziecie mieli piękne wspomnienia :tak: trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
yoohoosek ja tak mam z moim mężem wybieranie imienia dla ewentualnego chłopca szybko się skończyło :/ na każde imię odpowiedź pt Jacek - krowi placek, Michał - trzy dni zdychał....:angry:stare to a głupie :-p;-)
Judi0 witamy :)
ankzoc mam nadzieję że córcia szybko wróci do zdrówka!
Iza876 powodzenia na wizycie, na pewno wszystko jest ok! :tak:

reklama
Do góry