reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam Was kochane,

Mój Skarb dzis ze mną w domu i jeszcze śpi smacznie na górze...pranie już wstawiłam, ba sniadanie mężowi do pracy zrobiłam (nie mogę ostatnio spać...wieczorem padam, a rano koło 7:00 mogę być już na nogach, najgorsze, że bywa żejestem zmęczona cały dzień a zdrzemnąć się nie mogę, zupełnie nie wiem dlaczego :szok:

aneczka, zdrówka dla męża...jeśli chodzi o auta na klawiaturze, to ja mam z tym spokój, ale zawsze jak siadam do kompa to na biurku obok jest parking :sorry2: (tak, tak moja córa uwielbia samochody)

judi, witaj wśród nas, zapraszamy do pisania :-)...wiecie, że dziewczynka z USG czy przypuszczasz? ;-)

myszka, dobrze, że juz lepiej z Wiką :-)

wszystkim pozostałym życzę zdrówka, a każdej z osobna miłego dnia :-)

reklama
Ewafoto dokladnie, to owoc nocy poslubnej, bo wczesniej ueazalismy bardzo. Bralismy slub na Jasnej Gorze i smiejemy sie ze matka boska bardzo poblogoslawilanasz zwiazek ;)
Termin porodu mialam dokladnie 9 mcy po slubie :)

A mnie troche przygasilo sotatnio, bo zauwazylam, ze wiekszosc osob ktorym mowie, ze bedzie Klara, robi dziwna mine... po minie nietrudno odczytac, czy sie imie podoba czy nie. Wiem, ze to nasza sprawa, jak nazwiemy dziecko, ale zaczynam sie zastanawiac, czy to my jestesmy tylko tacy dziwni ze nam sie Klara podoba a wszystkim nie?
Bylo by mi po prostu milej gdybym widziala, ze to imie budzi usmiech a nie dziwne miny.
Czy wy tez uwarzacie, ze to imie jakies z kosmosu i przestarzale?

mi się tam Klara podoba :)
ja kiedyś słyszałam na placu zabaw Greta i jakoś nikt dziwnych min nie robi, to tylko świadczy o tych ludziach:crazy:

Ewa Amelcia miała mieć na drugie Klara :tak: jest tylko Amelcia ze względu na podwójne nazwisko, no i my z R mamy po dwa imiona, a żadko kiedy (tylko w dokumentach) używamy naszych drugich imion...mi się Klara podoba, jest takie mocne, wyraźne :-)

Ewafoto u mnie koleżanka miała bliźniaczki Klarę i Laurę- półroczne, druga koleżanka ma Klarę 6lat więc u mnie w otoczeniu nie było by to dziwne imię.

Ja wychodzę z założenia nam ma się imię podobać a inni muszą je zaakceptować.

Ja ledwo żyje ta pogoda mnie dobija jestem cały czas padnięta i na nic nie mam siły.

Życzę Wam miłego dnia

Dzień dobry,

ankzoc zdrówka dla córeczki, ucho to paskuda sprawa, bo bolesna. Mam nadzieję, że już lepiej
myszka super że u Was lepiej i żeby do zabiegu już nic się nie zmieniło.
Ewa co do imienia to najważniejsze żeby Wam się podobało, nie patrrz co myślą inni, zawsze tak jest, że jak wybierzesz oryginalniejsze imie a nie standardowo jak inni to będą dziwnie reagować. Nie martw się przywyczają się i będzie dobrze. A to Twoje dziecko i Tobie ma się podobać, Ty masz być zadowolna. Moim zdaniem dobry wybór.
judi witamy :)

Dziewczynki ale miałam cudowny weekend. Myślałam, że na ślubie będę się stresować, a tu nic. Super ksiądz nam dawał ślub więc wszyscy zachwyceni, bo jakoś przy formalnościach udało nam się z nim troche zkolegować. Wesele jak się zaczeło przed 18 to trwało do 6 rano, chociaż orkiestra grała tylko do 5. My mieliśmy salę bez obsługi, więc sami szukaliśmy kucharek i trafiliśmy w 10 jedzenie chwalił sam szef kuchni dobrej restauracji, a jak przyjeżdżaliśmy w tygodniu przed ślubem, szykować trochę to jeszcze obiady dostawaliśmy, ciasto i w ogóle. Goście nie schdzodzili z parkietu więc wesele uważam za bardzo udane. No i już jestem szczęśliwą mężatką i to śmieszne, ale mam wrażnie jakby nasza miłość jeszcze się wzmocniła po tym dniu.

Paulina, to super, że weselicho i ślub się udało...i tak masz rację, dzień ślubu wzmacnia uczucie- pod warunkiem, że bierze się go z miłości...tak więc...dużo szczęścia i ogromu miłości na nowej drodze życia :-) 1281944935_114073215_1-Zdjecia--Bukiet-z-lizakow-Lizaki-Deseniowe-Dalia-Ogrodowa-3297-1281944935.jpg

reklama
Ewafoto mi się Klara podoba, też uważam że najważniejsze, żeby Wam się podobało i może nie krzywdziło dziecka (bo czasem rodzice takie imiona wymyślają, że aż przykro).
Mnie osobiście strasznie wkurza takie zachowanie innych ludzi, a niestety i moja siostra i moja mama tak mają że lubią komentować, np. mówię że dla dziewczynki bardzo mi się podoba imię Helenka i już słyszę naśmiewanie 'o hela, o hela, twoje ciało mnie onieśmiela':angry:, albo jak mówię jakieś inne to zaraz się im przypomina głupi sąsiad, albo brzydka koleżanka ze szkoły:angry:. Dlatego zamierzam mieć wszystko gdzieś i nie przejmować się co inni mówią, myślą, albo jakie miny robią.

paulina bardzo się cieszę że Wam się ślub i wesele udało. Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!!

Do góry