reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nie obyło sie od apapu:zawstydzona/y:...ale odzyłam:-) Głowa boli nadla ale zdecydowanie mniej, więc usiadłam i ponadrabiałam...
Trochę się pogubiłam ale z tego co pamiętam...

Co do ciśnienia to ja zawsze miałąm 120/80 a od tej wiosny coś mi się popientroliło imiewałam bardzo niskie. Teraz w ciąży też borykam sie z niskim więc łącze się w bólu...człowiek jeszcze bardziej zdechły...

Ktos prosił o linka do darmowego USG z Krk- https://www.facebook.com/malopolskieusg

White i Dorotka- ja mam umówione USG połówkowe od jakiś 3 tygodni tylko tydzień temu Teva podąła mi nr tel gdzie mogę zadzwonic i umówić się na połówkowe za friko. No to zadzwoniłam z tekstem że chciałam się umówić na połówkowe u nich, nie wspominałam że za darmo. A oni mi powiedzieli że nie mają terminu ale w ramach warsztatów dla lekarzy mogą mi zrobic takie badanie połówkowe za darmo wtedy i czy jestem zainteresowana. Oczywiście byłam bo przecież o to mi chodziło. No i tak tam trafiłam. Więc nie wiem co będzi ewarte to badanie i co zabadają. Nie odwaołałam tamtego USG płatnego bo jak nie będę zadowolona z tego w pełni to pójdę na tamto jeszcze, a jeśli przebadają wszystko dokładnie to może zrezygnujemy z wydania tych pieniędzy na kolejne usg. A Dorotko co do założeń czy z maluszkiem jest ok czy nie to ja absolutnie idę tam że by upewniec się że jest dobrze ;) Nie zakłądam żadnych czarnych scenariuszy. Jedyne co to chcę go dobrze przebadać bo np. dzięki takim USG u przyjaciółki synka wykryto poważną wade serca którą dzięki tak szybkiej diagnostyce mogli przygotować się i z lekarzami opracować cały plan działania po porodzie...i tak mały dochaodzi już do siebie po operacji..dzięki tamu że wiedzieli to mały przeżył, bo dzieci z taką wadą rodzą się z 10 w skali apgar a w 3 dobie jest wielki trach i niewydolnośc i jak tego błyskawicznie nie zdiagnozują to dla takich maluchów kończy się tragicznie. Co nie zmienia faktu, że ja myślę pozytywnie i licze że z moim skarbem jest wszystko ok.

W kwestii ruchów to jeszcze raz powtarzam spokojnie! Jak sobie czytam teraz jakieś artykuły to piszą że około 20 tyg jest możliwe ze się czuje pierwsze ruchy dopiero wiec spokojnie! Ja poczułam wcześniej ale to indywidualne.;-)

Zdrówka dla chorowitków małych i dużych bo czytam że co dzień ktoś się nam rozkłada:sorry:

Więcej nie pamiętam- przykro mi. Miłego popołudnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze muszę pomyśleć nad zmianą witamin. Biorę Pharmaton Matruelle i zaraz po ich zażyciu jest mi niedobrze. W I trymestrze w ogóle nic takiego nie odczuwałam. Zaczęło się od drugiego. Biorę je już na noc żeby przespać ten moment ale rano za to zaraz po przebudzeniu muszę coś zjeść bo strasznie mnie muli :confused2:

A myślałam, że to tylko ja ząłapałam faze na cytrusy- ostatnio od tygodnia wsuwam pomarańcze i grapefruity po kilka dziennie:-D

Dzwonili z USG- mam w piątek o 16...zobaczymy co to warte będzie- skoro za free to z przyjemnością skorzystam, a jak nie będę zadowolona to w przyszłą środę mam prywatne połówkowe zamówione od kilku tyg. Wolałabym jednak nie płaćić, ale zdrowie maluszka najważniejsze.

Co do kuchni to ja tez polecam kuchnie robione na wymiar.

I to na dziś tyle bo nie ogarniam już tyle watków:-D

Miłego wieczorku!

Ella ja też się wybieram na to darmowe USG. Połówkowe mam w lux medzie (mam pakiet) ale żeby mieć pewność że z małym wszystko ok umówiłam się jeszcze na 3d (bo jak pisało parę osób sprzęt najlepszy, więc można się upewnić że małe zdrowe). Ale jak w sobotę powiedzą mi że jest ok i to samo wyjdzie na połówkowym w lux medzie to już nie zamierzam robić tego 3d i płacić. Szkoda mi kasy. A na fb jest wprost napisane że jest to badanie prenatalne, więc może z większym naciskiem na serduszko, ale na pewno sprawdzą wszystko.

Ella heh, w momencie kiedy pisałaś posta, ja szukałam tego Twojego starego :D
Ja mam takie samo podejście jak Ty. Wydaje mi się że USG będzie zrobione profesjonalnie, więc prawdobnie nie ma potrzeby wydawać pieniądze na kolejne.

Ja jeszcze muszę pomyśleć nad zmianą witamin. Biorę Pharmaton Matruelle i zaraz po ich zażyciu jest mi niedobrze. W I trymestrze w ogóle nic takiego nie odczuwałam. Zaczęło się od drugiego. Biorę je już na noc żeby przespać ten moment ale rano za to zaraz po przebudzeniu muszę coś zjeść bo strasznie mnie muli :confused2:

Beti nie jesteś sama! mam ten zestaw witamin i dokładnie to samo!!!! Myślałam, że to ze mną coś jest nie tak bo średnio cyk toleruje, ale widać na wszystkich to coś tak działa. Też wpadłam na to, żeby zażywać na noc, ale np wczoraj zagadałam się z M i nie zasnęłam od razu i była katastrofa. 2 dni wcześniej przez to wymiotowałam. Za 30 tabletek zapłaciłam prawie 50zł.

Beti nie jesteś sama! mam ten zestaw witamin i dokładnie to samo!!!! Myślałam, że to ze mną coś jest nie tak bo średnio cyk toleruje, ale widać na wszystkich to coś tak działa. Też wpadłam na to, żeby zażywać na noc, ale np wczoraj zagadałam się z M i nie zasnęłam od razu i była katastrofa. 2 dni wcześniej przez to wymiotowałam. Za 30 tabletek zapłaciłam prawie 50zł.

Wiesz co rozmawiałam na ten temat z lekarzem i powiedział że nie ma probleu żeby zmienić witaminy. Kumpela brała Femibion i było ok. Myślę też na Falvit Mama. Przemęcze to opakowanie a potem poradzę się w aptece i chyba faktycznie zmienię.

No to będzimy w sobote Krakowianki wrażenia po USG porównywać co to warte ;-) Jeśłi Ypra wyjdzie ze szpitala to będzie nas 4 na tym USG. 2 w pt i 2 w sob.

Zonqa, Dorotka- niestety to nie jest "akcja" tylko po prostu jeden dr z KRk zajmujący się ultrasonografia plodów (http://www.dobreusg.pl/kontakt) prowadzi co jakiś czas warsztaty szkolące dla innych lekarzy i wtedy jest możliwośc na to darmowe USG. Niestety raczej dotyczy to tylko krakowa...choc moge sie mylić(?)

reklama
Do góry