reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja niestety nie mam za dużo czasu na czytanie więc u nas książek za bardzo się nie czyta. Czasami mam ochotę siąść i poczytać ale jakoś chyba za dużo na głowie.

dotkass ale narobiłaś smaka na ananasa a u nas pustki w lodówce i dopiero jutro ruszymy się do sklepu hmm... chyba zaraz się ubiorę i skoczymy z młodym po ananasa :)

reklama
... moze makaronik? :-D:rofl2:
:-D:-D:-D nie chyba coś lekkiego wciągnę, może jakieś danio z kakao :-D;-)

pscółka, mój dziedek ma taką bibliotekę, stoi jeszcze w mieszkaniu, w którym mieszka moja Mama, książek jest pełno...są za szybą, więc nie kurzą się, a książki są nawet z 1800 któregoś roku i starsze (pamiątki rodzinne)...ja ostatnio zaczytuję się prawdziwymi historiami, ostatnio czytałam "Sprzedaną" Sophie Hayes, rewelacyjna książka- polecam...musze kupić sobie 4 pozostałe czy 3 (nie pamiętam) o innych kobietach opisujących swoją historię :tak:

Hej dziewczynki

Powiem Wam że ja książki uwielbiam, a szczególnie Paulo Coelho. Polecam 11 minut super książki i w ogóle wszystkie mam fajne.

Przed ciążą miała słomiany zapał żeby przeczytać wszystkie części sagi zmierzch ale tylko na chęciach się skończyło. Za to film oglądałam i teraz czekam na ostatnią część 16 listopada w kinach :tak::tak::tak:

Dotkass
ja właśnie wróciłam ze sklepu i kupiłam sobie w biedronce mleko czekoladowe, takie litrowe. Smakuje jak kakao. Wypiłam już pół i mała od razu zaczęła fikać w brzuchu :-) Chyba lubi słodkie bo ostatnio dużo tego pochłaniam.

to ja zjadlam z wiki lekka zupke ryzanke z ziemniaczkami i warzywami, ale chyba za lekka jak dla mnie, tak czy inaczej frytki sie pieka w piekarniku :-D

ps. a jakie te xboxy macie? bo troche ich duzo jest jak patrzylam i rozpietosc cen tez jest spora, a no i czym to sie rozni od ps3? a i czy mozna w to karaoke? te taneczne i sport.... ;-) wiecie tak jak przy ps sa te kontrolery ruchu Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.3dready.pl/pics/motionsony.jpg to czy xboxie tez cos podobnego jest, zabijcie mnie ale ja sie wogole nie znam, a w necie cos ciezko mi cos konkretnego znalesc ;-)
a no i czy mozna to odblokowac, bo wiem (chyba ze nie wiem) ze ps3 nie mozna odblokowac i podrobek nie mozna wsadzac bo cos tam.... eh, blondyna sie dorwala :rofl2::rolleyes2:

Notka - ja też zaczęłam od Millenium:-D. Mi bardzo przypadła do gustu seria Lizy Marklund z dziennikarką Anniką Bengzton w roli głównej - najlepiej czytać we właściwej kolejności, tak że się układa czasowo jej historia. Nie są brutalne, a trzymają w napięciu. Czytam je na zmianę z Tess Gerittsen, tam główną bohaterką jest policjantka i patolog (bo chyba tak mówi sie na osobę pracującą w prosektorium). To kryminały w większości medyczne, dwa najbardziej znane są brutalne (Skalpel i Chirurg), ale czytałam kilka innych tj. Ciało, Dolina Umarłych, Klub Mefista - bardzo wciągające, ale nie powodują mdłości:-D. Autorka wcześniej pisała romanse, więc te jej kryminały mają też zazwyczaj wątek miłosny. Czytałam także Alistaira MacLeana, ale żeby się w nich połapać, to trzeba byłoby jednym ciurkiem przeczytać, a i tak się nie wydedukuje kto zabił:-D - ale mężowi się podobały. Są też takie, które mi nie podeszły np. seria Wallander - flaki z olejem, a Asę Larsson (I tylko jej czarna ścieżka) oddałam, bo stwierdziłam, że nie dotrwam do końca - nudy...
Ja polskich jeszcze nie czytam, może kiedyś:-D
A tak z innych niż kryminały to polecam Córka oficera, jakiż był mój szok, jak dopiero po przeczytaniu książki przeczytałam na okładce, że to prawdziwa historia. Teraz czytam już drugą książkę Jodi Picoult "Jak z obrazka", zachęcona wcześniejszą książką o autystycznym chłopcu "W naszym domu" - super wnikliwa obserwacja i popłakałam się i uśmiałam, naprawdę polecam wszystkim mamom:tak:.

Dotkass - ja to właśnie w ciąży wolę fikcję czytać, żeby tak tego nie przeżywać:-D. U moich rodziców ta biblioteka to taka prowizoryczna jest, półki nad łóżkami, w przedpokoju, od góry do dołu za zasłonami, nawet w piwnicy:-D

Beti - my sagę Zmierz (w wersji filmowej) wciągnęliśmy w jakiś jeden dłuższy weekend, a na kolejny pewnie do kina się wybierzemy, bo nas wciągnęło

beti uwielbiam Coelho, też mam kilka jedo książek, ale chciałabym uzbierać całą kolekcję, mam:
Alchemika, Na brzegu rzeki piedry..., piata góra, weronika postanawia umrzeć (cudowna książka), wojownik światła, demon i panna prym, 11 minut, czarownica z portobello, zwycięzca nie jest sam...brakuje mi chyba 4 książek z czego dwóch najnowszych :tak:

Dziewczyny widze, ze wasi mezczyzni mowia przez brzuch:)))
MOj takze, ale coz on mowi!!!

Opowiada dziecku jak bedziemy go wychowywac i streszcza za kazdym razem rozdzial z ksiazki Tracy Hogg:eek:

P.S. Wlasnie drozdzowki siedza u mnie w piecu....mmmmmmmmmmmm, wkleje wam pozniej fotke:)))

pscółka i spółka pisze:
- to może rzuć tak "w powietrze", że no, koleżanka taki fajny prezent dostała (i tu wymień co chciałabyś dostać), jak M kumaty to podchwyci:-D. Moja koleżanka tak zrobiła w kwestii zaręczyn. Podejrzewała, że jej przyszły chce jej się oświadczyć na urlopie na plaży i powiedziała "no popatrz kolejna para i znowu zaręczyny na plaży - jakie to banalne..." - załapał, ale nie poczuł się bezpośrednio obrażony, bo to przecież nie było o nim:-D

No chyba kumaty to jest bo słucha tego co mówię,chciałam własny komputer czy aparat fotograficzny to dostałam, ale ja bym chciała żeby właśnie on sam coś wymyślił, może jakiś drobiazg typu nasze powiększone zdjęcie czy coś w ten deseń, ale nic praktycznego... ;-)

Ja też bardzo lubię czytać i moje córy też to odziedziczyły i powiem wam że uwielbiam czytać książki dla nastolatek ;-) tak ze czasem coś podkradnę moim dziewczynom... :-D Oczywiście po inną literaturę też sięgam :-)

Oj, zaraz muszę uciekać bo mam zebranie w szkole u córki... Ale mi się nie chce:no: taka marudna ta wychowawczyni, pewnie będzie truła do 19-tej...:baffled:

myszka, czym się różni, zbyt obszerna byłaby odpowiedź...jeśli chodzi o ceny x-boxa to uzależnione są od pojemności dysku i pewnie tego czy w komplecie masz kinect (gry na ruch), no i ile masz padów itp., jeśli chodzi o karaoke to oczywiście, że jest, myślisz, że ja bym sobie darowała i nie miała? :-D;-) druga fajna giera to guitar hero, grasz na gitarze, mega rewelacyjna gierka, tak czy inaczej jeśli chodzi o xboxa to pewnie zerkasz też na stare, w sumie co jakieś 2 lata wchodzą ulepszenia w xboxie i stąd zmiana cen, obudowy i dysków, wbudowane wifi z możliwością łączenia z netem itp :tak:...wiesz więcej to by Ci mój mąż powiedział, bo jeśli chodzi o rynek gier, komputerów itp sprzętów to mój guru (poważnie)

w xboxie masz coś takiego jak kinect (nie kotroler) więc wygodniej, bo nic nie trzymasz w ręku, kinect reaguje na ruch (kinect to coś takiego co masz na dole na tym zdjęciu w leweym rogu) kinect-sports-.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry