reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

zonqa - oj kochana... ja studiowałam pedagogikę i strasznie ubolewam nad tym, że nie pracuję w zawodzie.. oczywiście poszukiwałam i poszukuję nadal... od zawsze było to moją pasją.. chciałaby pomagać takim dzieciakom!

yoohoosek - ciekawe czemu naszym maluchom tak nie smakują :confused: ja też uwielbiałam przed... zresztą jabłka też nie :no:

Notka - moja mama to nawet pilnowała dzieciaki od męża siostry i brata ;-) uwielbia maluchy. No to rozpieściłaś męża nie ma co :-D Cytrusik pisała na zamkniętym... na razie ma trochę smutków, ale odezwie się

aaaa19 - ja próbowałam soki, nektary napoje nic...

Pchla_Szachrajka - niezły sen :-D

Ella1 - oj kochana niech te choróbska już wam odpuszczą, zdróweczka

reklama
Pchla A mi się wydaje , że można mówić w 2 językach do dziecka to się szybciej nauczy. Ja kiedyś widziałam taką rodzinkę, że mama mówiła do dziecka po angielsku, tata po francusku a dziecko do mnie podeszło i mówiło po polsku :-D
Ja studiuję italianistykę i zamierzam moją dzidzię od najmłodszych lat uczyć języka włoskiego ;-)

haha a to zobaczyłam właśnie na fb:
http://www.facebook.com/photo.php?f...58725027.71764.273668819371998&type=1&theater

Pchełka - moja koleżanka ma na osiedlu rodzinę polsko-włoską, mama mówi do dziecka po polsku, a tato po włosku i dziecko jest dwujęzyczne.
Kiedyś nie wiem czy słyszłam, czy czytałam o rodzinie polsko-jakiejśtam, mieszkającej w Niemczech. matka mówiła po polsku, ojciec po jakiemuś tam, a niania po niemiecku i do szkoły dziecko chodziło niemieckiej i nie było problemu.

Kruczka- a jesteś pewna że to jajniki a nie więzadła- bo piszą że przy więzadłąch tez kłucie albo gniecenie bolesne:eek: co do jajników to nie wiem- mnie raczej boli cos innego...nie wime jak bola jajniki:eek:

tak mi się wydaje, bo mnie zawsze przy okresie jajniki bolały i to dokładnie w tym samym miejscu. Ja nawet nie wiem co to za węzadła i gdzie one są, nigdy mnie one chyba nie bolały :-p

Ella, kochanie zdrówka dla Was, teraz całą trójką do łóżeczka i się wygrzewać, nie ma bata :tak::-)

zgadzam się z aaaa, że bez problemu można w dwóch językach mówić do dziecka i nic mu się nie miesza :tak: moja dalsza rodzina, siostra cioteczna mojej ciotecznej siostry ma trójkę dzieciaczków, żadne nie urodzone w PL...Ona mówi do nich po polsku, Jej mąż kanadyjczyk po angielsku, a że w kanadzie jeszcze po francusku się rozmawia to dzieciaki i francuski liznęły :tak: ...tak jak moja siostra która jest teraz w chinach pisałam Wam, oboje są polakami i dzieci urodziły się w PL, wyjechali w te wakacje dopiero dzieciaki w domu mówią po polsku (teraz na święta od Mikołaja wysyłamy im właśnie książeczki polskie), w szkole po angielsku (chodzą do anglojęzycznej), ale uczą się także mandaryńskiego (chińskiego) i całkiem nieźle im to idzie :tak::-)

ja nawet nie wiedzialam ze ten watek zamkniety juz dziala..... jak Wy to robicie ze w tylu tematach sie udzielacie, ja nie ogarniam tego czasowo :-(

ankzoc I jak Ci się podobało? ;-) Ja mam teraz na 2gim roku jeszcze francuski i łacinę + chodzę na lektorat na angielski i już mi się tak wszystko miesza, że o rany..najgorzej z francuskim chyba :-(

reklama
Do góry