reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
ja nawet nie wiedzialam ze ten watek zamkniety juz dziala.....
hmmm, a ja wysyłałam Ci info na prv, jak każdej, która ma dostęp :dry:

ankzoc I jak Ci się podobało? ;-) Ja mam teraz na 2gim roku jeszcze francuski i łacinę + chodzę na lektorat na angielski i już mi się tak wszystko miesza, że o rany..najgorzej z francuskim chyba :-(
dziecim łatwiej, im jesteśmy młodsi szybciej i łatwiej przyswajamy wiedzę, tak więc jeszcze masz czas, żeby się nabawić sklerozy...dziecinko ;-):-D

Dziadki odebrali Maję z przedszkola a tam koło centrum radio gdańsk rozdawało flagi z okazji dnia niepodległości i co patrzę a tam moja fruzia :-D
http://www.radiogdansk.pl/images/st...mb/thumb/thumb/thumb/flagi_kwidzyn9_akcja.jpg
widziałam widziałam :-D na FB :-) a co do zangielszczania, ja miałam problem z twardą wymową "r" kiedyś liznęłam trochę francuskiego (nic już nie pamiętam) i jak zaczęłam się niemieckiego uczyć to to "errrrrrrrr" było mega wyraźne :-D

Cześć dziewczyny :)

ale mi sie dzis melancholijnie zrobilo :happy2: od rana sluchamy z bąblem (podobno juz conieco do niego dociera :-)) muzyki z filmow. przed chwila skonczyly sie piosenki z... "Króla lwa" :-D (serio nic mnie nie rozczula jak ta bajka... na pewno moje dziecie ja ogladnie w ramach bajek obowiazkowych :-D), a teraz lecimy z klasyka - caly soundtrack z "Amelii" :-)
chcialaby juz go/ja przy sobie miec... juz mam tyle pomyslow co bedziemy razem robic... ahh :))))

sny macie dziewczyny swietne :-D:-D:-D
ja na razie mialam tylko jeden o tym ze zapomnialam o karmieniu piersia, a potem jak mi sie przypomnialo to mialam w piersiach mleko jak z tubki, a drugi ze bylam na usg i lekarz zobaczyl dziewczynke :-)
i teraz ciekawa jestem, bo mezowi snilo sie, ze bedzie chlopak... podobno sny sa na opak... tylko ciekawe ktory w tym wypadku byl na opak??:-D
w ogole to jakos zaczelam czuc w kosciach, ze bedzie chlopiec... znajomi jakos tez tak obstawiaja chlopca.
mam nadzieje, ze juz za 2 tygodnie sie dowiem co wiecej warte - sen czy intuicja :-)

widzialam, ze o owocach morza pisalyscie... ja wielbie mule mmmmmm:))) szkoda tylko, ze w ciazy troche odpadaja :/
jak juz bede mogla to to bedzie pierwsza rzecz na ktora pobiegno do resto :)))
ja jestem wlasnie po salacie z kosteczkami sera, orzechami wloskimi i sosem balsamicznym :-) a na drugie ogorkowa :) za to wieczorem do znajomych, wiec wyzerke i to pewnie niekoniecznie niskokaloryczna mam jak w banku :-p zaczal mi ostatnio apetyt dopisywac... mam nadzieje, ze nie zaczne tyc :crazy: trzeba sie pilnowac :zawstydzona/y:

co do dzieci dwujezycznych to ja bym sie nawet nie zastanawiala jakbym miala taka mozliwosc... dziecko spokojnie sobie wszystko ogarnie w swoim czasie ;)
sama mam zamiar troche dzieciaczka uczyc w domu angielskiego, puszczac bajki po angielsku (mi duzo dalo ogladanie jeszcze w tamtych czasach cartoon network w angielskiej wersji ;)) tak zeby sie dziecie osluchalo. w dzisiejszych czasach bez angielskiego to jak bez reki.

No to będzie tort czekoladowy z musem czekoladowym i brzoskwiniowym :laugh2:oby się udał:laugh2:
jeśli wytrzyma ;-)chyba ciocię jutro z rana odwiedzę ;-):-p:-D

white, Amelcia uczy się w przedszkolu angielskiego i niemieckiego...zanim poszła do predszkola puszczałam Jej bajki po angielsku i uczyłam podstawowych słówek

Ostatnia edycja:
myszka zdrówka dla córeczki i oby szybko wyzdrowiała, a goraczka jest jak organizm walczy z chorobą, tylko że przy antybiotyku chyba juz powinno puścić.

ladies hehe bądź tu miła dla faceta a zaraz pomysli, że knujesz, cali oni faceci;-) i trzymam kciuki za synka

beti
gratuluje ruchów a gdy kładziesz rękę to dzidzius sie uspokaja, bo czuje i lubi dotyk mamy:-)

Anka4 zdrówka

zonqa
Ty kochana to masz przeżycia, udanej imprezki Fifka:-)

Ella zdrówka dla Was, dzięki za rade ze stresem;-)

Dotkass teraz widze, ze juz nawet dzieci w zlobku maja angielski (ostatnio robilam przeglad zlobkow zeby orientowac sie jak wyglada sprawa jak mi sie macierzynski skonczy;))
na prawde super sprawa z tymi jezykami:-) no i z cala ta reszta zajec dodatkowych oferowanych teraz w zlobkach/przedkoszlach :)

Dotkass lepiej się nie podkładaj jako królik doświadczalny:-p:-D

Jak wyjdzie ok to specjalnie dla Ciebie zrobię drugi

Taka praca że się spotykam z trudnymi sytuacjami a i tak o najgorszych nie piszę bo zostają na dłużej w świadomości choć czasem mam ochotę się wygadać

Ostatnia edycja:
reklama
hey juz jestem!:)ale na chwilke
my mowimy w domu po Polsku ,
ale podczas zabawy uzywam czesto angielskich slowek:)
nauczylam syna alfabetu po angielsku , licz, kolorow, figur geometrycznych itp...
tak zeby mial jakas wiedze idac do przedszkola:)
moj synek mowi lepiej po polsku bo dopiero od wrzesnia chodzi do przedszkola
jednak zdaje sobie sprawe z tego ze bedzie lepiej pisal mowil pewnie po angielsku poniewaz chodzi do przedszkola gdzie sa sami anglicy:) no i do szkoly angielskiej tez chodzic bedzie
i dojdzie mu kolejny obcy jezyk.. albo hiszpanski albo francsuki
bajki oglada polskie i angielskie...
piosenki zna rowniez takie i takie,... ja pokazuje synkowi takie piosenki jak ''kulfon i monika'' itp.. takie z mojego dziecinstwa
baaa nawet bajki typu rexio mu puszczam:))) ale chce mu troche przekazac tych fajnych moich dzieciecych wspomnien
co do gotowania
ja uwielbiam gotowac ale tylko dla nas.. jak juz mam gotowac dla 10 osob to mi sie odechciewa....:crazy:
i moze to nieskromne ale uwazam ze co jak co ale gotuje super:D

isku 27 listopada ma juz ten zabieg.. dzieki:*:*

Do góry