reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hej, no i ja dołączam, chociaż przyznaje że obserwuje Was od paru dni i myślałam, że odezwę się za 2-3 tygodnie najwcześniej jak już będę pewniejsza czegokolwiek..
przed momentem pokłóciłam się z mężem, bo niechcący zrzuciłam mu telefon z klapy z auta i krzyknął nie jak nie zauważyłam i jeszcze chciałam go dobić zamykając tą klapę, no i wpadłam w histerię z wielkim płaczem "bo po mnie wrzeszczy".. uciekłam do domu jak totalna beksa, mój D pojechał sam na pocztę z Fipem, a ja siedzę i tak sobie myślę, że to chyba właśnie był pierwszy objaw tego małego farfocelka :-p
dla mnie ta ciąża w ogóle jest totalnym zaskoczeniem, bo pare miesięcy temu rozregulował mi się zupełnie cykl i nie mam pojęcia co gdzie kiedy.. test zrobiłam dwa dni temu po leciutkim plamieniu, który myślałam że będzie okresem a tu nic. ale wolałam zrobić żeby gdyby co odłożyć alkohol i papierosy no i dobrze, że zrobiłam..
tylko u mnie jest taka sytuacja, że przed Fipem 3 razy poroniłam, zawsze ok. 6 tygodnia, więc nic nie mówię nikomu, bo chyba chcę być z tym sama jakby co.. więc mąż nic nie wiedząc też nie jest łaskawy dla mnie, no ale to na moje życzenie.. jutro zaklepałam wizytę u gina, bo raz chyba jakieś zakażenie mam, a dwa leki podtrzymujące chciałabym jak najprędzej.
boję się tego wszystkiego..
ale fakt faktem przy tamtych poronionych ciążach plamiłam/brudziłam teraz cisza. łudzę się że będzie dobrze :sorry: ale boję od cholery :-p
ladies mi też syfy dwa wyskoczyły wczoraj, w ogóle czuję się brzydsza i grubsza 10 kilo niż przed zrobieniem testu :-p
anka4 zazdroszczę, już bym chciała być na tym etapie :) ja nawet nie wiem przy tych śmiesznych cyklach kiedy mogłam mieć owu, nic nie wiem z tego miesiąca zupełnie! ale pamiętam jak się śmiałam gdy zaszłam w ciąże z Fipem że na miesiąc kiedy wypadło zapłodnienie nawet nie kojarzyłam żebyśmy się kochali z mężem, że to chyba wiatropylnie się stało :-p
no nic dziewczyny, od siebie życzę nam wszystkim powodzenia, przyda nam się teraz :-)
w ogóle ile ja mam lęków, jakoś nawet boję się tego, że mam pyśka dwuletniego i co ani tu podnieść bardzo,a co jak kopnie przy zabawie, a co to , a co tamto, a jak będę padnięta, a jak już będzie maleństwo jak to pogodzić wsio, mnóstwo mnóstwo rozterek :zawstydzona/y: a z drugiej strony nadzieja, że w ogóle się uda.. i jak tu tak w tajemnicy to wsio przetrzymać, nawet przed mężem :-(

reklama
co do migren to ja sie troche boje co to bedzie jak w ciazy nie moge moich proszkow zazywac :szok:
z reszta ludzilam sie, ze moze w ciazy mi przejdzie, bo czytalam ze wielu kobietom w ciazy migrena odpuszcza... a tu jedziemy sobie autkiem w niedziele z mezem na urlop i co? nagle mi przed oczami zaczelo pulsowac powiekszajacy sie okrag... biale chmury razily jakby mi ktos fleszem po oczach strzelal... wiadomo - aura!:angry:
no i oczywiscie mam tabletki i na etap aurowy i jakbym nie zdazyla, a tu uzyc nie wolno bylo :/
o tyle dobrze sie skonczylo, ze wraz ze zniknieciem aury nie pojawilo sie nic wiecej. zadnego dalszego bolu ani nic.
szkoda tylko, ze te aury takie meczace i wkurzajace sa :crazy:

a byłas u neurologa ? kiedykolwiek ? jak nie to teraz Cie to czeka, i kardiologa też zalecam na przykładzie przyjaciółki. W ciąży wyszło ze ma wadę serca...a od zawsze miewała migreny...

P.S Nie planowane najzdrowsze :-) i tej wersji będę się trzymać :-)

Ostatnia edycja:
a byłas u neurologa ? kiedykolwiek ? jak nie to teraz Cie to czeka, i kardiologa też zalecam na przykładzie przyjaciółki. W ciazy wyszło ze ma wadę serca...a od zawsze miewała migreny...

bylam bylam :) nie raz;) jestem pod stala opieka naurologa. mialam robione rozne badania w tym tomografie glowy. wyszlo na to, ze to klasyczna migrena.
a z tym kardiologiem to powiem Ci, ze sie zbieram... w sumie wszystkie wyniki badan zawsze mialam ok, ale u kardiologa nigdy jeszcze nie bylam, a cos tak czuje ze wypadaloby w koncu i tam trafic sprawdzic czy wszystko gra...

white_orchid no to najważniejsze ..:-) może on Ci coś poradzi... na początku są obostrzenia ale potem może coś poradzą. a może faktycznie bóle nie będą tak intensywne...i tego CI życzę..:-)

kurcze, ja mój światłowstręt bagatellizowałam, nawet nie brałam na to prochów. myślałam, że to taka moja "uroda" - mąż mówi na mnie wampirek:-D
serducho też sprawdzić muszę, bo już niedługo 33:baffled:

hej Dziewczyny:)
jeśli dobrze liczę, też dołaczę do grona kwietniówek:-D
okres się spóźnia (5-6dni), na teście wyszła bardzo bladziutka druga kreseczka, od 2 dni lekkie bóle podbrzusza jak na okres (a okresu nie ma) bobo planowane, więc na razie cichutko, żeby nie zapeszać - hip hip huurrra!

reklama
Witam nowe kwietniówki :)
Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe życzenia:-)
Anka4 gratuluję udanej wizyty! Super,że słyszałaś już serduszko - ja jeszcze muszę poczekać na tę cudowna chwilę 12 dni:tak:
pscółka trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&

Do góry