reklama
mamakruszynki
Fanka BB :)
Witam wszystkie kwietnióweczki, nieśmiale chciałam do Was dołączyć Test zrobiłam dwa tygodnie temu w piątek,u lekarza byłam tydzień temu w czwartek,ale na USG było widać tylko pęcherzyk.Wg kalkulatorów jestem w 5tyg4d,jak na razie nie mam żadnych objawów,żadnych mdłości,bóli brzucha czy piersi.Mam nadzieję że wszystko jest dobrze,idę na kolejne USG 23 sierpnia,już doczekać się nie mogę.
Obecnie jestem mamą 5,5 miesięcznej najcudowniejszej pod słońcem dziewczynki:-)
Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona:-)
Obecnie jestem mamą 5,5 miesięcznej najcudowniejszej pod słońcem dziewczynki:-)
Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona:-)
bakteria, nef dziewczyny no właśnie, Wy macie takie bąble w domach jak ja, nie macie z tym żadnych obaw związanych, jak to będzie etc? ja wiem, że dla tych maluchów to super sprawa mieć rodzeństwo, ale te pierwsze tygodnie, ja mam pietra jak sobie wyobrażę mój synuś jest dla mnie takim oczkiem w głowie, że nawet się boję jak tą miłością/czasem/uwagą obdarzyć każdego po równo żeby żadnemu nie zabrakło na pewno jak najwięcej angażować starszaka w opiękę etc nad maleństwem, bo się będzie czuło ważne etc, to wiem, ale nawet w ciąży mi trudno sobie siebie wyobrazić z wielkim brzuchem i tym moim łobuzem przy boku czy dam radę nadążyć nad nim a z drugiej strony cokolwiek będzie to takie rodzeństwo to super sprawa na całe życie, nie wyobrażam sobie sama być jedynaczką, a już widze po moim szkrabie że chętnie by posiadł jakieś towarzystwo na codzień, bo ileż można ze starymi ;p
no i jeszcze kwestia kasy, też się tego boję, ale jak mi to mój D wytłumaczył, jak spytam kiedyś Fipa czy wolałby mieć wszystkie zabawki z reklam czy jedną, a mieć się z kim nią bawić, mieć kogo pobić, z kim się pokłócić i razem wspinać po drzewach i szaleć i wariacić to na pewno wybrałby tą druga opcję i fakt, mądre to było
sorki, że ja tyle gadam w ogóle ale przyzwyczajona jestem że wieczorem jak szkrabik już śpi to mam luzik dla siebie i czas na relaks przy piwku, a tu piwko zakazane i coś z sobą muszę robić tą sączę herbatkę i beblam poza tym mam stresa przed jutrzejszą wizytą, zakażenie mi się pogarsza i wolałabym już tam być i dostać jakieś leki
miała któraś z Was kiedyś grzybicę pochwy? (bo podejrzewam, że to to, cóż by innego mogło być w sumie)
mamakruszynki hej malusią masz tą córcię, świetnie taka mała różnica wieku ) ale to fajnie tak raz za razem i już :-)
a ja się poodchudzałam po ciąży (przytyłam w ciąży 25 kilo...), ważę teraz mniej niż w liceum, zaczęłam na zumbę nawet chodzić (rewelacja swoją drogą jest tez zumba GO dla kobiet w ciąży - polecam wszystkim, ja sama na pewno nie będę mogła bo ze względu na poronienia z góry ciążę uznawaną mam za zagrożoną),a teraz przyjdzie mi znowu się zapuścić co nieco ale już sobie nie pozwolę na te 25 kilo
ale to wszystko przez mojego D, który jak tylko miałam apetyt - a miałam go cały czas, powtarzał 'jedz, jedz, skoro jesteś głodna tzn że Twój organizm tego potrzebuje' - no i tak przerodziłam się w hipopotama
pozdrawiam(y)
no i jeszcze kwestia kasy, też się tego boję, ale jak mi to mój D wytłumaczył, jak spytam kiedyś Fipa czy wolałby mieć wszystkie zabawki z reklam czy jedną, a mieć się z kim nią bawić, mieć kogo pobić, z kim się pokłócić i razem wspinać po drzewach i szaleć i wariacić to na pewno wybrałby tą druga opcję i fakt, mądre to było
sorki, że ja tyle gadam w ogóle ale przyzwyczajona jestem że wieczorem jak szkrabik już śpi to mam luzik dla siebie i czas na relaks przy piwku, a tu piwko zakazane i coś z sobą muszę robić tą sączę herbatkę i beblam poza tym mam stresa przed jutrzejszą wizytą, zakażenie mi się pogarsza i wolałabym już tam być i dostać jakieś leki
miała któraś z Was kiedyś grzybicę pochwy? (bo podejrzewam, że to to, cóż by innego mogło być w sumie)
mamakruszynki hej malusią masz tą córcię, świetnie taka mała różnica wieku ) ale to fajnie tak raz za razem i już :-)
a ja się poodchudzałam po ciąży (przytyłam w ciąży 25 kilo...), ważę teraz mniej niż w liceum, zaczęłam na zumbę nawet chodzić (rewelacja swoją drogą jest tez zumba GO dla kobiet w ciąży - polecam wszystkim, ja sama na pewno nie będę mogła bo ze względu na poronienia z góry ciążę uznawaną mam za zagrożoną),a teraz przyjdzie mi znowu się zapuścić co nieco ale już sobie nie pozwolę na te 25 kilo
ale to wszystko przez mojego D, który jak tylko miałam apetyt - a miałam go cały czas, powtarzał 'jedz, jedz, skoro jesteś głodna tzn że Twój organizm tego potrzebuje' - no i tak przerodziłam się w hipopotama
pozdrawiam(y)
a no widzisz, moj M to odmieniec i mowi ze wygladam jak pizza... oczywiscie nie chodz o to ze tak apetycznie czy cos tylko ze tak kolorowo hahahaGratuluję wszystkim nowym kwietnióweczkom!!
:-)
ladies Ja też mam problemy z cerą od kiedy jestem w ciąży Mój M mówi,że wyglądam przepięknie a ja czuje się niezbyt piękna.. ale z czasem mi minie !
mama kruszynki ojej gratulacje ale bedziesz miala mala roznice wieku! fajnie ale dzieci cie zmecza nie raz hehe
WITAM NOWE MAMUSIE!!!
ja bede miala roznice 4 lat miedzy dziecmi ale wczesniej nie chcialam slyszec o drugim dziecku... wszystko oddalam sprzedalam po synku takze zaczynam od zera.. nic nie mam dla dzidziusia oprocz lozeczka
ale sa tego plusy bede mogla skupic sie bardziej na tym drugim dziecku kiedy synek bedzie w przedszkolu...i bede miala ''miej roboty'' bo synek troche pomoze pewnie i jest samodzielny
ale kontakt juz bedzie pewnie inny miedzy nimi ale wierze w to ze bedzie dobry miedzy mna a moimi siostrami jest 4 i 6 lat i sie super bawilysmy razem
Ostatnia edycja:
majra
Fanka BB :)
cześć, chciałabym się przyłączyć, wczoraj na usg widziałam bijące serduszko i 8.5 mm szczęścia, moja ciąża jest niestety zagrożona, ponieważ plamie, ale mam nadzieję że będzie dobrze, termin mam na 9 kwietnia
K
krolewnazmarcepana
Gość
co do migren to ja sie troche boje co to bedzie jak w ciazy nie moge moich proszkow zazywac
z reszta ludzilam sie, ze moze w ciazy mi przejdzie, bo czytalam ze wielu kobietom w ciazy migrena odpuszcza... a tu jedziemy sobie autkiem w niedziele z mezem na urlop i co? nagle mi przed oczami zaczelo pulsowac powiekszajacy sie okrag... biale chmury razily jakby mi ktos fleszem po oczach strzelal... wiadomo - aura!
no i oczywiscie mam tabletki i na etap aurowy i jakbym nie zdazyla, a tu uzyc nie wolno bylo :/
o tyle dobrze sie skonczylo, ze wraz ze zniknieciem aury nie pojawilo sie nic wiecej. zadnego dalszego bolu ani nic.
szkoda tylko, ze te aury takie meczace i wkurzajace sa
wiesz co, powiem Ci ze ja tez mam migreny i to bardzo ciężkie.. w pierwszej ciąży w około 8 tygodniu głowa bolała mnie przez 3 dni tak ze nie mogłam sie podnieśc z łóżka, wymiotowałam i prawie mdlałam z bólu, ale tabletek zadnych nie mogłam wziąć ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu od tego incydentu przez reszte ciąży ani raz nie bolała mni głowa, z tego co mi lekarz mówił to po I trymestrze rzadko sie zdarza migrena
za to po porodzie miałam mega problemy z tą głową..
w tej ciazy jeszcze nic mi nie było i mam nadzieje ze tak zostanie
Julianka33
Mama Fabiana i Dominika
mamakruszynki witam i gratuluje!
królewna wszystkiego naj, najlepszego!!
ladies my decydowaliśmy się na drugie dziecko 14 lat Między rodzeństwem będzie więc 15 lat różnicy:-)
Powiem wam,że największe migreny miałam gdy brałam tabletki anty - to był koszmar! Teraz mam bóle głowy ale na szczęście niewielkie
królewna wszystkiego naj, najlepszego!!
ladies my decydowaliśmy się na drugie dziecko 14 lat Między rodzeństwem będzie więc 15 lat różnicy:-)
Powiem wam,że największe migreny miałam gdy brałam tabletki anty - to był koszmar! Teraz mam bóle głowy ale na szczęście niewielkie
zonqa
Szał, dziki szał...
Julianka Królewna wszystkiego najlepszego i przede wszystkim spokojnego doczekania do kwietnia
U nas różnica będzie wynosiła 3,5 roku
Migren nie mam ale za to coś ostatnio brzuch mnie bardziej ciągnie zdarzyło mi się wziąść no spe :-( staram się oszczędzać coś jeszcze mogę zrobić? oby do wizyty jeszcze 1,5 tyg
U nas różnica będzie wynosiła 3,5 roku
Migren nie mam ale za to coś ostatnio brzuch mnie bardziej ciągnie zdarzyło mi się wziąść no spe :-( staram się oszczędzać coś jeszcze mogę zrobić? oby do wizyty jeszcze 1,5 tyg
reklama
Smile_
Antek, Franek i Staś
To u nas będzie różnicy 2 lata i 4 miesiące. I tak się zastanawiam czy chciałabym córkę ... Chyba chłopak 'łatwiejszy w obsłudze'.
Witam wszystkie nowe, przyszłe mamusie
Plecy bolą mnie cały czas. Da się wytrzymać, ale bolą nawet w nocy :/
No nic. Dzwonie dzisiaj go gina.
Felidae - a kiedy klinki będą dokładnie zamknięte? Mój gin tam przyjmuje i chciałabym jednak rodzić tam gdzie mam gina. Po pierwszym porodzie przychodził do mnie w odwiedziny gdy tylko miał dyżur i pytał co i jak. Od razu wszystkie papierki wypisał do becikowego, więc nie musiałam za tym latać. A w szpitalu spędziłam 10dni. Miałam wyjść po sylwestrze (wigilia i sylwester w szpitalu to by było przegięcie), ale załatwił mi wyjście 31 grudnia .
Witam wszystkie nowe, przyszłe mamusie
Plecy bolą mnie cały czas. Da się wytrzymać, ale bolą nawet w nocy :/
No nic. Dzwonie dzisiaj go gina.
Felidae - a kiedy klinki będą dokładnie zamknięte? Mój gin tam przyjmuje i chciałabym jednak rodzić tam gdzie mam gina. Po pierwszym porodzie przychodził do mnie w odwiedziny gdy tylko miał dyżur i pytał co i jak. Od razu wszystkie papierki wypisał do becikowego, więc nie musiałam za tym latać. A w szpitalu spędziłam 10dni. Miałam wyjść po sylwestrze (wigilia i sylwester w szpitalu to by było przegięcie), ale załatwił mi wyjście 31 grudnia .
Podziel się: