reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
;-):-D;-):-D
ja tam wszedzie siurki widze :-p
:-D:-D:-D to coś specjalnie dla Ciebie 92_micro_soft_microsoft_maly_siusiak.jpg

dotkass ja właśnie myślałam o takim pamiętniku, ale się nie zabrałam od razu i tak teraz myślę, że w połowie ciąży chyba nie ma sensu zaczynać.... Ale prezent fajny :D

Ladies a ile u was kosztuje usg i kto w ogóle prowadzi ciąże i jak to wygląda??:)
ciaze prowadzi polozna
na kazdej wizycie mierzy cisnienie slucha tetna dzidziusia,bada mocz, dotyka brzuszek i ogolnie rozmawia ze mna , wyptyje o wszytko itp..:)
sa dwa usg , 1 prenatalne + test pappa drugie polowkowe.. wszystkie sa po to aby wykluczyc lub potwierdzic ewentualne wady plodu
jezeli cos jest nie tak.. usg jjest wiecej i duzo wiecej badan itp.. z synkiem pod koniec ciazy bylam praktycznie codziennie w szpitalu bo mialam malowodzie
usg prywatnie kosztuje okolo 100£
ale ja nigdy nie robilam.. wole kupic cos synowi albo dzidziolkowi w brzuszku niz wydawac kase na prywatne usg
jezeli bede miala jakiies niepokojace objawy czy cos to zrobia mi usg w szpitalu

Czesc dziewczynki. Ja wlasnie na polowkowe czekam do skonczenia 20 tc. Tez plci nie znamy, choc usg mam co 2 tyg (takie zwykle). Mi tez lekarz mowil ze 3d, 4d to bajer dla rodzicow a najwazniejsze parametry na 2d sie tylko da sprawdzic. Mamy malucha 4d z 12 tc nagranego i widok cudny ale to bajer tylko (no i za glowice sie placi za nic wiecej).

Ps. jesli ktos z krakowa wybiera sie na usg polowkowe to prosze o kontakt na prv - zalapalam sie na fajna promocje ;-)

Ostatnia edycja:
ja tez prowadze pamietnik ciazy i album - pamietnik dla dzieci do 5roku zycia, a od piatego roku zycia juz sami beda pamietali to co trzeba i to co chca ;-)
pierwsze zdjecia, zyczenia, kosmyk wlosow, opaska na raczke, usg 3D, pierwsze bilety wstepu do muzeum, teatru kina ;-) fantastyczna sprawa, sama bym cos takiego chciala miec :-)

Oliwka, kiedy ten czas zlecial, co? :-D juz takiego doroslego syneczka masz!

yhoosekk, to masz w pakiecie 3D czy nie?

Oliwka też tak mam!!!
Najbardziej podziwiam ankzoc bo wydaje mi się że Ona wszystko pamięta i tak zawsze ładnie każdej odpisuje:-).

Co do tego USG3D mam właśnie mieszane uczucia, byłam zdecydowana że nie chcę robić, bo nie wiedzę sensu, a z kolei jak słyszę że można wyłapać jakieś wady to zaczynam się zastanawiać. Zapytałam też mojego lekarza, powiedział mi że na moim miejscu by zrobił, bo z racji, że chodzę do LuxMedu i mam abonament i nie płacę za nic to warto właśnie to badanie zrobić (od razu mówię, że mój lekarz nie robi 3d więc nie chodziło o to żeby mnie naciągnąć). No ale jak widzę że musiałabym dać ok.300zl za to badanie to trochę mi szkoda, z kasą nie ma problemu, ale wolałabym za to coś kupić dziecku i tyle.

no tak niektóre dziewczyny sa naprawde THE BEST jezeli chodzi o odpisywanie na posty jestem pełna podziwu:tak:

reklama
Do góry