reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
a ja mam do was pytanie jeszcze.. boli was tak jakby w pachwinach bokach?? mnie cos pokluwa ostatnio i kluje czesto do tego czasem jak spie.. rano boli mnie brzuch troche moze jak na okres? sama nie wiem trwa to chwilke... mozliwe ze to poprostu juz niewygodnie bo ciezko zaczyna byc,... brzuch mam duzy

wogole juz mam problem z depilacja miejsc intymnych.. ledwo co widze przez brzuchol:O ostatnio jak zobaczylam jak sie ogolilam to padlam ze smiechu... jak pieknie..hehe

mnie też pobolewa ale to jest normalne przez rosnącą macicę. Czytałam że po 15 tygodniu mogą być takie kłócia i z czasem nawet mocniejsze :crazy:

ladies, jak napisała beti, to więzadła podtrzymujące macicę, więc nie ma się co obawiać :-)

Bo rodzących kobiet w tym wieku jest dużo więcej, dlatego wychodzi, że 80%. Statystyka to jedno wielkie kłamstwo, nie ma co się na tym wzorować.
że statystyki to głupota się zgodzę, bo nie każdy odpowiada zgodnie z prawdą...ale jeśli chodzi o wiek rodzących, w tych czasach jednak mam wrażenie, że więcej jest rodzących kobiet po 25 rż :tak:

Ella, no właśnie tak żal pozbywać się tych sukieneczek, prawda? :zawstydzona/y:;-) a na kaszel Drosetux

Ostatnia edycja:
Ella,
zdrowka!!! na kaszel i suche gardlo mi lekarz polecal plukanie gardla w roztworze wody - pol szklanki letniej wody + lyzeczka gliceryny - do kupienia w aptece i tym plukac gardlo, rewelacyjnie nawilza sluzowke, kaszel faktycznie sie zmniejsza
z syropow dzieciecych, pomagajacych zwalczyc kaszel polecam "malie" ale nie wiem czy w ciazy mozna...
ale Cie dorwalo :-(

na kaszel i suche gardlo mi lekarz polecal plukanie gardla w roztworze wody - pol szklanki letniej wody + lyzeczka gliceryny - do kupienia w aptece i tym plukac gardlo
a ja mam babciny sposób woda + sól i tak płukać gardło :tak: kiedyś jak śpiewałam i miałam zdarty głos, bo kilka dni wcześniej przed koncertem prowadziłam karaoke i nie dość, że głos, fajki, dym w knajpie to nie mogłam mówić piłam, olej z żółtkiem i cytryną, obrzydliwe, ale tak na gardło działało, że od razu łagodziło i zero chrypki, ale w ciąży to raczej odpada ;-):sorry:

Notka - nie wiemgdzie to czytałaś, ale oni mieszają dwie miary, tj. z wiekiem matki wzrasta % rodzącychsię dzieci z Downem, ale ilościowo więcej tych dzieci rodzą kobiety do 25 rokużycia, bo one po prostu więcej dzieci rodzą. Ja myślę, że statystyki jeszczemogły się tak nie zmienić.:-D Moje 3 kuzynki miały po dwójce dzieci do 20 rokużycia;-) i w mniejszych miejscowościach ta średnia może być jeszcze tak niska.
ladies - tak,mnie pobolewa nocą i przy ...sikaniu. nocą śpię na boku z poduszką pod zgiętymkolanem, ale już niedługo planuję rogala sobie kupić. Ja z depilacją to w ogólemam problem, golenie za bardzo mnie podrażnia, już nie mogę doczekać się kiedyznowu będę mogła laserek zrobić i miała kilka miesięcy spokoju:-)

na bol gardla to i ja polecic moge domowa, sprwdzona plukanke.... letnia woda + lyzeczka soli+ pol lyzeczki sody+ kilka kropli jodyny
dziala cuda na bol gardla
ale na kaszel nie sadze by miala pomoc

wcinam pieczarkowa :laugh2: cala rodzinka wczoraj pieczarki obieralismy ;-) smakuje jak nigdy

reklama
Notka, oj zjadła bym...mniam, u mnie dziś pomidorówka, uwielbiam ją i Amelcia też, od dziecka tą zupę możemy jeść prawie codziennie ;-) a dokładnie to makaron z pomidorówką, nie odwrotnie ;-):-p

Do góry