reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie spicie na plecach ??czy juz nie?? i czy lezycie czasami na pleckach np ogladajac tv?? ja czasem jeszcze spie i sobie leze np zeby poczuc ruchy i sie zastanawiam czy to ok
ja leżę, czasem w nocy też śpię, narazie nie ma to większego znaczenia, byle nie za długo, bo może macica naciskać na tętnicę...w późniejszej ciąży najlepiej ponoć spać na prawym boku o ile dobrze pamiętam :tak:

mamaklruszynki, przeżyłam :szok: to czytając, jak tak można qwa:wściekła/y: ja Amelci nie gotowałam, szłam na łatwiznę i Gerbera słoczki Jej dawałam :zawstydzona/y: ale mam gdzieś fajne przepisy na dania dla dzieci, tylko wydrukowane, niestety nie mam na necie jak znajdę to wkleję Ci link :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie śpię na plecach bo po prostu jest mi niedobrze i od razu mnie ciągnie na wymioty. Także nawet w nocy jak się przewrócę na plecy to się budzę :eek: Ale moja przyjaciółka całą ciążę spała na plecach bo tylko tak jej było wygodnie i wszystko było ok. Niby też najlepsza pozycja to na lewym boku a mi za to najlepiej się śpi na prawym :tak:

Dziewczynki czytam Wasze przygody,i ja Wam opowiem co mnie się przytrafiło.Tyle że to było jak chodziłam w ciąży z Kornelią,ale mój mąż to do dziś dnia wypomina.Byliśmy w Kielcach w Tesco,ja byłam w 7 miesiącu,nie miałam dużego brzucha,ale był widoczny,szczególnie że miałam obcisły golf ubrany.Podeszłam do kasy dla uprzywilejowanych,i grzecznie czekałam,Pani kasjerka mnie poprosiła i mówi do reszty że Pani w ciąży ma pierwszeństwo,na co babka,która stała za mną mnie popchnęła(mój mąż już wtedy zrobił się bordowy),i weszła przede mnie,kasjerka grzecznie mówi że tę Panią obsłuży pierwszą.Niestety moher zaczął się bardzo rzucać,więc mówię żeby Ją skasowała pierwsze,a że ja jeszcze nie rodzę,więc poczekam.Na co miła Pani mówi"Jak żeś dupy dawała to się teraz męcz" Ja zgłupiałam,za to mój mąż nie wytrzymał,i wyskoczył do babsztyla,myślałam że Ją pobije:-)Żałuje że Go uspokoiłam.Koniec końców kasjerka wezwała ochronę,bo nie szło się z babą dogadać,i ją wyprowadzili:-)I wyobraźcie sobie że przyszedł jakiś kierownik sklepu,czy ktoś tam i mnie przepraszał:-)A przecież to nie ich wina była.
Ale się rozpisałam:-)
Ale fakt jest taki że wiele osób odwraca wzrok od kobiet w zaawansowanej ciąży,żeby przypadkiem nie ustąpić miejsca.Ja rozumiem że ciąża to nie choroba,ale czasem czujemy się gorzej,bolą Nas kręgosłupy czy nogi.
Ja zawsze ustępowałam kobietą w ciąży,i w kolejce przepuszczałam.Jedna osoba mnie za wiele nie zbawi.
Przydałoby się jakiś obiad ugotować,ale weny brak
Pytanie do mam,jak przyrządzić królika 8 miesięcznemu dziecku?
Dzisiaj zrobiłam potrawkę,ale chciałabym jej urozmaicić dania,a wczoraj dostałam 2 obrane i poporcjowane króliki.

MASAKRA co za babsztyl :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: !!!

Cześć brzuchatki:-)

Wrócę do tematu podróży autobusowych czy tramwajowych...

Ja jeżdżę do pracy około 50 minut dwoma autobusami i teraz jak widzę wolne miejsce to siadam i mam w nosie;-) jak stanie nawet koło mnie ktoś starszy to sie nie przejmuję oczywiście nie mówię o starości takiej znacznej, bo wtedy ustępuję... a robie tak dlatego, że jak jadę jest tłok w autobusie i sie boję, że mnie ktoś uderzy i poza tym jest strasznie duszno i mi słabo... także siadam kiedy tylko jest okazja:rofl2:

co do mojego samopoczucia to czuję się tak jakbym wogóle nie była w ciąży do tego zauważyliśmy z mężem, że zmalał mi brzuch:szok: i nie wiem o co chodzi do tego nie czuję wogóle ruchów dzidzi i sie martwię :no: ale na szczęście jutro wizyta:-)

beti no właśnie na lewym nie na prawym :tak::zawstydzona/y: ja akurat wolę na lewym :-) na brzuchu też jeszcze sypiam, ale to taki "półbrzuch" raczej, bo już centralnie to nie daję rady ;-):tak:

mamakruszynki, slyszalam ze 30 lat temu tak polozne odzywaly sie do rodzacych..... moze na stara polazna trafilas ;-) i w dodatku wariatke :confused2: skoro ja sila wyprowadzali...ale numer!!:szok:

ja spie na plecach, to w ciut bardziej zaawansowanej ciazy bedzie istotne, by ciezka macica nie uciskala tetnicy

mamakruszynki oniemiałam po prostu:szok: dobrze chociaż, że za takie chamstwo ją ochroniarze zwinęli

coś czuję, że to był jakiś zgorzkniały babsztyl, który na stare lata został sam jak palec, bo ani dzieci ani męża... a tym bardziej wnuków:wściekła/y:

reklama
rany ale macie historie.... ja to jestem strasznym nerwusem i jakby mi sie cos takiego przytrafilo, to .... rany wspolczuje tym wszystkim ktorzy by mi zalezli za skore ;-) misiek to juz wie na co mnie stac, niezly kawal cholery ze mnie ;-)
ale tak to jest ze male to krzykliwe ;-) hehehe :-D

co do spania to ja staram sie na boku, ale jak sie przebudze to i tak laduje na plecach ;-)
z wiki cala ciaze spalam na plecach, nawet tak ja do tego przyzwyczailam ze jak szlam pod koniec ciazy na ktg to puls mogly znalesc tylko wtedy jak lezalam na plecach :-)

Do góry