reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Czesc Przyszle mamy :-):-)

Jak mija wam poranek? Ja sie czuje niesamowicie mimo ze wstalam o 5 rano i jechalam ponad godzine do pracy.W sumie jak codziennie bo pacuje na drugim koncu Londynu. Na szczescie ten czas moge wykorzystac na czytanie ksiazek.
Jestem ciagle glodna jak wilk wiec podjadam caly dzien w pracy male co nieco. Szefa mam super i prace tez, bo pacuje w biurze, wiec nie mam tutaj duzych problemow.

Czytam tak te wasze posty odnosnie beta i mi jeszcze tutaj nie robili. W prawdzie mowiac pod opieke NHS trafie dopiero jak skoncze 3 msc :wściekła/y: wiec jeszcze troche musze poczekac.:-(

Milego ranka zycze :-)

reklama
Hej Kochane,

Ja niestety ze zlymi wiadomosciami wrocilam wczoraj od lekarza-ciaza jest zagrozona. W macicy zbiera sie krew (winowajca to ponoc torbiel na jajniku). Dostalam progesteron w zelu, ktory ma pomoc, ale kolejne 10 dni sa bardzo wazne-we wtorek ide na kolejne usg by sprawdzic czy zarodek rosnie. Prosze trzymajcie kciuki..Mi strasznie smutno, w pracy na moje zwolnienie zareagowano z pretensjami (jakbym spacjalnie chciala miec zagrozona ciaze..). Na szczescie narzeczony bardzo kochany, cieplo i pomocny- rodzice rowniez. Ale mimo wszystko czuje sie z tym bardzo samotna...Tak bym chciala aby wszystko bylo dobrze.

KatarzynaSw trzymam kciuki mocno, mocno, mocno. Pracuj się nie przejmuj. Ludzie są egoistami niestety i każdy patrzy tylko i wyłącznie na swoją d...
U mnie podobnie będzie. Bo to że od marca 2011 nie byłam na dłuższym niż 3 dni urlopie to nikt nie patrzy. Bo zawsze ciąże, choroby, ważne sprawy innych. Siedziałam cicho, więc teraz od nich też można wymagać trochę kultury.

Kasiu wszystkie trzymamy za Was mocno kciuki i przesyłamy mnóstwo dobrych fluidów i ciepłych myśli, najważniejsze że byłaś u lekarza i już dostałaś lek żeby wspomóc fasolę, teraz się nikim obcym nie przejmuj tylko odpoczywaj, nie dźwigaj i uważaj na siebie! Będzie dobrze, przyszły mąż kocha mocno i wspiera to i dzidzia na tej miłości silna urośnie :* Tulę!

Hej kwietniówki:)

Jak tam samopoczucie? mnie tak boli podbrzusze ze caly czas patrze ma majtkach czy nie dostalam @@@:szok::cool2:

Wlasnie popijam kawke,mlody siedzi w kojcu i baraszkuje:)zalozylam wczoraj dwa wątkimam nadzieje ze w nie dlugim czasie sie przydadza:tak:

Pianka- kochana my lecimy na Dentinoxsie ,fakt pomaga ale na krótko podobno Cammila jest dobra ale cholernie droga:eek:

Katarzyna - ty sie kochana nie martw o L4 ja tez ide odrazu jak przyjde do pracy,choc nie wiem czym czy u mnie ciaza jest zagrozona czy nie...Ale powiem Ci ze mam to gdzies ,odpoczniesz sobie , najwazniejsze jest zdrowie twoje i twojego maluszka!!!! Trzymam mcono kciuki zeby zarodek rozwijał sie prawidłowo!!!

Nie pisalam wam w niedziele robimy chrzciny młodego wiec zamieszanie w domu niesamowite:-Dnapewno bede was cały czas podczytywac pozniej najwyzej bede nadrabiac zaległosci!!!

Ostatnia edycja:
katarzyna 3mam mocno kciuki!!za malenstwo!!!nie poddawaj sie i oszczedzaj....oby z malenstwem bylo wszystko ok :*
dotkasno widzisz moj facet to nie chcial mnie juz dotknac jak mialam duzy brzuch mial jakas blokade , bal sie ze zaszkodzi dziecku i pomimo tego ze nie powiedzial mi tego wydaje mi sie ze bedac juz w zaawansowanej ciazy nie postrzegal mnie jako obiekt seksualny a mamusie bardziej i bal sie strasznie i zle czul takze rozumialam to:) teraz tez nie mam ochoty zabardzo ale wiem ze pozniej moze byc znowu tak a jak dzidzius sie urodzi to wogole nie bedzie czasu i ochoty z mojej strony na igraszki :)
iwonadry to czekamy razem moja droga:)ja tez z UK , do poloznej ide 30 sierpnia a usg pewnie za miesiac

a ja jednego dnia mam mdlosci drugiego nie , zauwazylam ze jak jem lekkie potrawy i w niezaduzych ilosciach czuje sie ok:)a jak otatnio zrobilam gulasz z wolowina bylo mi tak ciezko i niedobrze ze szok...
dlatego duzo warzyw owocow i wody no i zadnych bigosow i tlustych ...:)

Phelania my mamy Calgel i jestem zadowolona, mała wygląda na to że też ;) my w nd idziemy na chrzciny do mojego siostrzeńca a nasza córcię chrzciliśmy jak miała równo 2 m-ce - było super, dostała cycka i całą mszę przespała a my mieliśmy chrzciny szybko z głowy :) Także Wam też życzę udanej imprezki :) w domu robicie czy w lokalu?

Ja niestety ze zlymi wiadomosciami wrocilam wczoraj od lekarza-ciaza jest zagrozona. W macicy zbiera sie krew (winowajca to ponoc torbiel na jajniku).

Nie martw sie kochana :-( dobrze, ze zostalo juz to zdiagnozowane, wiec mozna wczesnie dzialac. musi byc dobrze ;-)

co do samopoczucia to u mnie dalej swietne. duuuzo spie i mam troche mniej energii niz zazwyczaj (normalnie mam cos a la adhd:-D), ale dalej zero mdlosci i moge jesc wszystko to co dawniej. tzn. nie wszystko, bo zaczelam sie zaglebiac w tematy co w ciazy mozna a co nie i niestety duzo rzeczy nie moge. w odstawke ida moje ukochane sery plesniowe, o tatarze tez moge zapomniec, poza tym odpadna mi z jadlospisu jajka na miekko i serek feta...
mam watpliwosci co do:
-wedzonego lososia,
-wedzonej makreli,
-jajecznicy,
-jajek sadzonych

mozna czy nie mozna?:eek:
i co z watrobka?? uwielbiam, aczkolwiek jakos bardzo czesto to nie jem... max 1-2 razy w miesiacu. powinnam calkowicie odstawic?? (bo na jednej stronie spotkalam sie z taka informacja :confused:)
a jak ser feta zastapie ta podrobka do salatek (Favita), ktora jest z mleka pasteryzowanego to bedzie ok?

przynajmniej problem kawy u mnie odpada, bo kawy nie znosze i nie pije w ogole :-) za to herbatke uwielbiam... dlatego staram sie ograniczac do max 2-3 dziennie i zaczelam pic tez owocowe bezkofeinowe :)

mam jeszcze watpliwosc co do lezenia na brzuchu... bo uwielbiam lezec na brzuchu np. przed laptopem :zawstydzona/y:
moge sobie jeszcze tak lezec poki brzuch mam nadal plaski czy juz nie powinnam tam niczego gniesc:confused:

reklama
wedzonych ryb mies serow nie wolno jesc:)
takze losos makrela odpada ..chociaz ja makrele jadlam w 1 ciazy bo niewiedzialam....:-):-)i to kilkukrotnie
ale lepiej nie jesc
jajka moz\na jesc ale dobrze usmazone lub ugotowane:)
watrobke mozna jesc ale nie czesto , ma duzo zelaza ale tez zlego cholesterolu i czegos tam jeszcze:-)..:p

hebarki kawki najlepiej bez kofeinki:)

co do serka powinno byc oki bo jest pasteryzowany:)

trzeba jesc bo dopero dieta karmiacej jest uboga dlatego ja wcinam:))
i nie czytaj zaduzo bo w necie wyczytalam ostatnio ze grilla nie mozna jesc w ciazy...
tyle tu glupot pisze ze szok...

zreszta zobacz ile mamus pije kawe, cole i wcina fast foody ;)) spokojnie dziecko zabierze sobie i tak to co najlepsze i najzdrowsze:) a z surowizna czywedzonka chodzi o to zeby sie nie zarazic zadnymi bakteriami,chorobami nnp toxo ....

staraj sie juz nie gniesc brzuszka:)

Ostatnia edycja:
Do góry