reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
no wiadomo, że w każdej firmie może być inaczej, ale mówię o tym o czym mu tu teraz rozmawiamy, że w niektórych przypadkach (np. w moim) będę miała płacone bez premii.

yoohoosek - na rozmowie kwalifikacyjnej nie powiedzieli mi, że 40% wynagrodzenia to będzie premia. ustalałam tylko kwotę netto. dopiero później to zobaczyłam, jak już de facto przyszłam do pracy. A że bardzo mi zależło, żeby uniezależnić się od męża to zgodziłam się. na szczęście pierwszy kryzys (i obcięcie premii) był dopiero po ponad 2 latach. A przez te 7 lat to teraz jest chyba trzecia taka sytuacja, tylko nie wiadomo ile potrwa...

wiecie co ja sie ciesze ze nie musze pracować u kogoś obcego... jak czasem sie słyszy historie jak pracodawcy chcą naciągać pracowników zeby pracowali jak najwięcej za najniższą kwote jaką sie da... ehh

pamiętam jak szukałam pracy wcześniej zanim pobraliśmy sie z mężem, to w normalnych biurach nikt nie chciał mnie nawet na staż przyjąć bo miałam juz jakieś doświadczenie a im tylko zależało na kimś na staż komu marne grosze bedą płacic ;/ a w sklepach.. no masakra, szukają nowego pracownika tylko po to zeby starzy mieli wolne weekendy a nowego zawsze mozna wrobić ;/
bez sensu.

no i bym zapomniała :zawstydzona/y:

zonqa
, wszystkiego najlepszego dla Filipka z okazji urodzin Zobacz załącznik 511802 d_diddle9.gif

pscółka rozumiem, ja też wcześniej pracowałam w firmie, gdzie podstawa była najniższą krajową reszta premią. Prawda jest taka, że pracodawcy kombinują i chcą mieć możliwość ewentualnego obcięcia wynagrodzeń, bez konieczności ustalania tego z pracownikiem. Często dość dobrze to działa nawet dla pracownika, o ile nie zaczynają się cięcia, albo chcesz wziąć kredyt, pójść na chorobowe, urodzić dziecko...

Kruczka - Kanary są super - takich plaż nie ma w całej Europie:-D. Ja juz dwa razy byłam na Fuercie i z pewnością tam jeszcze pojedziemy z dzidzi. Za 18 tysi to możecie wszystkie zwiedzić. polecam wynajem samochodu. Jakbyś miała jakies pytania co do Fuerty to pisz na priva.

reklama
hej

Dotkass dzięki za pamięć

a ja oczywiście zaczełam dzień z przygodami. Oczywiście sprawa dotyczy samochodu ja już go mam dosyć i chyba mimo mrozów będę z młodym chodzić na piechotkę. Mam nadzieje że chociaż młody ma dobrą imprezkę w przedszkolu a ja liczę na to że jakimś cudem odpalę samochód by móc po niego pojechać i mam nadzieję, że to tylko akumulator nic więcej

Miłego dnia dziewczyny

Do góry