reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

Proszę nie piszcie nic o bólach :baffled: kolan w szczególności, po pierwszej ciąży zostało mi 10 kg. tzn wreszcie pozbyłam sie nie dowagi, ale kolejnej dychy moje kolana nie dźwigną...Pisałyście eo noszeniu dzieci, Ja ostatnio niosłam spory kawal mojego szkraba bo mi zasnął...i nie miałam wyjścia...więc nie wielki wybór chyba mamy :-)
Witam nowe zafasolkowane :-)

reklama
heyyy:)
WITAM NOWE MAMUSIE
ELLAe rozumiem cie, musi byc ci ciezko duza zmiana jednak,ale dla dzidziusia trzeba sie poswiecic po ciazy i pologu nadrobisz:-)))

ilona zgadzam sie z twoja wypowiedzia ,moja mama miala lat 40 jak zostala babcia ,srednio byla szczesliwa a pozniej oszalala z radosci na punkcie wnuka:-D

kruczk nie pozwol mamie wchodzic do swojego zycia:)) ja zaszlam w ciaze bardzo mlodo naprawde...i wiem co mowie:) to twoja ciaza twoje dziecko :))nie przejmuj sie mama wogole;)
moja mama tez miala zale wielkie i mowila ze sobie nie poradze :) a ja prosze mam wspanialego madrego 3 latka zajmuje sie sama domem a teraz druga ciaza...i jest ze mnie dumna teraz bo widzi ze pomimo wieku ja naprawde chce i to kocham!
isku no pospac sie nie da, roboty kupe zawsze w domu... ale tak juz chyba wyglada ciaza jak sie ma dziecko,dzieci...:))
nie ma zabardzo odpoczynku ale damy rade:)))

Co tu zaglądam to nowe mamusie:-D Witam :)
Agnieszka mnie dół pleców boli od samego początku. Dłuższe siedzenie czy stanie jest baardzo męczące i bolesne. Muszę się wtedy położyc, bo plecy bardzo bolą. Dobrze, że mój syn nie wymaga tyle opieki co maluchy...mam dużo czasu na odpoczynek:tak: Mocno bolą mnie też (.)(.) - dzisiaj to już przechodzą same siebie:-D

No i mam problem z miesem...czy sa tutaj jakies wegeterianki? Powinnam zjesc mieso w tygodniu choc raz? Dla dobra dziecka moge sie zmusic, ale sama nie wiem czy to konieczne. Poprosze o rady:)

Mnie się lekarz w 1 pierwszej ciąży pytał czy jem mięso. Powiedział tylko, że gdybym nie jadła to bym musiała przyjmować dodatkowo jakieś ważne dla dziecka witaminy. Powinnaś najlepiej zapytać swojego lekarza.

Dziewczyny czy ws też tak bolą plecy na dole ? Bo mnie strasznie w poprzednich dwóch ciążach też tak miałam

Oj mnie dzisiaj zaczęły. Porażka jakaś. W pierwszej nic nie bolało.
po pierwszej ciąży zostało mi 10 kg. tzn wreszcie pozbyłam sie nie dowagi,

Takiej to dobrze :blink:. Ja w pierwszej ciąży przytyłam ponad 30kg!! Ale 5 miesięcy później miałam -1 o wagi początkowej bez diet itp ;)

Widzę że sporo tu mamuś z jednym dzieckiem - jak wasze wrażenia na drugą ciążę? Do mnie to jeszcze nie dociera, wręcz zapominam że wielu rzeczy robić nie powinnam, m.in nosić dziecka, no i pospać się nie da przy dziecku niestety

Ja w pierwszej ciąży do 5m pracowałam normalnie. Nawet nie myślałam żeby zwolnić tempo. Ciąża to przecież nie choroba tylko stan naturalny. Jak się gorzej poczułam to się zwalniałam i tyle. Teraz się nie zwolnię, bo mały raczej mi na to nie pozwoli ;). Najlepsze jest, że do tej pory myślałam, że go prawie wcale nie noszę, a tutaj jest na odwrót. To posadź na krześle. To podnieś do okna. To włóż o auta. To złap i zanieś do domu, bo ucieka. To znieś po schodach, bo mały strajkuje. A co to dopiero będzie zimą - przenieś przez zaspę itp :/

Byłam dzisiaj z małym u lekarza, bo miał przez weekend gorączkę ponad 38 stopni. Gardło czerwone, ale obyło się bez antybiotyku.

Czesc dziewczyny pochwaliłam się kreseczkami i wizytą u lekarza i nie miałam neta bo jakies prace renowacyjne, wchodzę a tu tyle nowych mam :) aż miło :)
Widzę że dziewczyny mają takie same plany jak ja wracam do pracy już na początku września na jakiś miesiąc bądź dwa i od razu idę na L4 :) zawsze to jakieś pieniądzę bo teraz tylko wychowawczy i to tak bardzo naciągany :)
U nas cała rodzinka przeszczęśliwa że będzie dzidzia :) a nasz synek już pokazuje na mó brzuszek i mówi dzidzia :) słodkie to :) Mąż ostatnio przed spaniem daje buzi brzuszkowi ( mimo że tam tylko malutka fasolka ) ale synek podłapał i przed spaniem daje buzi mamie, tacie i dzidzi :)
Kurcze pierwsza ciąża przeszła bezobjawowo i o ciąży dowiedziałam się dopiero w 9 tygodniu :) tym razem myślałam że będzie gorzej bo jednego dnia miałam mdłości ale narazie jest jeszcze lepiej niż w pierwszej ciąży :) może większa aktywność i dlatego. Wtedy pracowałam za biurkiem a teraz latam za naszym Nikosiem :)

Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek :)

Witam się i ja,

kochane wchodzę a tu tyle napisane, że ledwie Was nadrobiłam, mam nadzieję, że nie opuściłam niczego, a jeśli tak z góry przepraszam, ale mam gości i w domu sajgon to mało powiedziane

na początek: WITAM NOWE MAMUSIE I OGROMNIE GRATULUJĘ!!!

wątek kalendarzowy lekko zawisł, ale dopiszę nowe trzy wpisy obiecuję, postaram się na dniach :tak: (mam prośbę, żebyście pokasowały posty w kalenarzowym wątku, te które są już wpisane- z góry dziękuję)

ladies, super, że urlop się udał :-)

krolewna, super, zatem trzymam kciuki za wizytę :-):tak:

Kruczka, głowa do góry będzie dobrze, ja tak strasznie bałam się powiedziec Mamie o pierwszej ciazy a miałam 26 lat, o drugiej tez hehehe, stara a głupia, moje obawy okazały się bezpodstawne:tak:…jeżeli chodzi o pracę, właśnie czy do końca roku brzunio będzie nie widoczny??? No i czy fluidków nie będziesz rozsyłała, bo u mnie w pracy każdy wyczaił tak ode mnie biło "ciążą" :-D, (przy pierwszej ciąży) a powiedziałam w 3 m-c i poszłam na zwolnienie, teraz nie mam tego problemu całe szczęście, bo siedzę w domu i pomagam R w firmie (zwolniłam się sama, pół roku przed końcem wychowawczego)…jeżeli chodzi o Twój spadek wagi, miałam tak z Ami, odchudzałam się przed ślubem i zaskoczyłam, hehehe, nie powiem, że nie przytyłam, bo aż 30 kg :zawstydzona/y:, ale fakt, że sobie popuściłam pasa :sorry2:

Ella, czytam o Twojej mamie jakbym pisała o swojej…moja Mama= moja przyjaciółka…jest ze mną i przy mnie zawsze, nigdy się nie wtrąca, potrafi doradzić, ale nigdy nie narzuca, pomaga jak może, kochana…a listą zajmę się chętnie, ale to za kilka dni, bo teraz mam gości i mało czasu :tak:;-)

Smile, miałam identycznie z brzuchem w pierwszej ciąży, z dnia na dzień trach i koniec, musiałam na szybko spodnie kupować hehehe :-D(też chyba w 18-19 tygodniu)

Agus,gratuluję :-)

Agnieszka, mnie plecy to bolą od pierwszej ciąży i nie przestają, raz bolą mniej raz bardziej, cóż już się przyzwyczaiłam z tym żyć :dry: aczkolwiek najgorzej jest na zmianę pogody, albo jak głowę myję nachylając się nad wanną i żeby później się wyprostować chodzę przez chwilę jak paralityk :baffled:

miłej nocki

Witam wszystkie teraźniejsze i przyszłe mamusie :) Dołączam do waszego grona :)

Ostatnia edycja:
natalia_lila: ja też nie mam objawów. Czasami mnie tylko lekko zaboli brzuch i dzisiaj po raz pierwszy zrobiło mi się nie dobrze ale przeszło po dwóch minutach. :) Ja mam kolejną wizytę za 1,5 tygodnia i nie mogę się doczekać! Okropnie mi się dłuży każdy dzień szczególnie,że jestem studentką i podczas wakacji w zasadzie poza opieką nad zwierzakiem nie mam nic do roboty. !!

reklama
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy:) wczoraj doszłam do wniosku, że z jakiej racji mam się bać mamy skoro jestem dorosła i nie żyję na jej utrzymaniu. Z pracą pójdę na żywioł, będę ukrywać jak długo się da, jak zauważą to trudno, jak nie to super.

Co do moich objawów to strasznie bolą mnie (.)(.), w zasadzie po tym bólu zaczęłam podejrzewać, że jestem w ciąży. One nie bolą tylko pieką w zasadzie, jakbym miała w środku węgle rozżarzone. Oprócz tego senna jestem ciągle i mam strasznie duży apetyt, ale nie wiem czy to przez ciążę, czy przez to, że odstawiłam tabletki, z którymi się odchudzałam.

Do góry