reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

tiramissu84 gratuluje udanej wizyty!!:-) mi tez nie chcial powiedziec co tam widzi :-p i jeszcze utrzymywal, ze sprzet nie taki.... jassne :-p w sumie fajnie byloby wiedziec, ale i tak nic bym z ta wiedza nie zrobila... kupowania pod plec na takim etapie bym nie ryzykowala. z reszta ja w ogole kupowanie cokolwiek dopiero na grudzien planuje, a wtedy juz pewnie bedzie cos wiecej wiadomo :-)

co do zamknietego watku to uwazam, ze jesli chodzi o zdjeciowy to jak najbardziej moglby taki byc. ale jak tak czytam o tym co sie podzialo na niektorych forach prze robieniu zamknietych ogolnych to chyba lepiej sobie darowac...

heh dzis mam faze na zupe ogorkowa... ale mi pyyyszna wyszla :-)

a ja wczoraj stwierdzilam, ze bez sensu tak w zasadzie bezczynnie w domu siedziec, wiec znalazlam sobie warsztaty dla przyszlych rodzicow na poczatku listopada ("Bezpieczny maluch"). sa darmowe, pewnie dadza jakies probki, mozna cos tam wygrac, a zawsze to dobrze dowiedziec sie jak udzielic pierwszej pomocy takiemu maluchowi ;) jakby Wam sie obila o uszy informacja o roznych cyklach tego tyupu warsztatow/spotkan dla przyszlych rodzicow organizowanych w roznych miastach to dajcie cynk :-)
i jeszcze wybralam dwa centra poloznicze, w ktorym organizowana jest gimnastyka/pilates/aqua aerobic dla kobiet w ciazy ;) po 16. tygodniu wybiore sie do obu i zobacze gdzie mi bardziej zajecia podpasuja :-)

aaaa pchla moje gratulacje!! ahh chetnie przezylabym swoj slub jeszcze raz - pieknie bylo :))

Ostatnia edycja:
reklama
yoohoosek, ankzoc, kroqka trzymam mocno za jutrzejsze wizyty kciuki

krolewna to jak ja siedzę w domu i tak przy kompie więc piszę, a że Ami tylko 3 razy w tygodniu w przedszkolu a dwa w domu to jakoś zawsze znajdę czas, tymbardziej, że moje dziecie już prawie dorosłe :-D w końcu w przyszłym roku już do szkoły idzie, do zerówki, ale do szkoły ;-), a jeśli chodzi o zimę, Amela uwielbia wychodzić na śnieg, mogłaby siedzieć ile wlezie, ja w zeszłym roku już ją błagałam, żebyśmy wróciły, a Ona czerwone policzki, czerwony nos i siedzi :-D deszcz też uwielbia, gorzej z wiatrem :tak:

zonqa super, że Fifek się uspokoił :tak:

cytrusik, piszesz o beta karotenie, a w Prenatal Classic jest właśnie wit. A (beta karoten) tak jest napisane, więc chyba nie powinnam się stresować, co?

white, super z tymi warsztatami :-)

Ostatnia edycja:
powiedzcie mi kochane kobitki czy bierzecie jakies leki przeciwbólowe?:-(pytam, bo mnie dziś od rana boli głowa i tak się turlam po domku bez sensu i nie wiem czy coś wziąć, czy się nie truć?

Pchełka – gratuluję, dużo miłości i wyrozumiałości życzę:-D

White – też myślałam nad kursem pierwszej pomocy dla dzieci, bo ja raczej bez babć będę wychowywała, a jak się coś dzieje to zazwyczaj nie ma czasu na „telefon do przyjaciela…”
Uwaga dość drastyczne A niestety siostra dostarczyła mi pamiętnych przeżyć w dzieciństwie, w wieku 4 lat miała jakiś do dzisiaj nie wyjaśniony atak, no generalnie dusiła się i uciekał jej język i to ja dzwoniłam do sąsiadów i pytać co zrobić w takiej sytuacji, bo sąsiadka przechodziła to samo z synem. Konkluzja jest taka, że wkłada się łyżeczkę prawie do gardła i dociska język do dołu, żeby drożność była. Mój tato najpierw trzymał go palcami, ale taki miała szczękościsk, że przez kilka kolejnych miesięcy czucia w placach nie miał i zmieniły kolor na fioletowe:-D

Ja jutro też mam genetyczne:baffled:. Stresik jest, bo ostatnio 5 tyg temu widziałam dzidzi. Co prawda jakieś łaskotki w środku czuję, ale…

co do wątku zamkniętego to ja jestem zeby poczekać do grudnia, dobrze nam tutaj to po co coś zmieniać:tak:

Doczytałam o prenatalu, ja też go biorę a teraz to już sama nie wiem, co prawda mi gin właśnie to polecił

no i jestem po rozmowie z szefowa :-)
przekazalam info o ciazy, gratulowala i cieszyla sie :-) :-) :-) ... coz za ulga ;)
jescze najblizszym dziewczynom z pracy musze dac znac, jutro kupie pączki i sie pochwale :happy:
a potem niechaj wiesc sie niesie!! :-D

zycze wszystkim powodzenia na wizytach i badaniach usg, ja tez juz dosc dawno mialam wizyte i zaczynam sie ciut denerwowac.... no nic, do przyszlego tyg jakos musze wytrzymac

Karenka, na bol paracetamol mozna brac

pscółka zatem i kciuki za Twoją wizytę

lenka, ale jak napisała cytrusik beta karoten nie jest szkodliwy, a witamina A w prenatalu to właśnie beta karoten, więc ja się uspokoiłam, tak czy inaczej w pierwszej ciąży brałam i nic się nie działo, a wyniki jak pisałam rewelacja to i teraz postanowiłam łykać :tak:

Notka, zatem "problem" z głowy, gratuluję :-)

reklama
Do góry