reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Cześć.

ankozc dziękuję już lepiej, załapałam tylko i ja jakieś przeziębienie, więc zatoki wołają o pomoc.
Shy może jak pójdziecie do szkoły rodzenia razem to mu się odmieni, a poza tym tak jak dziewczyny piszą jeszcze jest dużo czasu do zmiany zdania. Mój P twierdzi że będzie przy mnie, ale jeszcze się okaże. Tak czy siak my się wybieramy do szkoły rodzenia poczytałam trochę i znalazłam fajną, darmową w Lublinie, fakt trochę daleko, ale zajęcia są popołudniami.

Ciężko mi się wypowiedzieć co do wątku zamkniętego, bo ja mimo szczerych chęci za rzadko się udzielam. Tak myślałam że po powrocie do Lublina będę miała więcej czasu, a tu guzik. W weekend był ten panieński i od piątku były u mnie koleżanki, to ni jak tu zajrzeć, w poniedziałek 8-19 na uczelni, to po powrocie padłam, dziś od rana starałam się złożyć wniosek o stypendium i stałam w kilometrowych kolejkach, zaraz zajęcia i czasu na życie brak, nie wiem jak Wy dajecie radę jeszcze z dziećmi. Ja chyba jakaś nie zorganizowana jestem.
Tymczasem nadrobiłam trochę, ale znowu od czwartku nie ma mnie na weekend i się nie odezwę.

Dziewczyny czy zdarzają się Wam bóle brzucha? bo ja się zaczęłam stresować bo mam twardy brzuch i pobolewa kilka dni, później trochę spokój, ale też czuję że coś się dzieje. Jutro wybieram się do lekarza, ale nie do mojej pani doktor, bo nie wiem czy to normalne, że ona zignorowała bakterie w moczu? Postanowiłam skontrolować wszystko u innego lekarza, boję się tylko jak mnie przyjmnie.

Co do witamin ja żadnych nie biorę, oprócz ginekologa jestem też pod opieką endokrynologa i on się bardzo wczuwa, no i zawsze powtarza dopóki dobre wyniki badań nie ma co przesadzać z jakimiś suplementami.
A powiedzcie mi jeszcze bierzecie jod? bo właśnie mój endokrynolog mi przepisał z oburzeniem, że nie zrobił tego ginekolog bo teraz jest zalecenie, że kobiety w ciąży powinny przyjmować jod. Moja bratowa już w pierwszej ciąży przyjmowała i teraz też bierze ( śmieszna sytuacja bo mamy 4 dni różnicy między terminami porodu).

ale mam dziś lenia. U mnie w bloku zaczął się sezon grzewczy i można się podusić... Wszystkie kaloryfery poskręcałam, okno otwarte a w pokoju jest 24 stopnie... jakiś mały przeciąg muszę zrobić, bo tak się ie da funkcjonować

JA sie melduje, bo widze, ze Dotkass juz mnie szuka :)

Jestem z malym u rodzicow i nie za bardzo mam kiedy was nadrabiac. Poczytalam kilka stron po łebkach, bo maly akurat spi. Jutro powinnam byc juz u siebie, wiec bede na biezaco zagladac :)

Co do watku zamknietego. Na grudniowkach 2010 bylo tak jak u ankzoc. Najpierw powstal jeden zamkniety.. a pozniej drugi. I teraz sa dwa obozy. Pierwszy zamkniety obejmuje tylko te dziewczyny, ktore byly od poczatku, bo te co doloczyly pozniej juz byly gorsze.. a na drugim jest cala reszta. Forum zamkniete to fajna sprawa, ale ten watek tutaj wtedy raczej umrze predzej czy pozniej. Ja sie przyznam, ze do watku otwartego grudniowek nie zagladałam chyba od stycznia. Pisze tylko na zamknietym

Hej Dziewczyny:)
U nas juz po slubie, jestem z powrotem u siebie, a dzis mialam wizyte i przeziernosc-opisze na watku z wizytami:)
No to czas na kawke inke i nadrabianie was:)

ale mam dziś lenia. U mnie w bloku zaczął się sezon grzewczy i można się podusić... Wszystkie kaloryfery poskręcałam, okno otwarte a w pokoju jest 24 stopnie... jakiś mały przeciąg muszę zrobić, bo tak się ie da funkcjonować

ooo mogliby u nas juz grzac :D
na poprzednim mieszkaniu mielismy w zimie bez grzania 25/26 stopni to tutaj jest mi zimno :p w łazience musimy grzać elektrycznym przed kąpielą haha :p

Paulina_: jakbym chodziła na uczelnie albo do pracy to tez nie miałabym czasu na forum, ale ze siedzie w domu i pracuje w domu to cały czas mam włączone :p teraz jest zimno mojemu dziecku sie nie chce na spacer nawet wychodzic to mam czas :p
noo ale z Mają to poważnie.. nie chce spacerowac jak jest zimno i wieje..a przecież trzeba zeby byc zdrowym :p na siłe ją zabieram :p
w zeszłym roku jak ją zabierałam na śnieg to ryk był:dry:

ehh a ja mam lekarza dopiero za miesiąc :( tak to mi co 2 tygodnie wypadało badanie a teraz cały miesiąc czekania :D
ale mam nadzieje ze juz płeć będzie bardziej do interpretacji i sie potwierdzi czy dziewczyna czy sie w chłopaczka zmieniła :D bo juz bym co kupowała!!! :D:D

reklama
królewna może Twoja Maja to taki zmarźluch jak ja, więc jej się nie dziwie że nie chce wychodzić. Ja od kiedy się zaczęło chłodno robić dwa razy z własnej woli wybrałam się na spacer, a P. ile sie musi na męczyć żebym wyszła. Ja tam rozumiem Twoją Maję.

Do góry