reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

acha...i jeszcze odnosnie kwasu foliowego...lekarz mi mowil ze mam zwiekszac dawke czyli w 4 misiacu 4 tabletki dziennie, w 5 tym 5 i tak dalej....pierwszy raz o czyms takim slysze i sama nie wiem co mam robic...
Ja w ogole malo bralam kwasu foliowego, dowiedzialam sie w 5 tyg... wtedy bralam witaminy z kwasem foliowym, pozniej zmienilam na sam kwas-zjadlam jedno opakowanie po tabletce dziennie, a teraz mialam przerwe bo myslalam ze juz nie trzeba a teraz lekarz mi mowi ze mam jesc kwas caly czas i zwiekszac te dawki....slyszalyscie o czyms takim? ja zaraz szalu dostane od myslenia i czytania w necie....wydaje mi sie to osobicie za duzo i dziwi mnie to branie po I trmestrze...co robic....:crazy:

dodam, ze wszystkie wyniki mam dobre...

reklama
Pchła pierwsze słyszę :szok: powiem jednak, że w prenatalu jest niewielka ilość kwasu foliowego, ale żeby aż taką dużą dawkę przyjmować??? może skonsultuj to z innym lekarzem :sorry2:

cytrusik, piszesz o beta karotenie, a w Prenatal Classic jest właśnie wit. A (beta karoten) tak jest napisane, więc chyba nie powinnam się stresować, co?

no jak jest napisane wit a ale w postaci beta karotenu to myślę że luzik, wszystko w jak najepszym porządku w takim razie :-)

ja już po wizycie, wszystko super ale padam, więc spadam, jutro wpadnę poklachać ;-)

Cześć Dziewczyny,
ja juz po USG genetycznym i wszystko jest w porządku :)
Dziecina zdrowa i grubiutka :D

bobik.jpg

Dotkas Wiem niestety no ale jak sama napisałaś lepiej jest mieć niż nie mieć :-p Chciałam zaocznie studiować później psychologię ale chyba te plany odłożę na dalszą przyszłość..
Kruczka Ooo odnalazłaś się! :-p Super zdjęcie i dobrze, że dziecko zdrowe ;-)

hmm pchełka kurcze aż tyle ? jak każda tabletka kwasu zawiera go 400 mikrogram ?? Chyba coś się mu pomyliło o_O Rozumiem jedna dziennie do końca...ale nie ważne ile my tego łykamy ważne ile nasz organizm jest w stanie tego wchłonąć....a nadmiar może być gorszy niż niedobór...jej jak nie zapomnę to dopytam kolegi w pracy ( ginekologa) bo do swojej wizyty na 100% zapomnę...
Kruczko super Bobik :-)

reklama
Felidae bylabym bardzo wdzieczna, bo glupawki dostane chyba....biore tabletke dziennie i uwazam ze wiecej chyba nie trzeba....rozumiem podwojna dwke w I trymestrze ale kazdego miesiaca zwiekszac?
Nie mam zadnych niedoborow, wszystkie wyniki w normie...myslalam ze przejde na normalne witaminy a teraz sama nie wiem...chyba zostawie jedna tabletke dziennie do wizyty w szpitalu...

Do góry