reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dotkass - zapewne w Iławie ;-) ech kiedyś miałaś dylemat odnośnie sprzedaży domu i powrotu do miasta... powiem ci teraz szczerze... więcej nie rozważaj takich opcji :cool2: ja ci zazdroszczę... może kiedyś uda nam się spotkać... ja jestem chętna

Ella1 - dzięki... a wiesz brałam ten *spam* dla kobiet w ciązy i wymiotowałam winowajcą był czosnek

reklama
ankzoc, no w sumie nie mamy tak daleko, ja prawie Mazury, hehe jakieś 100 km na Mazury mam :tak:;-), a jeżeli chodzi o czosnek to powiem Ci, że jak uwielbiam czosnek tak w pierwszej ciąży jak w drugim trymestrze poczułam nawet tylko zapach to na wymioty mi się zbierało...ja biorę Prenatal Classic, w skład wchodzi: Wapń 200 mg - 25%*
Witamina C - 100 mg - 125%*
Żelazo 60 mg - 428,6%*
Cynk 25 mg - 250%*
Niacyna 18 mg - 112,5%*
Witamina E 7,38 mg - 61,5%*
Witamina B6 2,6 mg - 185,7%*
Witamina B1 1,84 mg - 167,3%*
Witamina B2 1,7 mg - 121,4%*
Witamina A 1200 µg - 150%*
Kwas foliowy 800 µg - 400%*
Jod 200 µg - 133,3%*
Selen 35 µg - 63,6%*
Witamina D3 20 µg - 400%* (20 µg witaminy D3 = 800 j.m. witaminy D3)
Witamina B12 4 µg - 160%*
*% zalecanego dziennego spożycia
oraz: celuloza, krzemionka (substancja przeciwzbrylająca); karboksymetyloceluloza (substancja zagęszczająca); stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), dwutlenek tytanu (barwnik); mannitol (nośnik); tlenek żelaza czerwony i żółty (barwniki). Zawiera składniki pochodzące z ryb.

yoohoosek, dzieki kochana
tak masz racje w necie koszmarne rzeczy mozna znalezc!!! mi lekarka powiedzialaze opryszczka jest istotna dla ciazy tylko wtedy gdy jest na narzadach rodnych, przy porodzie moze dojsc do zakazenia i tyle
smaruje mascia i sie nie nakrecam :no:

Ella, Tobie tez bardzo dziekuje
ale przeszlas w ciazy...wycinki skory, moj Boze ale sie musialas nerwow najesc

ankzoc, dziekuje kochana, Ty zawsze przytulisz...pocieszysz .... calus!
duzo zdrowka dla Ciebie!!!

myszka, co za straszna historia z tym samochodem :szok: jak dobrze ze nic Ci sie nie stalo, wpolczuje nerwow :-(

a mnie znow jakos gardlo ciut boli i glowa cmi...ja oszaleje chyba, jeszcze tak oslabiona to nie bylam :-(
zeby sobie dolozyc obowiazkow.... chodzimy z mezem na warsztaty dla rodzicow "jak sluchac i jak mowic by dzieci chcialy do nas mowic i nas sluchac" rewelacyjne zajecia, ale jak wyszlam z domu o 8.30 tak wrocilam po 21h ..... wyczerpujace, maraton doslownie

u mnie znow mdlosci powrocily :-(
ankzoc, znam te serie homeopatycznych, ja podaje arnike dzieciom na stluczenia i siniaki, naprawde dziala :-)

wlasnie Mama dzwonila, ze mi rosol szykuje by mnie wzmocnic

Dotkass - na razie sończyły mi się te na 1 trymestr i borę sam kwas foliowy, nie wiem czy już mogę zaopatrzyć sięw te co ty masz?
ja zaczęłam brać w II trymestrze, zarówno w pierwszej jak i w tej ciąży, czyli do końca 12 tyg brałam folik, a później już Prenatal Classic :tak:

Notka, zdrówka

a ja polecam książkę "Język Niemowląt" Tracy Hogg, miałam ją w PDF i wydrukowałam, ale niestety dopiero po porodzie, teraz znów sobie ją poczytam na m-c przed :tak: w empiku koszt ok 30 zł, jeśli któraś chce mogę przesłać na e-mail bo mam w PDFie

Ostatnia edycja:
Notka - :-) rosołek pycha ja wczoraj załapałam się na pomidorówkę u teściowej... super takie warsztaty... ja lubię takie rzeczy to zawsze zmienia moje myślenie nastawienie

Dotkass- więc za tydzień kupię

Akzoc - ale przecież ty już jutro kończysz 12 tygodni i zaczynasz 13 tydzień:) to czemu dopiero za tydzień te witaminy kupujesz??

tak w ogóle cześć dawno mnie u was nie było:)
u mnie chyba ok... przynajmniej tak twierdzi mój lekarz...
w piątek mam usg genetyczne i się trochę cykam..ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze:)
ogolnie od jakiegoś czasu męczy mnie infekcja narządow rodnych... tzn teraz juz jej nie czuje.. na początku bylo pieczenie i swedzenie bylam u lekarza powiedzial że to drożdżaki zaleci clotrimazolum i tantum rosa do podmywania i ogolnie już nie piecze, ale te drożdżaki jeszcze troche są... w dodatku od kilku dni towarzyszy im od czasu do czasu brazowawa wydzielina... lekarz powiedzial że nie ma czym się martwić więc się nie martwię:) ale wiadomo gdzieś tam w głowie to siedzi:)

Notka - :-) rosołek pycha ja wczoraj załapałam się na pomidorówkę u teściowej... super takie warsztaty... ja lubię takie rzeczy to zawsze zmienia moje myślenie nastawienie

Dotkass- więc za tydzień kupię

...ja biorę Prenatal Classic, w skład wchodzi: Wapń 200 mg - 25%*
Witamina C - 100 mg - 125%*
Żelazo 60 mg - 428,6%*
Cynk 25 mg - 250%*
Niacyna 18 mg - 112,5%*
Witamina E 7,38 mg - 61,5%*
Witamina B6 2,6 mg - 185,7%*
Witamina B1 1,84 mg - 167,3%*
Witamina B2 1,7 mg - 121,4%*
Witamina A 1200 µg - 150%*
Kwas foliowy 800 µg - 400%*
Jod 200 µg - 133,3%*
Selen 35 µg - 63,6%*
Witamina D3 20 µg - 400%* (20 µg witaminy D3 = 800 j.m. witaminy D3)
Witamina B12 4 µg - 160%*
*% zalecanego dziennego spożycia
oraz: celuloza, krzemionka (substancja przeciwzbrylająca); karboksymetyloceluloza (substancja zagęszczająca); stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), dwutlenek tytanu (barwnik); mannitol (nośnik); tlenek żelaza czerwony i żółty (barwniki). Zawiera składniki pochodzące z ryb.

zastanawia mnie w skladzie Vit A, jestem zadziwiona bo w ciazy nie powinno sie przyjmowac vit A, a tu na legalu w skladzie witamin ciazowych (??) :nerd:

dzieki dziewuszki za dobre slowa, no palant z niego.... no ale coz.... w takich czasach zyjemy, nic sie nie da zrobic.... nie mialam ac bo to starszy samochod micra z '95 zreszta nawet ac nie ma od ppoz wiec i tak bym nic nie zdzialala.... ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki;-) Oj, jeden dzień tutaj nie zaglądałam, a wy już tyle naskrobałyście:-D Widzę, że rozmawiałyście o porodach...Mój P jeszcze się tak w 100% nie określił, ale chyba stanie na wysokości zadania;-)Choć z zawodu jest kierowcą i obawiam się, że siła wyższa może o tym zadecydować (może być akurat w trasie):sorry2:Oby nie.
A tak poza tym miałam dziś strraaaszny sen:baffled:Śniło mi się, że poroniłam i wyjmowali mi obumarłe ciałko dziecka! Powiem wam, że było to tak realistyczne - ryczałam we śnie jak bóbr! Rano pierwsze co zrobiłam - sprawdziłam czy nie krwawię, bo nie byłam pewna co jest snem, a co jawą! Powiem wam, że to mi uświadomiło, jak ważna jest dla mnie ta małą istotka w brzuszku:tak:Kocham ją całym sercem!!!! I dziękuję Bogu, że to był tylko zły sen...

Do góry