reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a właśnie dziewczyny jak wczoraj trafiłam do lekarza powiedziałam, ze nasiliły mi się wymioty i dostałam homeopatyczne granulki do ssania, mam brać 5 granulek kiedy zaczyna mnie mdlić, wczoraj spróbowałam i zadziałało! Podam wam nazwę NUX VOMICA 9CH bez recepty :-)

reklama
samochod mi sie zapalil :-/ masakra stres placz nerwy.... !@#$%^ wsciekla jestem bo facet wcisnal nam zlom (auto kupilismy niedawno) a wiedzial ze to samochod dla mnie i dla dziecka !!!! kur** jak mozna byc takim bezmozgim!!!!

ale jełop :/ no tak, byleby wcisnąć komukolwiek, jakkolwiek, a co go reszta obchodzi :baffled:

ja to od 5 na nogach, ale.... tak w skrocie bo czekam na miśka (wraca z pracy po mnie) i zawozi mnie do pracy.... mi wystarczy z rana emocji.... samochod mi sie zapalil :-/ masakra stres placz nerwy.... !@#$%^ wsciekla jestem bo facet wcisnal nam zlom (auto kupilismy niedawno) a wiedzial ze to samochod dla mnie i dla dziecka !!!! kur** jak mozna byc takim bezmozgim!!!!

o cholera!
cale szczęście że Wam się nic nie stalo...
postaraj się nie denerwować choć to na pewno nie łatwe.

jejuu co za czasy nastały. Byleby sprzedać...wcisnać nawet złom :dry:

Myszka- współczuje masakry o poranku...no co za ludzie:angry: Całe szczęście, że nic Ci sie nie stało!

Ja się witam.
Myślę nad tą Nux Vomicą...ja małą lecze homeopatycnzie ze wszystkich przeziębień (z resztą na nic innego nie chorowała), tylko, że u homeopatki nie byłam od półtorej roku, bo mała łapała małe przeziębionka, z których znając już co podawać i ile, wyciągałam ją sama...Homeopatia to też nie zabawa tylko leczenie wbrew pozorom, więc nie wiem czy zaryzykuję..choć 9ch to małą potencja więc...kurczę tak bym chciałą, żeby wreszcie przestało mnie mdlić:baffled:
No i cóż poza tym...nic..zmęczona jestem a to dopiero poranek...

Miłego dzionka!

P.s. Nux Vomica to wronie oko tak btw :p i faktycznie w moich "magicznych księgach gumisiów piszą że może pomóc przy mdłościach.. Gdyby nie obawa o maluszka to na pewno bym wzięła)

Ostatnia edycja:
DZIEWCZYNY mamy już niektóre 14 tydzień i jeszcze nas mdli;(
Myszka_1405- teraz coraz więcej takich ludzi na tym świecie ...ale co nas nie zabije to nas wzmocni.

Ella1 , Shy - kochane kupcie sobie i się nie zastanawiajajcie ;-) ja ufam tej pani doktor to żona mojego kolegi z pracy jeśli chodzi o dawkowanie to 3 x4 razy na dobę po 5 granulek ssać, ale powiedziała, że najlepiej jak już czuje się mdłosci to ssać

Witam wtorkowo,

Amelcia jeszcze śpi, dziś nie poszła do przedszkola, bo chodzi tylko pon, śr i pt...musiała być mega zmęczona :sorry2:

aaaa, a u dziekana nie możesz tego załatwić? napewno pomoże, nie przejmuj się nią, a no właśnie studiujesz dziennie???

aisak, jak widzi i nie łączy, może macie ograniczenie na wi-fi co do ilości sprzętu? trzeba by zresetować modem, ewentualnie hasło źle czyta, jest wiele opcji :tak:

myszka, co za koleś, co za typ....qwa, szlag by mnie chyba trafił :wściekła/y:

miłego dnia

ypra - oj biedny maluch :zawstydzona/y: dużo zdrówka życzę

Pchla_Szachrajka - super, że samopoczucie ci dopisuje :-) ja nie mogę podzielić tej radości...

momisia -witaj

eevciaa88 - kochana skoro mąż sam chce iść na terapię to uważam, że nie powinniście tego odkładać... to jest dla was szansa na nowe życie... skoro sami nie radzicie sobie z własnymi problemami to może ktoś z zewnątrz wam pomoże... znam jedno małżeństwo które udało się wspólnie na terapię i od kilku lat układa im się cudownie, czego i wam życzę z całego serca!

aaaa19 , Dotkass -widziałam, że rozmawiałyście o mazurach, ja wakacje spędzam w Siemianach nad jeziorakiem byłyście tam kiedyś??

Karenka - witaj :-) moja koleżanka ma 39 lat i na dniach spodziewa się synusia... życzę spokojnej ciąży

mamakruszynki - super że wyjazd się udał :-)

Ella1 - kochana widziałam kiedyś program w którym rodzice okleili kawałek ściany papierem białym i tam dziecko mogło malować :-) może spróbujcie... ja nigdy nie miałam z tym problemu ale odkąd Maja zaczęła intensywniej kolorować, rysuje mi po drewnianej podłodze, długopisem popisała tapetę a kanapę w kółka pisakiem... masakra.. U nas pożegnanie ze smokiem nastąpiło szybko, sama wyrzuciła go do śmieci a ja opowiedziałam jej historę że teraz będzie mieszał w krainie z innymi smoczkami i jak pytała o negi to zawsze jej przypominałam a w zamian kupiliśmy jej jakiegoś pluszaka do spania

Dotkass - jak czytam o tym twoim, chlebku, spacerku po lesie to aż ci zazdroszczę takiego sielskiego klimatu. Nie zamartwiaj się na zapas zobaczysz że jakoś się wszystko ułoży...ja o tym nie myślę na razie

Paulina_ jak się czujesz?? mam nadzieję, że wszystko ok

pscółka i spółka - my mamy taki Nawilżacz powietrza HB UH 1005 - Nawilżacze powietrza, oczyszczacze powietrza - HB UH 1005 - Sklep internetowy Agito.pl ja jestem super zadowolona, daje fajną niebieską poświatę na sufit.. co najbardziej podoba się Mai

krolewnazmarcepana - ja też w weekend zaliczyłam zakupy... i jakoś nie mogłam nic dla Mai fajnego znaleźć :(

Shy - wiesz kochana faceta nie ma co zmuszać do porodu, nie każdy ma tyle siły i nie których to przerasta... mój przez 9 m-c szedł i rezygnował, a ja w końcu miałam się zgłosić do szpitala na wywołanie wziął uw na tel i poszedł ze mną... może on tak na prawdę nie wie ja to wygląda...a przecież on nie mus tego oglądać a stoi na wysokości twojego ramienia... Ja jem placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem pycha

yoohoosek - o matko tyle kleszczy a ja myślałam, że sezon już się skończył..

cytrusik - mój już zapowiedział, że idzie ze mną :-D a przy 1 porodzie zdecydował dzień przed ;-) powiem ci szczerze, że cieszę się, że był przy mnie 8 godz leżałam z oksytocyną miałam przynajmniej towarzystwo... po po pordzie nie było już wesoło, mdlałam itd więc małej nie dostałam a on mógł być przy mnie i w razie czego leciał po lekarza..Co do czasu do zapierdziela niesamowicie, ja tez przy Mai każdy dzień przeżywałam a teraz praca, dziecko nawet nie wiadomo kiedy a to już 12 tydzień. Ja mam tylko wannę w domu i zawsze brałam ciepłe kąpiele

Notka - kochana współczuję... ja miałam opryszczkę na ustach smarowałam antivirem, najważniejsze żeby nie zarazić narządów rodnych..

gisell - na pewno jest wszystko ok :-) trzymam &&&&

aisak_85 - pewnie wi fi ma blokadę i może dlatego nie możesz połączyć, bloowalście wi-fi hasłem?

ankzoc, Siemiany kojarzę, ale nie byłam raczej, jak jeździłam to zazwyczaj w miejsca, gdzie regaty się odbywały, pamiętam jedynie, że na Jezioraku gdzieś były kiedyś, ale gdzie wtedy cumowaliśmy za chiny Ci nie powiem :zawstydzona/y:...a u mnie sielsko- anielsko, masz rację :tak: zapraszam :-)

reklama
Ella1 , Shy - kochane kupcie sobie i się nie zastanawiajajcie ;-) ja ufam tej pani doktor to żona mojego kolegi z pracy jeśli chodzi o dawkowanie to 3 x4 razy na dobę po 5 granulek ssać, ale powiedziała, że najlepiej jak już czuje się mdłosci to ssać

...może nawet gdzieś mam w domu... Tylko pamiętaj- przy tym żadnej mięty i eukaliptusa, nie pić, nie jeśc i nie żuć bo nie zadziała, no i 20min przed i po kulkach nic nie jeść i nie pić!!!- podstawowa zasada w tej "zabawie".;-)

Do góry