reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
U nas wczoraj mialam trochę czasu dla siebie przyjechała moja siostra i się zajęła młodym. Pobawili się Niko miał coś innego (cieszył się bardzo bo mógł ciocię powykorzystywać ) a ja miałam czas na małe domowe spa :) jej potrzebne mi było coś takiego. Dzisiaj natomiast od rana sami siedzimy i do jutra bo mąż w delegacji :(
Widzialam że pojawił się wątek o spaniu przy grzejnikach u nas niestety to odpada całkowicie ja nie mogę oddychać bo mi sucho a po za tym wolę się mocniej okryć koldrą niż być przy grzejniku. A Niko nigdy nie był w "cieplarnianych" warunkach więc on jak jest mu gorąco to poprostu się sam rozbiera :)
My jesteśmy właśnie w trakcie nauki nocnika raz idzie lepiej raz gorzej ale generalnie Niko ostatnio zaczął wołać "psi psi " i biegnie i siada na kibelek. DO chodzenia w majteczkach przekonały go majtki z zygzakiem i złomkiem (wielki fan tej bajki) Teraz jak rano wstaje to ściąga sam pampersa biegnie do łazienki i przychodzi takie rozebrany i wyciąga majtki z autami i każe sobie zakładać :) Ale widzę że tu niektóre dziewczyny bardzo wcześnie sadzały na nocnik swoje szkraby my zaczeliśmy dopiero jak Niko miał 1,5 roku i kupiliśmy nocnik z pozytywką i zaczynaliśmy od robienia siku zaraz przed kąpielą. Smyk się rozbiera i siadał na nocnik a w między czasie odkręcaliśmy wodę i tak się nauczył bo zadowolony był że mu zaczyna grać.
Tak czytam o spacerach po lesie i aż mi przykro bo u nas cały tydzien piękne sloneczko a my siedzimy w domku :) ale jutro może sobie odbije bo mąż powiedział ze zajmie sie Nikosiem a ja zabieram mamę i siostrę i ruszamy najpierw do sklepu :) a później na długi spacer do lasu ( ach będę znowu nieodpowiedzialna :) bo według zaleceń dla mnie lepszy spacer po osiedlu hehe )

Dziewczyny a mam pytanie bo mi pani doktor zaleciła na wizycie branie żelaza, magnezu i kwasu foliowego (ale to wychodzi na 15 dni ok 60 zł to trochę dużo) czy to można zastąpić jakimś zestawem witamin? Wyniki badan mam w porządku wręcz książkowe :)

ladies a ja chodziłam po drodze leśnej ale tam autem można przejechać (nie bylo żadnych chaszczy) a skąd się wziął kleszcz nie wiem, też nie przypuszczałam że mogą być jeszcze kleszcze :)

ankoz - usmiałam że z "matka Józef" :) a pani doktor niestety u nas nie ma za dużego wyboru jeżeli chodzi o lekarza chorób zakaźnych a do takiego dostałam skierowanie :) no mąż się uśmiał i stwierdził ze na pozostałe miesiące ciązy pozwoli mi wyjść na balkon i zabarykadcuje drzwi żebym nie wychodziła :)

white - cudowny prezent dla dziadka na pewno bardzo się ucieszy :) A cieszę się bardzo że wszystko w porządku teraz będzie tylko lepiej :)

mamakruszynki życzę udanego wyjazdu :) super sprawa góry jesienią :)

tasia - kurcze miałam robić rybke jutro ale mi takiego smaka narobiłaś że chyba ide wyciągnąc z zamrażarki i może na kolacje i jutro na obiad :)

dotkass
ja też już polubiłam :)

Hej dziewczyny. Ja dziś po wizycie (napisałam tam gdzie trzeba :-p ) ale jestem okropnie zmęczona. Jeszcze pojechałam na zajęcia .. a wykładowca nawet się nie zjawił :wściekła/y: Ale dzięki temu od godzinki leżę i odpoczywam!
yoohoosek
Cieszę się, że u Ciebie już lepiej ;-)
white Gratuluję udanej wizyty (i super dzidzi!) ;-)
mamakruszynki Zadzroszczę wyjazdu.. też bym gdzieś wyruszyła chętnie ... Bawcie się dobrze ;-)
Dotkas To i ja polubiłam stronkę, a co :-p

Dotkass stronki polubione :tak:później poogladam! :biggrin2:

ankzoc i co podajesz małej? u nas lekarka stwierdziła że trzeba syropkami się leczyc. Ja już nawet Młodemu zaczęłam podawać syrop z cebuli i herbate z majeranku. może coś pomoże, bo żal mi go strasznie!

lenka21* tylko się cieszyc że mdłości ustępują :tak:

aneczka852 - ja też wczoraj "sprzedałam" Maję i wypoczęłam a raczej się wyspałam :-D ja np w okresie grzewczym uruchamiam nawilżacz powietrza, mamy taki z jonizacją powietrza na prawdę polecam rewelacja. Życzę udanej soboty :-)

klaudia011 - mamy podawać lipomal, prospan i bioaron c

dot rewelacja... a jakie Wy śliczne kobitki jesteście z Amelcią! normalnie już wiem nad czym wieczór spędzę, tego jest tyle, że głowa mała :-D zdjęcia robisz.. łał. łałaste :-D powinnaś pomyśleć o jakimś mini studiu czy coś :-D

dotkass piękne zdjęcia :) jestem pełna podziwu :)

ankzoc my też używamy cały okres grzewczy nawilżacza :) super sprawa, a jak młody ma katarek lub ciężko mu się oddycha to do nawilżacza wrzucam tabletkę soli emskiej i włączam na noc od razu lepiej mu się oddycha :) Kiedys pani doktor nam poleciła.

reklama
boszzzz, dziękuję Wam dziewczynki, bardzo :zawstydzona/y: ja też wieczorem przejżę na spokojnie Wasze profile, uwielbiam oglądać zdjęcia, teraz nie za bardzo mam czas, bo R wrócił dużo wcześniej do domu, zrobił mi suprajsa hehehe, a jakbym kochanka miała to nawet bym go nie schowała, bo szafy nie mamy ;-):-D

Dotkass - Dziękuje za zaproszenie. Widzę, że mamy 1 wspólną znajomą :D.
tak, wrublik, jest ze mną na majówkach 2008 :tak:

dot rewelacja... a jakie Wy śliczne kobitki jesteście z Amelcią! normalnie już wiem nad czym wieczór spędzę, tego jest tyle, że głowa mała :-D zdjęcia robisz.. łał. łałaste :-D powinnaś pomyśleć o jakimś mini studiu czy coś :-D
mam takie mini, rozkładane w domu pokój 35 m na piętrze, ale będę chciała kiedyś na strychu sobie zrobić- fajniejszy klimat, ale kupę kasy trzeba włożyć, bo okna połaciowe trzeba, płyty gipsowe na zadaszenie i ogólenie, prąd jest, ale jak miałabym mieć tam studio i biuro to przynajmniej Wc chciałabym mieć), mam tła, oświtlenie, wiesz wszystko jest :tak: ale narazie nie wiele osób chętnych :-D

u nas też R dziś trochę nagrzał, bo nad ranem zimno...brrr

Do góry