reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

zonqua - a ile maly ma lat?
Moze przezyl ostatnio jakis stres, np.pojscie do przedszkola?
Kazdy skutek ma przyczyne...
a moze po prostu przeziebil sobie pecherz?

Ostatnia edycja:
reklama
zonqa, a badanie moczu mu robiliscie?
moze ma podziebiony pecherz i tak posikuje?
ja Cie rozumiem doskonale, trening czystosci nie jest latwy i moze sie wydluzac.... ale tylko spokoj Was uratuje

Shy, a szef wie, że jesteś w ciąży? może warto powiedzieć jak nie wie, a jeżeli tak do tego podchodzi to idź na zwolnienie (czy Ty na zlecenie? kurcze bo już nie pamiętam, która jak pracuje :zawstydzona/y:)

Notka, taki widok to ja mam u mnie na wsi, a słonevzko właśnie z Warszawy do mnie doszło :-)

zonqa, Amelcia też jakiś czas temu miała tak, że siusiała, szczególnie w nocy i to na dodatek jak już spała bez podkładu :dry: okazało się, że coś ją w nocy "straszyło", pospała kilka nocy z nami i przeszło :tak:

Dziewczyn Fifi ma prawie 3 lata bez 28 dni, od pieluchowany został w styczniu, do przedszkola chodzi od maja.

Co do zapalenia to wątpię bo nie skarży się na ból ale mocz na pewno mu zbadam-badanie ogóle i posiew.

Stres jakiś był bo widział że płakałam jak jechaliśmy z bąblem do szpitala widział że później mama nic nie robiła w domu i leżała w łóżku, że coś było nie tak. Ale teraz jest ok choć nie mogę go podnieść itp

Spać z nami śpi bo w nocy przychodzi do nas do łóżka a i potrafi w naszym się zsikać.

Mam nadzieję że jutro będę miała więcej siły by stawiać temu czoła bo póki co dziś nie mam

Witam Serdecznie wszystkie Mamusie:-)
Na początek PRZEPRASZAM WSZYSTKIE i KAŻDĄ Z OSOBNA ale Was nie nadrobię!!!! Bardzo mi przykro:-(
Nie było mnie ponad miesiąc bo mieliśmy 3 tygodnie urlopu w miejscu odciętym od internetu a potem tydzień nadrabiania zaległości w pracy i tak wyszło. Byliśmy w górach i nasza Gabi drugiego dnia dostała gorączki standardowo angina wiec pierwszy tydzień urlopu z głowy ale całość urlopu można zaliczyć do udanego;-)
Jutro mam wizytę ciekawe czy uda się podejrzeć co mały krasnal chowa miedzy nóżkami;-)
Udało mi się załatwić od mojej lekarki ( prywatnie chodzę ) skierowanie na wszystkie badania na NFZ;-)
Piszecie już o pierwszych ruchach ja też je czyje już chyba z 1,5 tygodnia coraz wyraźniejsze, aż sama się dziwę, że to już. Troszkę przytyłam ale to chyba w ostatnim tygodniu bo tak to chudłam, brzusio już widać;-)
Poza tym czuję się oki teraz każde popołudnie spędzam z Gabi na grzybobraniu;-) u nas wyjątkowo ostatnio grzybki obrodziły;-)
Postaram się teraz być na bieżąco;-)
POZDRAWIAM

Dorota wie.. mało ich to obchodzi i dokładnie tak jak napisałaś pracuje na umowę zlecenie ale mam odprowadzane składki, nie wiem dokładnie jak to jest ile trzeba przepracować lub mieć płacone te składki żeby dostac ten zasilek. Czytałam niby w kodeksie ale tam nic nie jest napisane jedynie co to wychodzi na to ,że żeby się na to załapać trzeba pracowac do końca ciązy lub mieć umowę do końca ciązya to graniczy z cudem!

zonqa- nie martw się na zapas, jak chcesz to porób badania: posiew moczu, ale powiem ci że moja Majka jak zaczęła podsikiwać majteczki to miała jakieś 3 latka i przeszło jej to niedawno (odpukać) i chyba nie bylo jakiejś konkretnej przyczyny, zaczęło się jak ja zaczęłam więcej pracować- być może to była przyczyna, później zauważyliśmy, że jej się nie chce odrywać od zabawy albo filmu, przeszukałam internet i okazało się że dużo dzieci w tym wieku ma takie kłopoty no i zdarzało się że dziennie zmieniała majteczki kilka razy

reklama
Dorota wie.. mało ich to obchodzi i dokładnie tak jak napisałaś pracuje na umowę zlecenie ale mam odprowadzane składki, nie wiem dokładnie jak to jest ile trzeba przepracować lub mieć płacone te składki żeby dostac ten zasilek. Czytałam niby w kodeksie ale tam nic nie jest napisane jedynie co to wychodzi na to ,że żeby się na to załapać trzeba pracowac do końca ciązy lub mieć umowę do końca ciązya to graniczy z cudem!

a jakie masz odprowadzane składki? bo ja tez mam umowę zlecenie i do tej pory miałam odprowadzane tylko emerytalne, rentowe i zdrowotne...
a te nie upowazniaja do zasiłku macierzyńskiego...
dopiero porozmawiałam z szefostwem i objęli mnie dobrowolnym ubezpieczeniem chorobowym i jest 90 dni karencji, czyli na chorobowe mogę iś dopiero po 3 miesiącach:-) hmmm

Do góry