reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Tasia001 – o wow! To Ty przynajmniej nabawiałaś się tych hemoroidów w „szczytnym celu”:-D, a ja głupia na wiosnę ściany malowałam i żeby mi było wygodniej szablony malować na podłodze usiadłam – nie polecam, męczyłam się kilka tygodni, a że wtedy także byłam po inseminacji, więc tylko leki "ciążowe" mogłam brać

Ewafoto – ja wczoraj poczułam pierwsze ruchy, 12 tydzień 4 dzień. Co prawda ja w pierwszej ciąży jestem, ale jest to na tyle inne odczucie, że mam pewność, że to nie jelita. To jakby mi coś pod skórę weszło i się ruszało, Notka to dobrze nazwała, to tak jak pluskająca rybka. Super uczucie;-)
A tak przy okazji, czy to możliwe, że ja czuję dzidzi tak nie na środku, tylko na lewo od pępka?

reklama
Ewafoto – ja wczoraj poczułam pierwsze ruchy, 12 tydzień 4 dzień. Co prawda ja w pierwszej ciąży jestem, ale jest to na tyle inne odczucie, że mam pewność, że to nie jelita. To jakby mi coś pod skórę weszło i się ruszało, Notka to dobrze nazwała, to tak jak pluskająca rybka. Super uczucie;-)
A tak przy okazji, czy to możliwe, że ja czuję dzidzi tak nie na środku, tylko na lewo od pępka?

pscolka, ja tez nie czuje centralnie na srodku, z boku wlasnie :happy:

ale u mnie poki co to sa naprawde tak subtelne ruchy, z kazdym tyg bedzie mocniej
pamietam ze przy II ciazy w 13tc poczulam....potem zwatpilam bo dlugo nikt sie z brzucha nie odzywal....a potem jak zaczal synek fikac to juz na calego :-D
pamietam tez ze po porodzie bardzo mi tego szturchania od srodka brakowalo ;-)

Witajcie :-)
Piękna pogoda za oknem.
Mały wstał po 21, wypił mleko. Coś go bolało, więc płakał a potem padł. I wstał po 5 :crazy:
mamakruszynki co za wredny babsztyl, że też babcia jej pozwoliła na takie gadanie.
kruczka wypoczywaj, może przeczytaj zaległe lektury jak lubisz.
zonqa to wszystko dopiero przed nami, mogę sobie tylko wyobrazić co czujecie, ale to minie. Mały pewnie widział, że się denerwujesz i odreagowuje.
tiramissu współczuję, coś strasznego. Trzymam kciuki za wyniki!

Trzeba coś na obiad zrobić, bo mnie dzieć i jego tatuś z domu pogoni :-D

nic dodac, nic ujac!!! :tak::tak::tak:
p.s. bajka mojego dziecinstwa
niom, przemiłe wspomnienia, teraz już takich cudownych bajek, poruszających wyobraźnię nie ma, a szkoda :sorry2:

dopiero doczytałam, że rozmowa o hemoroidach...mnie też dopadło, w pierwszej ciąży nic, a teraz, jak ja cierpię :no: zamówiłam sobie posterisan czopki, bo ponoć w ciąży można stosować, zobaczymy- mam nadzieję, że pomogą :-( ...a jakbyście chciały to korzystam z usług super internetowej apteki, czasem ceny nawet z przesyłką dużo niższe niż w aptece, sprawdziałam już nie raz i naprawdę polecam https://www.cefarm24.pl/

My z Ami zjadłyśmy zupkę (dziś kalafiorową) a po poszłyśmy na spacer do lasu, wzięłyśmy psa i normalnie cudownie się poczułam, ten zapach i na dodatek tak ciepło...znalazłam dwa podgrzybki :-)

Pscółka Paulina gratuluje ruchów, ja sama nie wiem czy coś czuję czy nie , czy sobie wkręcam, raczej obstawiam to drugie

Tiramissu przytulam mocno, teraz na pewno będzie wszystko si:tak:

Zonqa dziewczyny mają racje, taki wiek, moim przy zabawie też sie często zdarzało w tym wieku

Mamakruszynki, olej to co się będziesz głupim babsztylem denerwowac:tak:

U mnie mdłości znowu a daje radę
pozdrawiam

Dzięki dziewczynki za wsparcie,gadałam z babcią,sama sobie posprzątała,i jakoś sobie poradziła.Pytałam babci czemu się nie przeciwstawiła babsztylowi,to powiedziała że nie chciała awantury,co zresztą prawda,bo babcia jest bardzo ugodową osobą.
idę do mojej marudki,bo biedusia już głodna i śpiąca jak diabli

reklama
Oj dziewczyny, ale się rozpisałyście, kilka dni bez komputera i ciężko nadrobić zaległości :-D

Wszystkim kobitkom, które już czują ruchy gratuluje i zazdraszczam.

Ja w piątek zamiast do pracy pojechałam do szpitala, bo tak bardzo bolał mnie brzuch. Pani doktor zrobiła USG i uspokoiła mnie, że z dzieckiem OK, ale dorzuciła prochów i kazała leżeć - wynegocjowałam, że tylko tydzień, a potem znów na próbę wracam do pracy.
Miałam piękne plany ile różnych rzeczy zrobię przez ten tydzień, a całymi dniami śpię i nie mam siły na nic. Strasznie mnie to wkurza, bo na co dzień jestem dość ruchliwa i tysiąc rzeczy robię na raz, a teraz tylko śpię.

Na całe szczęści jutro idę na USG genetyczne więc będę trochę pewniejsza co do kondycji dziecka.

Do góry