reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Majra dzięki, przewertowałam dziś internet i wyczytałam że wiele dzieci ma z tym problem w tym wieku więc trochę mi ulżyło pewnie do wieczora wrócą siły i optymizm do działania i jakiś plan działania ułoże

reklama
Notka -super, że u was już wszystko ok :biggrin2: i no i że mijają mdłości, u mnie też dużo lepiej

Dotkass -hahaha ja też jestem niezła papla... nigdy nie brak mi tematów do rozmów, nie mam problemu z zawieraniem znajomości :-D bo jestem otwarta i gadatliwa , kochana ty się oszczędzaj a nie robisz przemeblowania :angry:

Paulina_ - kochana widzisz czasami tak jest, że w ważnych wydarzeniach nachodzą nas wątpliwości... to normalne... jesteś w ciązy do tego stres związany ze ślubem no i brak pomocy... to może wszystko "dobić" porozmawiaj z mężem i proś o pomoc...

Ella1- nie masz takiego wrażenia że jakoś tak jest, że jak ma się już córeczkę to pragnie się mieć też drugą :confused:

aaaa19 - dużo zdrówka zyczę

gisell -kochana nie zamartwiaj się nic ci to nie da... to takie bezsensowne nakręcanie się, maluszek zdrowo fika w twoim brzuszku :biggrin2:

aneczka852 - zdróweczka życzę

yoohoosek - kochana mam nadzieję, że twoje problemy szybko znikną... wiesz że masz tu duże wsparcie... a stres nie jest wskazany, trzymaj się cieplutko

aisak_85 - życzę powodzenia w rozkrecaniu interesu :biggrin2:

Smile_ - wiem, że ciężko przy naszych aktywnych maluchach wypoczywać... ale staraj się szukać okazji do chwilowego wypoczynku... mówisz, że aż tyle tej krwi trzeba pobrać o matko ja też mam toxo , hiv itd, super, że nie musiałaś się z domu ruszać... ja będę musiał stać w kolejce i nie wiem czy wytrzymam bo o 7 to ja już w pracy jem sniadanie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :biggrin2:

Tasia001 - ja niestety też mam ten problem ale u mnie po ciąży z Mają zastanawiam się nad kupnem tego cuda ANUREX aplikator do krioterapii Odbytu - i-Apteka.pl

tiramissu84 - ja odkładam badania bo jakoś nie wiem jak dam rade wytrzymać w kolejce, bez jedzenia ech rano jak tylko wpadam do pracy to od razu śniadanku jem

m.soul - niestety takie uroki pracy.... nikt nie rozumie, że możesz być chora albo się źle czuć tylko każdy, ze wykorzystujesz

krolewnazmarcepana - moja córcia nie wyobraża sobie żeby był braciszek, ona chce córeczke dziewczynkę :sorry2:

wiosna2013 - pewnie odpoczywaj w domku jak możesz, zdróweczka życzę. Co do chorobowego jeśli byś miała z B czyli ciążowe to masz 100% płatne

majra - ja w poprzedniej ciąży też wylądowałam na antybiotyku, spokojnie nie martw się... są leki które nie przenikają przez łozysko albo są nie szkodliwe dla dzidzi, zdróweczka życzę

mamakruszynki - współczuję, straość bywa czasami okropna ech

zonqa - a co się dzieje kochana z małym :confused: a już doczytałam kochana w czym problem słuchaj on będzie miał 3 latka jakby miał 4-5 to byłby powód do zmartwień, a myślałaś o może o zakupie majteczek treningowych 3sztx Majtki, majteczki treningowe Disney 16kg (2642870777) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nerwy nic wam tu nie pomogą na prawdę może on sam nie czuje się jeszcze dojrzały do takich zmian... a robi siusiu do wc czy na nocnik albo deske? Wiesz moja Maja miała taki etap, że najpierw zaczeliśmy w dzień ją odzywczajać na noc był pampers już wszystko było ok a póxniej ni z tego ni z owego, zaczęła znowu sikać w majtki, więc wróciliśmy do papmersów, odpusciłam jej na jakiś czas i później znowu próbowaliśmy, oczywiście teraz bez nerwów spokojnie poszło raz dwa... najpierw w dzień a po tygodniu sama kazała nie zakładać pampersa na noc..

Kruczka -wypoczywaj, mam nadzieję, że wszystko będzie ok &&&

tiramissu84, nie wiem ile sie czeka na wyniki, ale z tego co czytalam to od 3 do 14 dni.... nie wiem od czego to jest uzaleznione.... a moge wiedziec czemu ten test robisz?

TREŚĆ NIE DLA WRAŻLIWYCH OSÓB

ech, miałam w pierwszej ciąży zdiagnozowane wielowadzie genetyczne :(( straciłam ja w 18 tc. to były okropne chwile, nawet nie chce do tego wracać myślami, ale okazało się, że to był przypadek całkowity bo dwa plemniki weszły do jednego jajeczka. Niestety dowiedziałam się o tym bardzo późno.

Dziewczyny ale mam nerwa!!Zaraz mnie rozniesie!
Opiekuję się babcią mojego męza,babka ma 85 lat,ale jest zupełnie sprawna,przyszła do Niej koleżanka,i zaczęła grzebać po szafkach,i mówi Zosiu jaki tu bałagan,przyszła do mnie i kazała sprzątać!Ja jej grzecznie mówię że babcia sama sobie sprząta,i nie będę jej po szafkach grzebała,chyba że wyraźnie o to poprosi.To mi powiedziała że zaniedbuje babcie,więc jej grzecznie mówię że ja mam małe dziecko,i sporo obowiązków w domu,a poza tym systematycznie sprzątam u babci,to czego wiem że sama nie zrobi.To mi kazała zatrudnić opiekunkę do dziecka,i poświęcać babci więcej czasu!!No chyba mnie pokręci!Głupi babsztyl!I jeszcze powiedziała że Ona to chyba musi gdzieś zgłosić!następnym razem ją psami poszczuje!!wrrrrr

Przepraszam Was bardzo,ale musiałam się wygadać,i jak tylko mąż zadzwoni to też mu się pożalę!!

Wszystkiem życzę mnóstwo zdrówka

Takiej to tylko powiedzieć: a niech pani donosi na ciężarną to panią myszy zjedzą ;PPP stare babsko a głupie, spać nie będzie mogła ;)))

tiramissu84 - przeczytałam twój post... strasznie mi przykro wiesz, moja koleżanka miała ten sam problem ech... i też dowiedziała się jakoś w 20 którymś tyg... Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie w porządku, trzymam kciuki

ankzoc mały sika na nocnik, deskę i do sedesu na stojaka i siedząc w zależności od humoru i nastroju:-p

na razie się uzbrajam w cierpliwość i zobaczę co z tego wyniknie;-)

Zmykam powoli po mojego szkraba

ankzoc, jak tam kolezanka, poszla na obiad? ;-)

tiramissu, tym razem bedzie dobrze, jestem pewna! :tak:

Dotkass, to mieszkasz w bajce! :happy:

pozarlam ogromna kanapke z Subwaya :zawstydzona/y: i popilam cola.... :baffled:
ale nie powiem.... bylo pycha!!:rofl2:

o raju fura prasowania za mną, ale tego było hihi. No ale teraz mam na chwile z głowy.
Zawsze sobie obiecuje że będę prasować na bieżąco i jakaś taka nie konsekwentna jestem :baffled:

zaraz zmykam po mojego Misiaka do przedszkola :-)

tiramissu84 ehh przykra sprawa. Ale teraz na pewno bedzie wszystko dobrze &&&

zonqa
może synuś teraz taki etap ma. a zdenerwowanie w domku też może jakiś wpływ na to miały. Oby szybciutko wróciło wszystko do normy!!

Kruczka trzymaj się. Odpoczywajcie! Zdrówka!!!

Hej

Dzięki dziewczyny za wsparcie, staram się rozmawiać z P. ale najczęściej on się wtedy denerwuje, ja się wkurzam wręcz i tak się kończy. Wczoraj w nocy już wybuchłam, także wstał z łóżka i poszedł na spacer po 1 w nocy, ale za to dziś dzwoni do mnie co 2 godziny z pracy. Pyta czy mogę coś zrobić, coś załatwić czy on po pracy musi itp. Myślę, że będzie dobrze, wczoraj już miałam poprostu mega kryzys.

Shy dzięki za propozycję na razie Ty się kuruj, ja go ustawiłam do pionu, ale jak coś to będę pamiętała o Twojej propozycji. No i jak by co to pokaż mi swojego szefa ;)

Kruczka
Trzymaj się, ja na samym początku miałam zagrożenie, które na szczęście minęło, ale wiem co to znaczy. Musisz być silna dla maluszka!

mamakruszynki ja bym chyba cierpliwie takiego babska nie wysłuchała, a co ją to obchodzi, niech pilnuje porządku u siebie.

zonqa fakt ja dzieci jeszce nie mam, ale miałam doczynienia dużo, bo pracowałam jako niania, Twój synek jest jeszcze mały i może zabawi się, mocniej przyśnie i dlatego takie historie.

asiak_85 powodzenia, fajnie, że znalazłaś swój pomysł na działalność. Trzymam kciuki!

yoohoosek Życzę dużo siły!

Wszystkim życzę dużo zdrówka!

No i jeszczę się pochwalę, bo jak już pisałam to moja pierwsza ciąża, a że dziś dzień wolny to leniwiej wstawałam z łóżka i jak tak sobie leżałam, to maleństwo się tak zaczęło kręcić, więc pierwszy raz poczułam, że mam je w sobie. Cudowne uczucie :)

reklama
Paulinka mój szef jest we Wrocławiu także za daleko;)
Oliwka36 Ja także mam dopiero od 19.września opłacane chorobowe. Czyli po 90 dniach mogę pójść na zwolnienie?

Do góry