reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

no wiesz co masakra z tymi lekarzami... na prawde ciężko trafić na kogoś dobrego i fajnego, bo myslą chyba ze nie wiadomo kim są, a oni powinni sie zdorwiem naszym zająć a nie w dupie nas miec.
ja musze zaraz po porodzie tabletki brac, bo mam niesprawne mięśnie pęcherza tzn. nie leci mi nic :p ale co chwile musze do łazienki bo mi sie wydaje ze pęcherz pełny a jak raz poszłam z takim pełnym pęcherzem na usg to mi pan powiedział ze w tym pęcherzu nic nie ma.. a ja juz nie mogłam wytrzymac ;/
i teraz tabletki biore 200 zł praiwe kosztują ;/ ale z nimi jest ok
a jeszcze moze byc przyczyna neurologiczna to wszystko po 1 ciąży, ale badanie impulsów kosztuje chyba 1500 zł ;/

a teraz juz wszystko ok czy jeszcze masz problemy ?

Nie no to w takim przypadku nie liczyłabym na szpital bo Cię jeszcze wystawią i będziesz się musiała męczyć, a po porodzie i tak łatwo nie jest :-)
U mnie narazie jest ok. Mi macica uciskała na nerkę i moczowód i stad robił się zastój i dlatego mi wstawili tego pig-taila, ale niestety z nim miałam jeszcze gorzej. Dlatego teraz troche sram po gaciach i modle się, żeby teraz było normalnie. Po 1 ciaży to od początku mówiłam, że rodzić mogę co 5 minut :-)oby tylko ktoś za mnie w ciąży chodził :-)

A to badanie impulsów to tylko prywatnie? nie ma refundacji?

reklama
Nie no to w takim przypadku nie liczyłabym na szpital bo Cię jeszcze wystawią i będziesz się musiała męczyć, a po porodzie i tak łatwo nie jest :-)
U mnie narazie jest ok. Mi macica uciskała na nerkę i moczowód i stad robił się zastój i dlatego mi wstawili tego pig-taila, ale niestety z nim miałam jeszcze gorzej. Dlatego teraz troche sram po gaciach i modle się, żeby teraz było normalnie. Po 1 ciaży to od początku mówiłam, że rodzić mogę co 5 minut :-)oby tylko ktoś za mnie w ciąży chodził :-)

A to badanie impulsów to tylko prywatnie? nie ma refundacji?

hehe :p
no w sumie lekarz nic mi nie mówił, powiedział tylko ze w krakowie mozna je zrobic tylko w jednym miejscu za 1500 zł, nie mówił nic o refundacji wiec pewnie nie ma, a po badaniu tez mi to nic nie daje bo nawet jak cos wyjdzie to i tak tabletki musze brać tylko są wtedy 30% tańsze ale tylko jak coś wyjdzie na tym badaniu ;|

majra - wiem, znam się na tym, ale chyba troszeczkę mnie nie zrozumiałaś. Ja mówiłam, że jak np. pójdę na chorobowe na tydzień - to nie zostanie mi przyznana premia (pół wypłaty) za cały m-c. Dostanę gołą minimalną + normalnie zapłacona za tydzień chorobowego. Przyznanie premii uznaniowej nie jest obowiązkowe (a chorobowe jest subiektywnym wyznacznikiem przełożonej to tego).

hehe :p
no w sumie lekarz nic mi nie mówił, powiedział tylko ze w krakowie mozna je zrobic tylko w jednym miejscu za 1500 zł, nie mówił nic o refundacji wiec pewnie nie ma, a po badaniu tez mi to nic nie daje bo nawet jak cos wyjdzie to i tak tabletki musze brać tylko są wtedy 30% tańsze ale tylko jak coś wyjdzie na tym badaniu ;|

A może gdzieś w innym mieście w jakiejś klinice robią na nfz, wiec może warto by było zrobić, zawsze to 30% tansze leki :-)

hej kochane,

wczoraj już nie dałam rady zajrzeć, pojechałam po Amelię i męża, później poszliśmy na zakupy, a jak wróciliśmy do domu, zjadłam kolację i mało co na fotelu nie zasnęłam :dry:...idę teraz zjeść śniadanko, a później Was doczytam

miłego dnia

Dziewczyny ale mam nerwa!!Zaraz mnie rozniesie!
Opiekuję się babcią mojego męza,babka ma 85 lat,ale jest zupełnie sprawna,przyszła do Niej koleżanka,i zaczęła grzebać po szafkach,i mówi Zosiu jaki tu bałagan,przyszła do mnie i kazała sprzątać!Ja jej grzecznie mówię że babcia sama sobie sprząta,i nie będę jej po szafkach grzebała,chyba że wyraźnie o to poprosi.To mi powiedziała że zaniedbuje babcie,więc jej grzecznie mówię że ja mam małe dziecko,i sporo obowiązków w domu,a poza tym systematycznie sprzątam u babci,to czego wiem że sama nie zrobi.To mi kazała zatrudnić opiekunkę do dziecka,i poświęcać babci więcej czasu!!No chyba mnie pokręci!Głupi babsztyl!I jeszcze powiedziała że Ona to chyba musi gdzieś zgłosić!następnym razem ją psami poszczuje!!wrrrrr

Przepraszam Was bardzo,ale musiałam się wygadać,i jak tylko mąż zadzwoni to też mu się pożalę!!

Wszystkiem życzę mnóstwo zdrówka

Witam sie i ja...
Zmułę mam straszna dzisiaj...szaro buro...nie chce mi sie...weny tez brak...Skończyłam 13 tyg- wow- wreszcie...;-)

Królewna- Ty wiesz najlepiej co i jak, ale ja czytałam wyaźnie że gripex w ciąży jest zabroniony, a już na pewno nie brłabym go profilaktycznie tylko w razie absolutniej konieczności. Niemniej mówią żeby ufać lekarzom więc skoro Ci pozwolił to działaj jak najlepiej dla siebie i dziecka.

Hej dziewczyny.

Ale mam dzisiaj zmulony dzień...katastrofa.
odprowadziłam Młodego do przedszkola i położyłam się na chwilę...to po 20 min. obudziła mnie drąca się sąsiadka pod blokiem..wrrrr co za babsztyl!!

nic zmykam teraz na zakupy i do ksiegowej, może się rozruszam.

mamakruszynki olej babsztyla. Jakaś nawiedzona i tyle. Takimi to nie ma się co denerwować!!!

Miłego dnia :-)

Asiak_85 – a ksero?

Tasia001 – a podobno sport to zdrowie:-). Co to był za sport? Bo ja po tańcach to tylko krzywe paluchy u stóp mam – i być może zwyrodnienie kręgosłupa, ale to raczej po moim sposobie siedzenia;-)

Wiosna2013 – na początku sie zbulwersowałam, ale potem doczytałam - z tą premią to kwestia niestety człowieka (czyli Twojej przełożonej), nie firmy :-(

mamakruszynki – co za tupet, mnie też chybaby nerw chwycił:szok:

reklama
witajcie :-)

dzien byl pochmurny ale wlasnie cudne slonce zagoscilo na niebie, cudna jesienna aura! a jakie liscie kolorowe za oknem widze!!

jestem w III ciazy i nigdy zaden lekarz nie wyrazal zgody na branie lekow zlozonych w razie przeziebienia, nawet ostatnio jak bylam na L4 to mnie internistka przestrzegala, by zadnych gripexow i fervexow nie brac
paracetamol mozna bezpiecznie

Mamakruszynki, dymu szukala kobicina, powiedz Babci ze sobie nie zyczysz takich komentarzy, niech zwroci uwage kolezance.... koniec swiata!!! doslownie
czlowiek sie stara a tu nie Babci a obcym zle....o zgrozo! trzeba bylo jej powiedzie ze jak sie jest u kogos z wizyta to sie po szafkach nie grzebie ;-P a Ty nie jestes od sprzatania w szafkach tylko od opieki nad Babcia

moje mdlosci juz mijaja, juz prawie wcale nie mam, moge praktycznie wszysko jesc ;-D
mam ogromna ochote na spagetti z sosem ze swiezych pomidorow :)

Do góry