reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

wiosna2013 a kiedy idziesz do swojego gina? No ja np.bym to wolała skonsultować. no ale ja taka trochę panikara jestem ;-)

ja duphaston miałam przepisany z powodu krwiaczka , na ostatniej wizycie p. doktor sprawdzała i mówi że jeszcze troszkę go zostało wiec muszę duphaston brać nadal.

Dużo zdrówka dla wszystkich przeziębionych!!!! :tak:
Oj niech ten okres infekcji już mija

reklama
Cześć dziewczynki,ale u Nas paskudna pogoda,szaro,buro i deszczowo.
Witam nowe mamusie:-)
Ja mam za noc,mała się strasznie kręciła w nocy,i 22 zaczęła płakać,wzięłam Ją na ręce,a słyszę jak bulgoczę w nosku,ale gruszką nic nie odciągnęłam,i już sama nie wiem.O 4 tak się wierciła że wzięłam ją do Nas do łóżka i ładnie przespała do 7.Teraz Ją obserwuje i nie słyszę katarku,nic jej się nie leje.Doświadczone mamusie co można dać 7 miesięcznemu dziecku na katar?Bo moja Nelka nigdy jeszcze nie miała,więc pojęcia nie mam:no:Mam nadzieję że się nie rozwinie nic.
Życzę Wam miłego dzionka:)

Kochane,
Alez tu sie dzieje:) Ja juz w Polsce (nawet nie potrafie zliczyc ile razy juz latalam w ciazy!Po 20 tyg ponoc nie wolno i strasznie mi smutno bo to oznacza, ze Swieta bede musiala spedzic zupelnie sama:()
Przygotowana do Slubu w pelni (choc ja nadal nie mam butow ani zamowionych kwiatow slubnych a w dzien slubu ma padac:)) ale jakos mnie to wszystko nie zniecheca:)

W ogole to witam wszystkie Nowe kwietniowe mamusie:))))

Odnosnie sexu...ja mialam zakaz przez dwa tygodnie i powiem wam ze moglabym miec zakaz przez cala ciaze, nie robi mi to roznicy...uwielbiam wszelkie przytulanki lozkowe, moj przyszly maz mowi ze to ja go uwiodlam i naprawde jest tyle sposobow na wzajemna satysfakcje, ze sex sam w sobie czasami nie jest konieczny:)

Ach Kochane, jaka piekna jesien:)))I tak fajnie i milo byc w ciazy:)))))
Milego dnia"))))

Cześć Dziewczyny

Stało się to, czego tak bardzo się bałam. Wczoraj zaczęłam strasznie mocno krwawić, żywa krew ze mnie leciała, gorzej niż podczas miesiączki. Mąż od razu zadzwonił na pogotowie i karetka zabrała mnie do szpitala. Zrobili mi USG i na szczęście dzidzia żyje, ale lekarz przepisała mi Duphaston :(
Boje się, że to krwawienie moze sie powtorzyc i wtedy juz nie skonczy się tak szczęśliwie.
Kazali mi zapisać się na USG genetyczne. Dzisiaj mam iść do swojej lekarki z wynikami badań, dam jej kartę ze szpitala i zobaczymy co powie, ale boję się strasznie :(

Dzień Dobry kochane :-)

jestem w pracy, więc mogę już normalne posty pisać, niestety laptop nadal w naprawie i nie wiem co z nim jest :cool2:
W weekend była cudowna pogoda, w sobotę byliśmy na spacerku Majka cały czas jeździła na rowerku... wczoraj na działeczce zrobiliśmy grila było super... pewnie to ostatni taki piękny weekend jesieni
a teraz zabieram się za nadrabianie tak jak obiecałam

KRUCZKA,

Wiem, ze to bardzo bardzo ciezkie ale sprobuj myslec pozytywnie. Dzidzia zyje, masz leki podtrzymujace, malenstwo musi sobie poradzic.
Moja mama krwawila cale 3 miesiace I trymestru. Czasami tak bywa, ale nie oznacza to wcale najgorszego. Juz troszke tygodni za toba, ja wierze ze malenstwo jest silne i sobie poradzi. Nie nos, nie dzwigaj, staraj sie duzo lezec.
Bede o was myslec caly czas. Bedzie dobrze.

kruczka o rany musiałaś się przerazić.. może u ginki się okaże że to z krwiaka, tutaj dziewczyny pisały że nawet mocno krwawić można wtedy.. daj znać koniecznie czego się dowiesz na wizycie i uważaj na się

aisak takie pytanko do Ciebie kochana, bo Ty miałaś przesunięcie w owu i powiedz mi Twój suwaczek jest wg okresu ustawiony czy pokazuje wg usg? ja nie wiem jak patrzeć na ciążę bo mam obsuwę jakieś półtora tygodnia i ustawiłam sobie suwaczek wg usg ale chętnie myślałabym w kategoriach wg okresu, zawsze byłoby to półtora tyg więcej :sorry: wiem, kręcę :laugh2: i jak powiedz, działacie coś już w sprawie tego buca szefa?

Cześć Dziewczyny!

Kruczka - przytulam mocno. Dbaj o Was,odpoczywaj i postaraj się nie stresować, choć to na pewno trudne.
Koniecznie daj znać co po wizycie. A ja trzymam mocno za Was kciuki.

reklama
hejjj :) wracam po weekendzie, czytałam was z telefonu ale ciążko było odpisac :p

mamakruszynki: idź do apteki to doradzą, nasivin można podawać, są różne dawki pani ci dobierze odpowiednią do wieku dziecka :) a jak będzie miała bardzo ten katar to idź do lekarza, przepisze małej coś wykrztuśnego (nie wiem czy trzeba miec recepte czy nie) jak moja miała pierwszy katar po roczku to własnie przepisywała nam coś wykrztuśnego bo dziecku zlatuje bardzo katar i moze dostać zapalenia płuc, a tak to mała wszystko wykaszlała

zawieźliśmy małą i mogłam sie dzisiaj wyspac :p tzn wstałam o tje godzinie o której ona zawsze wstaje ale jakoś czuje sie bardziej wyspana :D

aa no i miłam dzis iść do fryzjera zrobić te ombree:crazy: ale no nie ide :rofl2: rozmyśliłam sie :p i szkoda mi tych włosów :p tak długo schodziałm z czarnego do mojego koloru ze teraz szkoda mi farbowac nawet koncówki :p hehehe :cool: no i musze zadzwonić i odwołać :p
ale za to pojadę sobie do rynku na zakupy kosmetyczne ;d

nooo a po południu jadę oglądać fasolkęęę :D i mam nadzieje ze mi lekarz płeć zdradzi :D

aaa i dostałam te ciuchy od kuzynki ciażowe:confused2: spodnie jak na słonia :| nie rozumiem przeciez mamy taką samą budowe ciała .. jak mozna w takich szerokich spodniach łazić :p ja musze miec obcisłe hehe :p ale bluzek jest duuzo i nawet w miare fajne :D

jeszcze wczoraj wracając oczywiscie kfc zaliczylismy haha :p

i nie pisałam wam ostatnio, ywszło mi w badaniach krwi ze mam hematokryt poniżej normy ;O

a teraz sorki, ale nie odpisze wam, bo musiałabym znowu całą weekendową produkcje przeczytać i dopiero odpisywac :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry