reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Cześć brzuchatki,oglądałam przed chwilą Wasze brzuszki,i muszę przyznać że niektóre już są imponujące:)
cytrusik ciężko mi uwierzyć że jesteś gruba i nieatrakcyjna,ja w ciąży z Kornelką czułam się świetnie do samego końca,ale może to też rola mojego męża,który codziennie dawał mi do zrozumienia jak Go pociągam.Zresztą teraz też nie narzekam:-).I nie wyobrażam sobie żeby rok czasu żyć bez seksu.Na pewno jesteś śliczna i pociągająca,a już szczególnie dla swojego mężusia.
My już po obiadku,i zaraz jedziemy do Leroy Merlin.

reklama
mamakruszynkispoko, ja się tym nie przejmuję, ważne żeby szkrabik rósł i przyszedl na świat zdrowy i wtedy kiedy trza, potem to ja już sobą się zajmę
:-D dla mojego D niby jestem atrakcyjna ale z poprzedniej ciąży wiem, że po prostu nauczył się że musi mi to okazywać inaczej będzie miał przechlapane :-D nawet jeśli tak nie jest. nieważne, ja tylko odpowiadałam odnosząc się do zapytania o seks.., do którego niestety mój D i tak polotu w ostatnich 2 latach nie miał - cokolwiek się działo w domu, w pracy ect, cokolwiek było na głowie, seks odchodził na bok, bo nie ma ochoty/siły/czasu i jeszcze raz siły.. cuda wianki robiłam żeby to zmienić i trochę się poprawiło, ale wiem że Jemu to tam seksu chyba bardzo nie brakuje :p ze mną gorzej ale strach o maleństwo i tak przewyższa wsio więc jakoś damy radę, w ciąży z Fipem wytrzymaliśmy do końca :sorry2:

witajgisellsuper że do nas dołączasz :-)

miłej niedzielko kochane, my zmykamy do lasu trzeba trochę nawdychać jesieni,

gisell to leczysz się tak samo, jak i ja. Też jestem, a w zasadzie byłam do wczoraj na duphastonie. Wczoraj mi się skończył. Bierze się go już do końca ciąży, czy tylko na początku?
Bo ja miałam awaryjną sytuację, tzn. pojawiła się krew w sobotę, a mój gin był niedostępny, więc znalazłam pierwszą lepszą. Ona dała mi duphaston- -który właśnie skończył mi się. Wszystko jest ok.I ciekawe co zrobi mój gin.

Wiosna 2013 ja w pierwszej ciąży duphaston brałam do końca 4 miesiąca.
Teraz biorę od 6 tygodnia bo miałam brudzenia. W czwartek mam wizytę to spytam się doktor do kiedy się go bierze ale pewnie to też jest indywidualne, słyszałam że niektóre kobiety całą ciążę biorą.

Witam niedzielnie!!
My cały dzień spędziliśmy w IKEA, wydaliśmy kupę kasy, ale kupiliśmy całą masę fajnych rzeczy (cały czas coś tam jeszcze urządzamy i regały do pomieszczenia gosp. system szafek do pralni, komoda itd). Wróciłam wyyyykończona :-(.

zonqa no u nas zakaz seksu od samego początku, mam nadzieję że nie do końca..... Ale faktycznie coś w tym jest, że jak pomyślę, że coś by się złego miało stać to ochota momentalnie przechodzi, a jak się ma jeszcze złe doświadczenie to w ogóle. Też jak sobie tak pomyślę, że rok trzeba będzie wytrzymać to masakra ale z drugiej strony takie wyrzeczenie dla dzidziusia chyba warto :)

Kurujcie się dziewczynki. Mi już powoli przechodzi, najgorszy jest katar, ale staram się robić inhalację i jest o niebo lepej!!!

wiosna a czy Ty konsultowałaś z kimś to odłożenie duphastonu? tzn ta ginka u które byłas powiedziała że do skończenia opakowania i tyle? bo z tego co ja miałam/mam i kobitki co kojarzę to na duphastonie tak lecą jeszcze przez kilka tygodni jak już zaczną brać aż się łożysko dobrze nie wykształci, bo odstawienie znowu może spowodować spadek ale hm sama nie wiem, skoro tak miałaś zrobić to widocznie u Cię wsio ok

Hej dziewczyny! Ja po wizycie u lekarza - w sumie nic specjalnego mi nie przepisał, tak jak któraś z was pisała tantum verde i jeszcze rutinacea. No i leżę sobie cały dzień i jutro też zamierzam bo we wtorek zaczynają mi się zajęcia, które niestety trwają często aż do 20 :-(

gisell Witaj wśród kwietniowych mamuś! ;-) Mamy wyznaczony termin na ten sam dzien.
cytrusik Ja też się bałam trochę na początku ciąży ale teraz jak mam ochotę to przyjemności sobie nie odmawiam :-p
yoohoosek Też miałam jechać ale się rozchorowałam ale mama kupiła mi ładny kocyk, żebym miała pod czym sobie chorować :-p

Udanego wieczoru !

No dziewczyny ZAKAZ CHOROWANIA :-) kurować się

Co do seksu to ja mam ochotę:-):-):-) Ale to chyba nie dziś bo przedstawienie w w kościele zrobiłam i jeszcze mi jeździ w brzuchu. Już myślałam, że wymioty mi przeszły ale jednak nie. Najpierw zasłabłam a za chwilę podrywałam się do biegu, żeby nie zwrócić na samym środku. Zdążyłam :-p Zakonnice chciały mnie ratować i się ładnie w domu parafialnym doprowadziłam do porządku.

reklama
Gisell – witaj serdecznie i to my trzymamy kciuku za Ciebie i maleństwo
:-)
Dotkass
– gdyby mnie rozbolała ta głowa w domu, to pewnie poszłabym spać, ale w pracy to wiesz trochę ciężko wyskoczyć z maścią tygrysią;-), zwłaszcza jak się siedzi jeszcze z innymi osobami w jednym pokoju

Ypra - a propos zgubionych torebek. Ja nie wiem gdzie dzisiaj miałam głowę, ale zostawiłam swoją u babci pod Rzeszowem (ja w Wawie). Jutro pocztexem rodzice mają mi wysłać. Czasem zapominałam o grzebieniu, ale cała torebka!!!
:-D
Aaaa19
– to tyle co mój tata, a już na trzecie wnuczątko czeka

Eevcia88
– sorki, że ja tak prosto z mostu, ale jeśli macie ślub z mężem to pomyśl o rozdzielności majątkowej, żeby dugi robił tylko na swój, a nie Wasz rachunek

Cytrusik – ja w realu demonem sexu nie jestem, ale już mi się zaczęły sny erotyczne i to jest niezły substytut:-) co prawda my nie mamy zakazu, ale jakoś tak wszystko mnie potem prze dwa dni boli:-(

Do góry