reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ankzoc, dobrej nocki ;-)

cytrusik, dla ciała to czeka na mnie coś w sypialni i dziś napewno nie przepuszczę, chyba, że prędzej padnę, bo nie dość, że głodna to i zmęczona, bzykać też mi się chce, ale...a ostatnio nasza czterolatka kochana ma fazę na niezasypianie normalnie, więc jeszcze siedzę u niej w pokoju przy łóżku z lapkiem na podłodze i o hot-dogach tylko marzę :-p a ślina mi kapie o taaaaak slinka.gif

tak czy inaczej chyba też powoli zmykam i życzę spokojnej nocki i kolorowych snów 0041na_dobranoc.gif

reklama
Dziewczyny ja tylko na moment bo siedzimy z M i oglądamy sobie filmik z usg i cieszymy sie jak dzieci. Opisałam na wizytowym co i jak...
Będe jutro więc dobranoc a tymczasem...

Smile
- Widzę, że fanka Juliana się trafiła- ja tez uwielbiam tego cudaka! :) Tekst męża ubawił mnie absolutnie!:-):-):-)
CO do domniemanych ruchów to ja wczoraj też coś dziwnego poczułąm wieczorem, ale aż nie mogłam uwierzyć, że to na tym etapie możliwe...takie łąskotanie jakby...ale pomyślałąm,że to nie możliwe żeby w 13 tyg...?

Dorotka- kciuki zaciśnięte z całej siły teraz za Twoją wizytę!!!! &&&&&&&!!!!:-)

Hej dziewczyny z rana:)))
U mnie dziś kolejna noc zarwana.. Od dwóch dni moja Zuza budzi się w noc, ok 2, i krzyczy( z powodu-podobno koszmaru..) Trzeba do niej iść i albo z nią zasnąć, ale to mało daje, bo znów się obudzi i woła, albo( jak to ona proponuje) idzie spać do naszej sypialni. Hmm martwi mnie to bardzo.. Ciężko się o tym z nią rozmawia, bo mówi, że niby koszmar ( choć nie ma czasu na oglądanie ostatnio jakiś mrocznych bajek np Scooby-Doo, tylko ma czytane...). Starałam się wczoraj z nią rozmawiać czy boi się zmian po urodzenia dzidziusia, czy ma jakieś obawy, czy to dzidziuś sprawia, że nagle chce spać z nami.. Mówi, że nie, ale bardzo mocno się wtedy wtula.. Chyba będę musiał iśc z nią do psychologa:-:)sorry:..
Dziś( właśnie wstała) zaproponowałam, że może zrobimy sobie przerwę od przedszkola i pójdziemy razem na nowy plac zabaw i na zakupy, pizzę.. Spędzam dużo z nią czasu, ale może ona potrzebuje takiego nia?? Już sama nie wiem:-:)-:)-:)-:)-(

Widzę, że temat imion zaczął panować:tak:
Ja dla synka juz dawno, przed Zuzą wybrałam Julian, więc będzie... Co do dziewczynki to Zuza tu rządzi i wybiera:-).. Ona mówi, że będzie MALINA( Malinka... mówi Wam to coś- "Truskawkowe ciastko"-bajka:-D), ja też weszłam w tryb filmowo-bajkowy i namawiam ją na imię IZABELLA, żeby do małej w skrócie mówić BELLA:-)- (...)??
We wtorek wizyta, chciałabym jak mamakruszynki mieć choć 70% wiedzy co nam wyszło:-)...

Dziś czeka mnie "babski dzień"..., a Wam wszystkim UDANEGO, SPOKOJNEGO I MEGA SŁONECZNEGO DNIA

Cześć panienki :) jestem mega wkurzona z rana, bo miałam mieć wizytę na 3 pazdziernika, a szefowa wyskoczyła z jakimś szkoleniem wyjazdowym. Jak już zmieniłam na 8 października to ona nagle zmieniła termin i teraz mimo próby powrócenia do poprzedniego terminu się nic nie da zrobić, bo już sobie inna pacjentka wskoczyła na moje miejsce... ech :/ a już bym za tydzien zobaczyła moją perełkę a tu nic z tego. Poza tym jak już posłyszałam od kilku osób, ze poznały płeć to jestem nakręcona żeby też się dowiedzieć :)

Tiramissu 84 - im pozniej pojdziesz tym wieksze prawdopodobienstwo rozpoznania plci - nawet kilka dodatkowych dni pozniej moze wiele zmienic:)

Lwica - u nas Amelia tez malpiego rozumu dostaje - nie chce wstawac do przedszkola, nie moze sie ode mnie odczepic zarowno rano jak wychodze do pracy, jak i w nocy, kiedy ma sie polozyc do swojego lozka, chyba powoli zaczyna do niej docierac, ze dziecko jest ze mna przez caly czas, a ona nie... boje sie jak to bedzie z przedszkolem jak sie dziecko urodzi - chyba juz wogole nie bedzie chciala chodzic.

Ella1 - wlasnie mi przypomnialas, ze jeszcze nie zapuscilam sobie filmiku ktory dostalam z USG - jak wroce do domu to bedzie pierwsza czynnosc :)

lwica - U mojej kuzynki jak rodziła drugie dziecko, Maja miała prawie 5 lat i podczas ciąży budziła się z krzykiem później w trakcie zabawy pytała się czy jak dzidzia wyjdzie z tego brzuszka to mama będzie jeszcze z nami bo dzidzia może rozerwać brzuch. Dziecko sobie na swój sposób wszystko tłumaczy. Ale kuzynka z małą spędzała dużo czasu i w zabawie lalkami ona odgrywała scenki rodzinki z 2 dzieci, dużo jej tłumaczyli i obyło się bez psychologa. My nie mamy tego problemu bo Niko ma 2 latka i jeszcze aż tyle nie rozumie, wie że dzidzia będzie, wie gdzie jest teraz dzidzia i że rośnie mu braciszek ale nie postrzega tego jako "zagrożenie".

Dotkas trzymam kciuki za wizytę i pierwsze usg i za wszystkie dzisiejsze badania :)

Hej Gaduły :) Wczoraj Was tylko trochę podczytałam ale nie miałam siły nic napisać od siebie, bo głowa mi pękała. Wkońcu poszłam do internisty, bo myślałam że płuca wypluję tym kaszlem. Na szczęście obyło się bez antybiotyku, bo oskrzela czyste. Mam pić Stodal i brać coś przeciwbólowego na zatoki, ale zrobiłam sobie wczoraj kurację solą i dzisiaj już mnie głowa nie boli :tak: Wizyta u gina też na plus. Krwiak się trochę wchłoną i podejrzałam fasolinkę :) 10 października mam genetyczne. Ja jeszcze sie nie napalam na poznanie płci, bo nw tym etapie ciąży może się nie sprawdzić i chyba gorsze byłoby późniejsze rozczarowania niż to że dowiem się kilka tygodni potem ale za to w 99,9% :) Nie pamiętam kto pytał o to jak robi się usg gen ..., więc na bank przez pochwę :tak:
lwica nie fajnie z tymi zarwanymi nockami u córci :( Może rzeczywiście troszkę zaczęła przeżywać pojawienie ise w rodzinie nowego człowieczka ?? Oby szybko minęło :)
Ewafoto a Ty na stałe mieszkasz w Łodzi czy w Wawie ??

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty u ginów :)

Dzień dobry!
Ja trochę ochłonęłąm, choć bałam cała pod wrażeniem nawet w nocy;-) Teraz powoli zaczynam dzień...

Dorotka- powodzenia!!! Czekamy na wieści :)

lwica- oj przykre to że małą tak coś gryzie...może dzisiejszy wspólny dzień pomoże:tak:
Też żałuję, że nie znam płci..bardzo chciałam...za tydzień zapytam ponownie...;-)

Tiramisu- bez sensu z tym wyjazdem...współczuję, wiem jak się czeka na usg...

Ewafoto- ia jak się kino domowe podobało?:-)

hej

ja mam dziś jakiś podły humorek bo wczoraj bardzo ale to bardzo wkurzył mnie Ł. Niby wiem że ma czasem gorsze dni i wtedy się wścieka o głupoty ale jakoś mi hormony mi nie pomagają.

Co do ruchów to ja jak leże to też czuje takie delikatne muskania i też się zastanawiałam czy to ruchy czy może moja wyobraźnia

nic mi się nie chce buuu....

reklama
Do góry