reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Mamakruszynki - ja miałam 13m jak się urodził mój brat i na tym nie ucierpiałam. Szczerze powiedziawszy takie roczne dziecko, które już chodzi staje się bardzo samodzielne i raczej będzie próbowało od Ciebie uciekać i mieć trochę 'wolności, a nie zachce mu się nagłego tulenia i noszenia ;).

Moja mama mówi, że jak się siostra urodziła, to ja się kazałam zawijać w kocyk i nosić ;PPP a miałam 2,5 roku heheh :) wszystko jest możliwe

reklama
yohoosek wg mnie powinnaś odpocząć,macica na tym etapie nie powinna się stawiać,wiem że od około 20 tygodnia można odczuwać stawianie,ale maksymalnie 4x na dobę,a im ciąża starsza tym częściej.Mnie na stawianie się brzucha,tyle że na znacznie późniejszym etapie ciąży pomagał ciepły prysznic.

Ojoj moje biedne dziecko właśnie chuknęło głową o podłogę,więc biegnę poprzytulać.Hmmm ale krzyku nie ma,więc chyba nie boli:-)

czesc dziewczeta!

ankzoc, dziekuje Slonce za troske, kochana jestes!jestem w domku na L4, przeziebienie mnie w wee dorwalo...a dzis rano do okulisty biec musialam bo zapalenie spojowek sie pojawilo....atrakcje ciazy ;-)w domu mam szpital domowy.... mlodszy synek z glutem, ale moze korzystac z urokow jesieni i chodzi na spacerki z Babciaa
synek ma kaszel i od pon dostaje tube, dzis kontrola...tylko maz zdrowy

przeczytalam wszystko co napisalyscie, jestem na biezacopowiem szczerze ja ja sie wszytkimi szczegolami juz nie ekscytuje, co mi nie pasuje omijam i juz :-) kazdy ma prawo miec swoje zdanie, ma ja juz sie nauczylam ze nie ma co kogos na sile przekonywac amen
mamakruszynki, gratuluje synusia :-D

Jak to w ogóle możliwe, że wy już wiecie? :) ja nawet się nie chcę jeszcze napalać, że już będzie widać, ale super by było. Wcześniej większość z was pisała, że będzie wiadomo ok 20 tyg a tu tak wcześnie już wieści. Ale świetnie. Ja jestem troszkę napalona na dziewczynkę, chociaż oczywiście najważniejsze jest, żeby zdrówko było, a chłopca też pokocham jak swojego :laugh2:

aż się jabłkiem oplułam- wariatka :-D:-D:-D

Moja mama mówi, że jak się siostra urodziła, to ja się kazałam zawijać w kocyk i nosić ;PPP a miałam 2,5 roku heheh :) wszystko jest możliwe

moja córcia ma 3 latka i jest bardzo świadoma tego co ją czeka, bo ma kontakt z maluszkami, ale z niej to taka mamuśka, ona jest wprost stworzona hahah do bycia starszą siostrą... a czasami pyta: mamuś, a ja tez jestem waszą dzidzią, a ja też byłam w brzuszka, a jak jadłam, jak spałam, jak mówiłam także każde dziecko gdzieś to przeżywa

krolewnazmarcepana - wiesz mnie strasznie drażniły te wszystkie gumy przy spodniach ciążowych więc znalazłam paten, pani krawcowa wzieła moje dżinsy biodrówki poprzerabiała...wypruła kieszenie na całej szerokości i wsokości i wszyła mi taki materiał rozciągający :-) Nosiłam też dużo sukienek ;-)

yoohoosek - uu nie pomge nic w tym temacie, ale może spróbuj się położyć i odpocząć jak przejdzie to już znasz odp ;-)

yohoosek wg mnie powinnaś odpocząć,macica na tym etapie nie powinna się stawiać,wiem że od około 20 tygodnia można odczuwać stawianie,ale maksymalnie 4x na dobę,a im ciąża starsza tym częściej.Mnie na stawianie się brzucha,tyle że na znacznie późniejszym etapie ciąży pomagał ciepły prysznic.

Ojoj moje biedne dziecko właśnie chuknęło głową o podłogę,więc biegnę poprzytulać.Hmmm ale krzyku nie ma,więc chyba nie boli:-)

No wiem, że nie powinna :( Tylko chodzi mi o to czy jak jest wyczuwalna (taka dość twarda) to czy to znaczy że się stawia?? Bo ja właśnie nie wiem jak powinien taki normalny ciążowy brzuszek wyglądać :(

Biedna mała, ale czasem właśnie lepiej nie przytulać, w sensie jak nie płacze to nie pokazywać, że stało się coś złego tylko np się uśmiechnąć do niej :)

Jejku dziewczyny, coś narobiłam z hasłem i za żadne skarby nie mogę sie zalogowac na mój profil i uzywałam opcji przypomnij hasło itd i nic, masakra... i co teraz od nowa...:szok:

mamakruszynki,
a facet tescowej ma wlasne dzieci??
sila rzeczy mlodszemu poczatkowo trzeba poswiecic technicznie wiecej czasu i uwagi, co nie oznacza ze poprzednie dziecko idzie w odstawke
trzeba umiejetnie dzielic czas i mlosc, tak by starszak nie czul sie odrzuconya ze zawsze czuje sie pokrzywdzony, mimo arcy staran rodzicow? coz...taka cena za posiadanie rodzenstwa ;-)nigdy w zyciu nie chcialabym byc jedynaczka.... ani byc mama jedynaka

Notka - no witaj :-):-):-) dobrze, że stawiłaś się na wezwanie :laugh2: no i współczuję tego szpitala w domu... życzę mnóstwa zdrówka. Na katarek możesz małemu robić inhalacje z samej soli fizjologicznej

Oliwki 36 - spróbuj napisać do moderatora forum głównego

reklama
Ella, małe dziecko ma niczym nie zakłóconą wyobraźnie i postrzeganie świata, więcej widzi niż my...taki przykład te obrazki z cyklu delfiny czy para Zobacz załącznik 502371 dorosły na pierwszy rzut zobaczy parę, dziecko delfiny, bo nie ma jeszcze wypracowanego takiego postrzegania świata jak my :tak:

AAAAAAAAAAA!!!!!!!!:-D:-D:-D Toś mnie ubawiła- to ponoć Ty tu jesteś "zboczek" nr.1 a ja sie ggapię na ten dzban od 5 minut i nadal delfinów nie widzę!!!!:szok::-D:-D:-D:szok::eek::eek::eek::szok: Czyżby znów głodnemu chleb na myśli?:szok::cool2::-D:-D:-D

Do góry