reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Mamakruszynki - ja miałam 13m jak się urodził mój brat i na tym nie ucierpiałam. Szczerze powiedziawszy takie roczne dziecko, które już chodzi staje się bardzo samodzielne i raczej będzie próbowało od Ciebie uciekać i mieć trochę 'wolności, a nie zachce mu się nagłego tulenia i noszenia ;). Ja bym się nie przejmowała. Widzę na grudniówkach 2010 jak dziewczyny rodzą drugie dzieciątka - pierwsze w ogóle nie zwracają uwagi na 'konkurencje' w domu. Gorzej chyba jak dziecko ma 4-5 lat i zawsze było oczkiem w głowie rodziców, a tu nagle ktoś nowy zajmuje to miejsce.
Królewna - tak to już z tymi rozmiarami. Ja w ciąży z Antkiem kupiłam kilka spodni na all za grosze w rozm S. Nosiłam je do końca, bo tak sie ponaciągały. Teraz jak chciałam założyć to są po prostu ogromne i ze mnie spadają. Poza tym nie wyglądają już najlepiej, więc i tak kupie nowe. A dużo biegasz po dworze? Może lepiej zainwestować w kilka par tanich dresów/legginsów i 1-2 pary porządnych spodni na wyjścia? albo przymierz takie spodnie z h&M w sklepie i poszukaj używanych na all. Dużo ich jest.
Dotkass - przestan z tą slonicą. Ty chyba słonic nie widziałaś ;)

reklama
Mamakruszynki - ja miałam 13m jak się urodził mój brat i na tym nie ucierpiałam. Szczerze powiedziawszy takie roczne dziecko, które już chodzi staje się bardzo samodzielne i raczej będzie próbowało od Ciebie uciekać i mieć trochę 'wolności, a nie zachce mu się nagłego tulenia i noszenia ;). Ja bym się nie przejmowała. Widzę na grudniówkach 2010 jak dziewczyny rodzą drugie dzieciątka - pierwsze w ogóle nie zwracają uwagi na 'konkurencje' w domu. Gorzej chyba jak dziecko ma 4-5 lat i zawsze było oczkiem w głowie rodziców, a tu nagle ktoś nowy zajmuje to miejsce.
Królewna - tak to już z tymi rozmiarami. Ja w ciąży z Antkiem kupiłam kilka spodni na all za grosze w rozm S. Nosiłam je do końca, bo tak sie ponaciągały. Teraz jak chciałam założyć to są po prostu ogromne i ze mnie spadają. Poza tym nie wyglądają już najlepiej, więc i tak kupie nowe. A dużo biegasz po dworze? Może lepiej zainwestować w kilka par tanich dresów/legginsów i 1-2 pary porządnych spodni na wyjścia? albo przymierz takie spodnie z h&M w sklepie i poszukaj używanych na all. Dużo ich jest.
Dotkass - przestan z tą slonicą. Ty chyba słonic nie widziałaś ;)

wiesz co po domu na pewno jakies dresy kupie, ale ja duzo wychodze, czesto jeździmy do rodziny, a nie lubie miec tylko jednych spodni ;/
własnie teraz zostałam o jednych jeansach zwykłych i stwierdziłam ze nie ma sensu kupowac bo zaraz bede musiała ciążowe miec, a tym bardziej idzie teraz jesien zima, wyjść gdzies z dzieckiem w taką chlape to zaraz spodnie mokree i brudne, dlatego musze miec kilka sztuk

tiramisu: bo na tym etapie jeszcze nie na 100% jest płeć, np. jak stwierdzi lekarz ze dziewczynka to nic pewnego bo z dziewczynki moze byc chłopiec, z chlopca juz raczej dziewczynka nie powstanie :D

własnie od jednego z tych sprzedawców mam spodnie i mierzyłam moje stare jeansy i wymiary były podobne!! różniły sie chyba 1/2 cm a zakładam je na siebie i o 2 czy trzy rozmiary za wielkie i na pewno więcej jest różnicy niz jak mierzyłam ;/

ehh ja żałuje ze nie zapytałam na tym genetycznym o płeć ;/ ale ten lekarz taki dziwny byl nic nie mówiŁ:p nie chciało mis ie nawet z nim gadac :p hehe zapytam w poniedziałek mojego :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z ciuchow ciazowych zamierzam kupic tylko jeansy rurki. I tyle.
POza tym bede nosic leggisy lub getry, mam tez spodnie z poprzedniej ciazy ale mi sie nieszczegolnie podobaja wiec raczej nie bede nosic (no moze jedne).
Poza tym bluzki - wogole nie zamierzam kupowac. Mam duzo bluzek rozciagliwych, dluzszych, czy tez koszul, ktore sa dlugie i luzne - taki styl lubie. I swietnie sie nadadza :) A przynajmniej kasy nie wydam.

No tylko te jedne rurki bo rurki uwielbiam i nie wyobrazam sobie nie chodzic w nich przez pol roku.
A kase na ciuchy wole wydac dla dziecka niz dla siebie :)

Królewna - to ja bym się kłóciła. Skoro wymiary inne niż podane!! To zwykłe oszustwo i powinni wymienić na własny koszt.

wiesz jak jest z internetem, nie wiadomo ile by to trwało wszystko, a 10 zł mnie nie zbawi, odsyłam i chce zwrot kasy i tyle

Ewafoto: jak dla mnie to getry odpadają.. chyba ze po domu, w zimie tez bedziesz marznąć ? ;] no chyba ze Ci to nie przeszkadza:p

ale jak juz pisałam, całą poprzednią ciąże w lecie przechorowałam, wiec ie zamierzam ryzykować, mam zamiar ciepło sie ubierac :p

Słuchajcie, mam mega głupie pytanie, ale stwierdziłam, że zamiast szukać gdzieś w sieci po prostu zapytam Was- doświadczone mamuśki;-)

W pozycji stojącej, tuż nas kością łonową mam taki twardy, mały 'wałeczek'. Rzecz jasna domyślam się że jest to rosnąca macica, jedynie martwi mnie to, że lekarz stwierdził u mnie twardą, 'stawiającą' się macicę. No i zastanawiam się czy jak ją czuć tak pod palcami, to znaczy że po prostu sobie rośnie czy że stwardniała i należy sobie troszkę odpocząć.....

reklama
Tiramisu przy Kornelce też wiedziałam w 12 tygodniu,wiadomo że to jeszcze nie na 100%,ale Nam lekarz powiedział że na 75%,ponoć jest jakaś nowa francuska metoda,gdzie mierzy się cośtam,i się sprawdza.Najważniejsze że dzidzia jest zdrowa.:-)

Do góry