reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

aisak_85 ale jak ja mam wytłumaczyć 7 miesięcznemu maluszkowi że będzie miała rodzeństwo?Niby mówimy do Niej z mężem że w brzuszku jest dzidziuś,że będzie miała się z kim bawić itd.ale sądzę że nie wiele z Tego rozumie.Ale nadal nie mogę przestać myśleć o tym co powiedział facet teściowej,zrobię wszystko żeby nie poczuła się odrzucona.Moja babcia zadeklarowała że jak dzidzia się urodzi to weźmie małą na dwa tygodnie do siebie,tyle że ja nie wytrzymam ani dnia bez Niej,i nie oddam za żadne skarby.Ja już przeżywam że jak urodzę to nie będę małej widziała przez minimum dwa dni,ale koleżanka mnie pociesza że wpuszczą ja na oddział.

Co do Toxoplazmozy ja robiłam przed pierwszą ciążą,i wiedziałam że przeszłam,i miałam przeciwciała,ale mimo to jak byłam w ciąży to badanie powtórzyłam w LUX MED,i Pan do mnie zadzwonił że wyszedł patologiczny wynik,więc mu grzecznie mówię że ja już dawno przeszłam toxo,na co On że to świeże zakażenie:szok:I że mam natychmiast zgłosić się do lekarza,więc uciekłam z pracy,oczywiście z płaczem,bo miły Pan nastraszył jakie następstwa,wpadłam bez kolejki do Pani doktor,Ona przejrzała wyniki i mówi że nie można przejść toxo dwa razy,że owszem mam w pamięci organizmu że przeszłam,ale to tyle.Pani doktor pofatygowała się do miłego Pana,i tak Go zjechała że mu się odechciało mam nadzieję głupiego gadania i straszenia ludzi.

ojejku nie zdawałam sobie sprawy ze maluch taki małutki przepraszam nawet na suwaczek nie spojrzałam :) wybacz, :*

no to nie mow nic niech tak zostanie jak jest :) urodzi sie drugie to wtedy bedziesz kombinowac :) teraz jednak jest za mała nie zrozumie fakt :) i nie daj se wziac malej na 2 tyg ja wiem ze kobbieta po urodzeniu dziecka potrzebuje odpoczynku ale nie od swoich dzieci , najlepiej jak malenstwo bedzie od pocztaku uczestniczylo w zyciu nowego dziecka :) bedzie dobrze :)

reklama
krolewna, dzięki, że uważasz między innymi mnie za słonice ;-), od razu wyjaśniam nie obrażam się, żartuję, chudziną nie jestem, ale słoniem się nie czuję- tyle na ten temat, nie każdego matka natura obdarzyła rozmiarem 34 :sorry:

H&M to tani sklep, az takie drogie spodnie tam sa???U mnie H&M to jeden z najtanszych sklepow wiec jestem zdziwiona...po ile w PL sa spodnie?
teraz są przeceny, a co do rozmiarów to i dla 34 rozmiarowo przyszłej mamy spodnie się znajdą, łatwiej nawet niż dla takiej "słonicy" jak ja, które są już wykupione :tak:

Dotkass co ty gadasz, jakiej slonicy. Ja za to mam wystajacy brzuszek mimo ze jestem szczupla i cale zycie kazdy myslal, ze jestemw ciazy. Nawet na egzaminie na studiach pamietam jak profesor mi gratulowal, a oczywiscie w ciazy nie bylam. Teraz jestem i o dziwo nic nie widac... Figury sa wiec rozne:)
Jelsi masz problem z rzeczami moge poszukac ci czegos tutaj jak wroce ze slubu, jest maaase przecen, wiec moge poszperac w H&M czy mothercare i powyslac zdjecia:)

Dotkass co ty gadasz, jakiej slonicy. Ja za to mam wystajacy brzuszek mimo ze jestem szczupla i cale zycie kazdy myslal, ze jestemw ciazy. Nawet na egzaminie na studiach pamietam jak profesor mi gratulowal, a oczywiscie w ciazy nie bylam. Teraz jestem i o dziwo nic nie widac... Figury sa wiec rozne:)
Jelsi masz problem z rzeczami moge poszukac ci czegos tutaj jak wroce ze slubu, jest maaase przecen, wiec moge poszperac w H&M czy mothercare i powyslac zdjecia:)
zażartowałam z tą słonicą, nawiązując do postu krolewny :-D a co do ciuchów bardzo Ci dziękuję, ale z tym problemem też nie jest tak źle, bo w końcu w Wawie jest tych sklepów kilka, a i rodzina pracuje w H&M to nie dość, że zawsze coś mogą zakupić, ewentualnie jeszcze wziąć na swoją kartę na zniżkę, ale dziękuję bardzo :tak:

ejj no to był żarcik odnośnie tego ze na mnie nigdy nie ma rozmiarów, tak jakby po świecie chodziły samie kobiety w 38-44 a rozmiar 34 gdzieee ? no pytam :p
nie obrażajcie sie za słonice heheh nie uważam nikogo za słonice :p kurdęęęę źle ujełam :D miało byc żartobliwie :D nie nawiązują do niczyjej figury czy wagi :D
wybaczcieeee nie jestescie słonicami:D:D

a w h&M u nas do 150 zł trzeba dac za spodnie, no to w jednych na pewno nie obchodze .. a kupie ze 3 to juz jest 500 zł i jeszcze kilka bluzek i tunik i i kurtka by sie przydała i masz 1000 ;];]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie ma szans żebym małą oddała do babci na dwa tygodnie,szczególnie że to nie rozwiąże problemu,ja chcę żeby Kornelka od samego początku brała udział w życiu swojego rodzeństwa.Będę miała męża przez dwa tygodnie do pomocy.Mnie by bardziej zależało żeby babcia przyjechała do Nas na kilka dni przed planowanym porodem,żeby została z małą jak my pojedziemy.Ale małej nie oddam:no:Jeszcze jest trochę czasu,więc na pewno wymyślimy coś mądrego,na razie nie będę się stresowała

Nie ma szans żebym małą oddała do babci na dwa tygodnie,szczególnie że to nie rozwiąże problemu,ja chcę żeby Kornelka od samego początku brała udział w życiu swojego rodzeństwa.Będę miała męża przez dwa tygodnie do pomocy.Mnie by bardziej zależało żeby babcia przyjechała do Nas na kilka dni przed planowanym porodem,żeby została z małą jak my pojedziemy.Ale małej nie oddam:no:Jeszcze jest trochę czasu,więc na pewno wymyślimy coś mądrego,na razie nie będę się stresowała

no ja mam nadzieje ze moj maż tez weźmie wolne czy tam ten urlop co mu przysługuje jak sie dziecko urodzi :D chociaz jak mała sie urodziła i wyszłysmy ze szpitala to sobie wziął i cały tydzien przesiedzielismy oglądając filmy bo mała 24 na dobe spała :p wiec nam sie nudziło :p

własnie.. ja nie wiem co zrobie jak bede rodzic np. z zaskoczenia :D
bo rodzice to mieszkają 50km od nas to zanim ktos przyjedzie :p hehe
ale chyba oddamy małą na czas szpitala do babci którejś bo ostatnio spędziłam 1,5 tygodnia po porodzie w szpitalu ;/ a jak będe wychodzić to ją przywiozą :)
kurczeee i jeszcze jakiś prezent od dzidzi by mi sie przydał ;p musze zaczac mysleć bo z prezentami dla małej to kiepsko coś mi wymyslic;/

musze sobie zrobić drugą miske mizerii ;[;[ ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczynki ja tylko na minutkę.
Będę miała chłopczyka:-)

Jak to w ogóle możliwe, że wy już wiecie? :) ja nawet się nie chcę jeszcze napalać, że już będzie widać, ale super by było. Wcześniej większość z was pisała, że będzie wiadomo ok 20 tyg a tu tak wcześnie już wieści. Ale świetnie. Ja jestem troszkę napalona na dziewczynkę, chociaż oczywiście najważniejsze jest, żeby zdrówko było, a chłopca też pokocham jak swojego :laugh2:

ogląda któraś z Was przyjaciółki? to co na polsacie od września leci? bo ja zapomniałam o tym i nie wiem czy jest sens ściągać i nadganiać czy olać

Mnie się podoba, jest raczej powolna akcja, ja jeden odcinek na 3 przegapiłam a nadal wiadomo o co cho także luz :cool2:
kurcze ja bym chciała jakoś przygotować moje dziecie na rodzenstwo, a jak z nią taki kontakt nijaki :D nie chce mówić :| niby cos tam wie ze w brzuszku mieszka dzidzia i ze dzidzia bedzie w łożeczku spała jak sie urodzi ale coś więcej to brak zainteresowania :p

własnie jem samą mizerie mmmm :D

Ja bym się nie przejmowała, jeszcze będzie czas, że samo zacznie pytać, co jest w brzuszku ;) dla dziecka 9 miesięcy to tak ogromnie długi czas, że chyba nie ma nawet sensu za szybko mówić, bo i tak zdąży zapomnieć ;-)

Ella, małe dziecko ma niczym nie zakłóconą wyobraźnie i postrzeganie świata, więcej widzi niż my...taki przykład te obrazki z cyklu delfiny czy para Zobacz załącznik 502371 dorosły na pierwszy rzut zobaczy parę, dziecko delfiny, bo nie ma jeszcze wypracowanego takiego postrzegania świata jak my :tak:

ja tu za cholerę nie mogę się delfinów dopatrzeć :) chyba już mam spaczony obraz świata ;)))

Do góry