reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

wiecie co zamówiłam sobie spodnie ciażowe na allegro .. i dzisiaj przyszły kurde rozmiar S a wyglądają jak na słonia !!!!! mi sie obie nogi w jednej nogawce mieszczą ??? OCB czy wszystkie kobiety w ciąży wyglądają jak słonie czy coooo? ;/ normalnie taka jestem wkurzona;/

reklama
Królewna- Julka też mało gadatliwa jest. W wieku 2 lat mówiła tylko pojedyńcze słowa i tylko w swoim własnym języku. Ja wiedziałam o co biega, ale ludzie nie w ząb nie wiedzieli np że "ładziedzio" to jabłuszko:eek::szok::-D. Wydaje mi się, że Maja również dużo bardzo rozumie tylko po prostu jeszcze nie mówi. Wy mówcie dużo i tłumaczcie jej ile wlezie, a coś tam jej zostanie na pewno przez te pół roku. Moja teraz włąśnie skończyłą 2,5 i czasem mnie dziwi, że na prawdę dużo rozumie co co mi chodzi. Z posłuszeństwem to już insza kwestia, ale rozumie:-)

Dorotka- my też chcemy dziś małą wziąć na usg jeśli tylko będzie się nadawać (czasem ma taki humor jest płaczliwa i zfoszona, że wtedy odpada, zwłaszcza, że wpada moja mama i może z nią zostać- to ma być przyjemność a nie tortura dla niej i dal nas w takim przypadku).
Zdziwiło mnie bardzo dziś jak jej pokazałam jakieś zdjęcia obrazów maluchów w 13tyg na usg włąśnie, tłumacząc że tak wygląda nasza dzidzia w brzuszku, a ona mi pokazywałą gdzie te maluszki mają główkę, nóżki, rączki:szok:- wsystko rozpoznawała bezbłędnie na tych szarych obrazkach:szok::-) Ciekawe jak będzie "na żywo" czy w ogóle coś pokapuje 2,5 letnie dziecko z takiej wizyty:eek:?

dzieci są m ądrzejsze niż nam sie wydaje i wiele wiecej rozumia niz im sie tłumaczy:)

aisak_85 ale jak ja mam wytłumaczyć 7 miesięcznemu maluszkowi że będzie miała rodzeństwo?Niby mówimy do Niej z mężem że w brzuszku jest dzidziuś,że będzie miała się z kim bawić itd.ale sądzę że nie wiele z Tego rozumie.Ale nadal nie mogę przestać myśleć o tym co powiedział facet teściowej,zrobię wszystko żeby nie poczuła się odrzucona.Moja babcia zadeklarowała że jak dzidzia się urodzi to weźmie małą na dwa tygodnie do siebie,tyle że ja nie wytrzymam ani dnia bez Niej,i nie oddam za żadne skarby.Ja już przeżywam że jak urodzę to nie będę małej widziała przez minimum dwa dni,ale koleżanka mnie pociesza że wpuszczą ja na oddział.

Co do Toxoplazmozy ja robiłam przed pierwszą ciążą,i wiedziałam że przeszłam,i miałam przeciwciała,ale mimo to jak byłam w ciąży to badanie powtórzyłam w LUX MED,i Pan do mnie zadzwonił że wyszedł patologiczny wynik,więc mu grzecznie mówię że ja już dawno przeszłam toxo,na co On że to świeże zakażenie:szok:I że mam natychmiast zgłosić się do lekarza,więc uciekłam z pracy,oczywiście z płaczem,bo miły Pan nastraszył jakie następstwa,wpadłam bez kolejki do Pani doktor,Ona przejrzała wyniki i mówi że nie można przejść toxo dwa razy,że owszem mam w pamięci organizmu że przeszłam,ale to tyle.Pani doktor pofatygowała się do miłego Pana,i tak Go zjechała że mu się odechciało mam nadzieję głupiego gadania i straszenia ludzi.

Ella, małe dziecko ma niczym nie zakłóconą wyobraźnie i postrzeganie świata, więcej widzi niż my...taki przykład te obrazki z cyklu delfiny czy para znajdz11.jpg dorosły na pierwszy rzut zobaczy parę, dziecko delfiny, bo nie ma jeszcze wypracowanego takiego postrzegania świata jak my :tak:

mamakruszynki, takiemy Maluszkowi jak Wasza córcia ciężko wytłumaczyć, mojej Ami to nie wiele trzeba ze względu na wiek, wszystko tak naprawdę zależy od wieku tego pierwszego dziecka...a jeżeli chodzi o pomysły typu, jak urodzisz to mogę wziąć do siebie to pierwsze dziecko, wydaje mi się to najgorszym wyjściem ze wszystkiego, bo to pierwsze może czuć się odrzucone, mojej siostry teściowa tak chciała zrobić, ale Ona się nie zgodziła i całe szczęście

Ostatnia edycja:
aisak_85 ale jak ja mam wytłumaczyć 7 miesięcznemu maluszkowi że będzie miała rodzeństwo?Niby mówimy do Niej z mężem że w brzuszku jest dzidziuś,że będzie miała się z kim bawić itd.ale sądzę że nie wiele z Tego rozumie.Ale nadal nie mogę przestać myśleć o tym co powiedział facet teściowej,zrobię wszystko żeby nie poczuła się odrzucona.Moja babcia zadeklarowała że jak dzidzia się urodzi to weźmie małą na dwa tygodnie do siebie,tyle że ja nie wytrzymam ani dnia bez Niej,i nie oddam za żadne skarby.Ja już przeżywam że jak urodzę to nie będę małej widziała przez minimum dwa dni,ale koleżanka mnie pociesza że wpuszczą ja na oddział.

Co do Toxoplazmozy ja robiłam przed pierwszą ciążą,i wiedziałam że przeszłam,i miałam przeciwciała,ale mimo to jak byłam w ciąży to badanie powtórzyłam w LUX MED,i Pan do mnie zadzwonił że wyszedł patologiczny wynik,więc mu grzecznie mówię że ja już dawno przeszłam toxo,na co On że to świeże zakażenie:szok:I że mam natychmiast zgłosić się do lekarza,więc uciekłam z pracy,oczywiście z płaczem,bo miły Pan nastraszył jakie następstwa,wpadłam bez kolejki do Pani doktor,Ona przejrzała wyniki i mówi że nie można przejść toxo dwa razy,że owszem mam w pamięci organizmu że przeszłam,ale to tyle.Pani doktor pofatygowała się do miłego Pana,i tak Go zjechała że mu się odechciało mam nadzieję głupiego gadania i straszenia ludzi.

wiesz co do małej na pewno coś dociera, moze rzeczywiście jest troche za mała na zrozumienie tego, ale to mniejszy problem dla Ciebie :D
a co do tego pomysłu że babcia zabierze małą na 2 tygodnie, oczywiste ze zrobisz jak zechcesz i zobaczysz jak bedziesz sie czuła, ale ja na taki układ nigdy bym sie nie zgodziła
dla mnie to takie troche krzywdzące dla tego starszego dziecka i potem mogą być problemy z zaakceptowaniem rodzeństwa, własnie te pierwsze dni w domu RAZEM są najwazniejsze :)

a z tym toxo to niezła opowieść ;/ ehh ludzie czasami tak wyolbrzymiają ;/

Czesc dziewczyny,

Zglasam sie po dlugiej nieobecnosci - bylam tydzien na zwolnienieu. NIc sie nie stalo, ale lekarz zalecil troche odpoczac, wiec wzielam wolny tydzien.

Juz po badaniu, bylam w zeszly piatek na usg, wszystko ok i prawdopodobnie dziewczynka, ale jeszcze nie na 100 %.
Ja jednak czuje dziewczynke i zdziwie sie jak bedzie chlopak, ale to sie potwierdzi na usg polowkowym za 6 tygodni.

Brzuch rosnie, ja wcale nie tyje, czyli tak jak powinno byc :)
Pozdr serdecznie

krolewna współczuję z tymi spodniami :sorry:

wiecie co mam taką ochotę umyć okna, ale poczekam do piątku, jutro to USG i dopiero jak dowiem się, że jest ok będę mogła szaleć ;-)

wiecie co zamówiłam sobie spodnie ciażowe na allegro .. i dzisiaj przyszły kurde rozmiar S a wyglądają jak na słonia !!!!!

Krolewna, dlatego nie zamawiam ciuchow na allegro - musze ciucha zobaczyc bo rozmiar rozmiarowi nie rowny, poza tym jak sie zobaczy na zywo to widac niedostatki ewentualne, na zdjeciach na modelkach wszystko wyglada lepiej niz w rzeczywistosci.
Ja juz wiem, ze ewentualnie ciazowe spodnie kupie w HM bo maja tam ladne ciazowe kolekcje :)

Krolewna, dlatego nie zamawiam ciuchow na allegro - musze ciucha zobaczyc bo rozmiar rozmiarowi nie rowny, poza tym jak sie zobaczy na zywo to widac niedostatki ewentualne, na zdjeciach na modelkach wszystko wyglada lepiej niz w rzeczywistosci.
Ja juz wiem, ze ewentualnie ciazowe spodnie kupie w HM bo maja tam ladne ciazowe kolekcje :)
ostatnio byłam, bo tam właśnie kupiłam sukienkę na wesele i rzeczywiście mają boskie spodnie i koszule rewelacyjne takie tunikowe, też muszę się wybrać :tak:

reklama
no tak, tylko zobacz jakie ceny są w H&M, a ja nie potrzebuje jednych tylko kilka spodni... to co mam 1000zł na spodnie wydac ;/ ehh
chyba i tak będe zmuszona gdzie indziej kupic
ale w h&m tez nie ma rewelacji, spodnie jak na słonie bo na pewno nie na mnie ;/ bo ja tam jeszcze nigdy nie widziałam mojego rozmiaru ..

Do góry