reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a powiedzcie mi ile to kosztuje ??
Ella: ja własnie nie wiem co robic... ja nie wiem czy na wiosne Maja nie pojdzie do przedszkola na kilka godzin ale jeszcze nie wiemy... a od września chciałabym zeby szła gdzieś chociaż na pół dnia ale nie wiadomo czy sie dostanie czy nie czy pojdzie do prywatnego..

ankzoc: no własnie tego sie obawiam ;/ tylko w sumie my w rodzinie nie mamy małych dzieci.. a jak są to spotykamy sie z nimi raz w roku hehe :p bo to dalsza rodzina i w sumie to Maja nie ma sie od kogo zarazic, no chyba ze np. w sklepie i sama juz nie wiem ;/

reklama
krolewna, to już musisz sama podjąć decyzje, ja akurat jestem przeciwna takowym szczepieniom, tzn., mamy rewelacjnego pediatrę, dzięki któremu nie zaszczepiłam Ami, fakt, że od razu jak poszła do przedszkola to załapała ospę, na szczęście dla nas przeszła ją rewelacyjnie...napiszę tak, jeżeli chodzi o Ciebie to obawiałabym się, że zarazisz się od Małej, ale jeżeli chodzi o Córcię, to uwierz mi, że lepiej będzie jak ospę przejdzie jako młodsze dziecko niż w późniejszym okresie, a jak pisałam bodajże Felidae to szczepienie przesuwa ewentualnie zachorowanie na 2-3 lata, a z wiekiem gorzej się przechodzi :sorry:

wiem ze z wiekiem gorzej sie przechodzi, ale to tak jak powiedziała pediatra to nie chodzi o Maje w tym momencie tylko co będzie jak np. zarazi tygodniowego noworodka ??
Ty masz problem z głowy skoro mała juz była chora

Ella trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze :)

Co do szczepień to ja za bardzo się nie orientuję, ale ostatnio na jakimś spotkaniu u znajomych dzieciate pary twierdziły, że szczepienie jest bezpłatne jak dziecko chodzi do państwowego żłóbka i chyba przedszkola.
Warto się zorientować, bo jak ktoś jest w takiej sytuacji to nie warto płacić lub nie szczepić.

No i na pewno można się zaszczepić w dorosłym wieku, wiem, bo mój szwagier się właśnie szczepił, bo nie przechodził, a bez sensu tak po 30. bo to już może być niebezpieczne.

Ostatnia edycja:
dziewczyny nie wiem za bardzo gdzie to wstawić więc wstawiam tu i w darmowych próbkach.

Nie jestem pewna ale może akurat jest ktoś z SOSNOWCA lub okolic kto skorzysta, chodzi o to że można skorzystać z bezpłatnego badania USG 2D/4D i porady lekarskiej konsultacji!!!!!!! akcja organizowana jest co jakiś czas w różnych miejscach Polski jeśli ktoś chce wiedzieć gdzie następna akcja trzeba polubić profil na FB i tam jak organizują to zamieszczają info. oto linkhttps://www.facebook.com/pages/Fundacja-Szczęśliwe-Macierzyństwo/156540684408363
atu na zdjęciu więcej info

Załączniki

• kwiecień.jpg
    kwiecień.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
krolewna, masz rację, dlatego napisałam, że sama musisz podjąć decyzję niestety :-( ja nie wiem co bym zrobiła, a Ty nie przechodziłaś ospy jako dziecko? bo jeśli przechodziłaś to nie zachorujesz, ewentualnie na półpaśca, który jest strasznie bolesny ponoć... poczytaj sobie o ospie, o szczepieniach, ewentualnych powikłaniach i podejmij decyzje :tak: Zapalenie mózgu i rdzenia po szczepieniu przeciwko ospie - , Ospa wietrzna - mity o chorobie - Zdrowie dziecka - Niemowlę - BabyOnline.pl

aneczka852 -pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, tak trzymaj

Dotkass, krolewnazmarcepana - podzielone, ja jeszcze muszę tą kwestie przedyskutować z kolegą pediatrą... bo z jednej strony jak widzisz zarazić możesz się wszędzie a z 2 strony to maleństwo kilkumiesięczne z ospą może się źle skończyć jak w przypadku tej mojej koleżanki... gdyby Maja przeszła teraz ospę byłabym szczęśliwa i miała problem z głowy, później to strach o malucha

ja przechodziłam ospe i nie boje sie, ale co jak dziecko sie urodzi i mała akurat coś złapie ;/
w szpitalu leżałam z dziewczyną, której synek miał własnie ospe i lekarz powiedział jej ze mogą go dopiero przywieźć do domu jak odpadnie ostatni strupek :OOO

a ja powiem tak, maluch sobie fika, ma 3 cm, serduszko bije, nt zmierzone i jest prawidłowe, póki co wszystko ładnie pięknie, fasola nawet nadgoniła te 3 dni które brakowały licząc od owu, termin na 29 kwietnia
tylko jest jedno ale...
doszedł do tych staruych wyników z tokso i wypisał mi skierownie do pani docent która zajmuje się tokso w ciąży, zeby ona to jeszcze skonsultowała,niby tak dla pewności że wszystko jest ok,i żeby on też był spokojny że z tej strony jest dodrze. Stwierdził że się mam nie martwić, no ale jak. Zresztą jestem na niego zła , bo jak byłam u niego na kontroli po zabiegu to powiedział że mam tylko powtórzyć IgG i jak nie wzrosło to można się starać a teraz jakieś konsultacje.W końcu dał mi skierowanie do laboratorium zebym zrobiła jeszcze raz te badania tylko w innym , bo te stare wyniki to takie trochę jakby na odpieprz zrobione, no i wtedy zobaczymy co dalej, chociaż wydaję mi się że bez wizyty w Poznaniu się nie obędzie. Byłam dzisiaj w labo, wyniki będą po południu,możliwe że czeka mnie branie przez całą ciąze pigułek i zamatrwianie sie czy wszystko jest dobrze, do tego multum badań po porodzie. Wmawiam sobie ze skoro w maju awidnośc była wysoka i już wtedy zarażenie było z przed tamtej ciąży i niby wtedy ju.ż nie zagrażała, to teraz tym bardziej po tych 2 miesiącach, sama już nie wiem co myśleć,
ta radośc ma w sobie gorycz, boję sie powtórki z maja, boję sie ze moje dziecko może sie zarazić

lenka gratulacje:-)

aneczka jeszcze nie wiem dopiero bedę szła na konsultacje do neurologa, a jeżeli chodzi o astmę nie ma przeciwskazań... dwoje urodziłam i zdrowe :-)

reklama
witam sie przedpoludniem :)
od wczoraj mnie bol brzucha meczy barziej niz zwykle :-/ ale za to przeszedł mi bol pleców :-)

oliwka 36 ja tez sie wczoraj z moim mezem poklucilam i to tak mega.... ale dzis juz jest wmiare ok :-)
królowazmarcepana to powiem ci ze moja Wiki na 6 miesiecy wazyla 9700 :szok::-D:szok:

ps. chyba pomysle o krotkim zwolnieniu ;-)

Do góry