reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam dziewczyny

Dzisiaj porozmawiam z ksiegową, zobaczymy co powie i mam nadzieję, że szef mi przedłuzy zlecenie bo u mnie tak co trzy miesiące... nowe masakra:wściekła/y:

a mam wizyte u ginki dopiero za tydzień, a już sie doczekać nie mogę:-)

Ja biorę tylko materne, bez foliku już, zalecenia ginki;-)

reklama
czy bezpiecznie jest uzywac elektronicznego kocyka? Wiem, ze gorace kapiele sa zabronione bo nie wolno podwyzszac teperatury ciala za bardzo, a kocyk? Ktos z was stosowal?

Ja słyszałam, że niebezpiecznie. Chyba, że tak jak koleżanka któraś radziła na stopy. Lepiej brzucha nie przegrzewać.

Dziewczyny wróciłam!

wreszcie już się skończyło to wariactwo, wesele chyba się udało, goście się bawili, a o to chodziło :)
ale ciesze się, że już po wszystkim i jesteśmy w domu. Teraz możemy w spokoju oczekiwać dzidziusia. Chociaż zastanawiam się czy ja w ogóle jeszcze jestem w tej ciąży, bo objawów nie mam ŻADNYCH. No ale cóż, jutro mam wreszcie wizytę to pewnie się wszystkiego dowiem.

Pozdrawiam Was gorąco:)

No witamy :) nawet się zastanawiałyśmy, czy nie byłaś uciekającą panną młodą, bo tak zamilkłaś na tyle czasu heh. Ja nie mogę jak słyszę, że ktoś mówi, że nie wie, czy nadal jest w ciąży bo nie ma objawów. Ta ciąża sobie tak nie wyparuje nagle przecież. Ja już jesteś a nie miałaś objawów poronienia, które na pewno bys zauważyła to nic się nie zmieniło.

Co do aut, to my też zmieniamy jak rękawiczki bo mój T zajmuje się handlem samochodami, więc mam to na bieżąco. Mieliśmy ich wiele. Teraz kiedy się urodzi dzidziuś chciałabym renault kangoo, bo jest wysoki i ma przesuwne drzwi, więc będzie łatwo wkładać fotelik, a bagażnik spokojnie zmieści wózek. To mój typ :)

Witam,jak samopoczucie?Ja właśnie zjadłam śniadanko,mała usnęła.
Noc mieliśmy ciężką,mała obudziła się o 3 z takim strasznym płaczem że nie wiedziałam co mam zrobić.Wzięłam ją na ręce,poprzytulałam i usnęła w minutę,ale ja już nie usnęłam.Pierwszy raz obudziła się z takim płaczem,chyba jej się coś przyśniło,ale i tak co chwilkę zaglądałam do łóżeczka na zmianę z D.
Kruczka wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia:-)
Ja mam dzisiaj USG,i oczywiście się denerwuje,mężuś zwolni się z pracy żeby jechać ze mną,mówi że jedzie zobaczyć czy jest fiutek:)

Witam dziewczynki u nas jakby lekkie ocieplenie :-) I wiecie nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale chyba powoli mi mijają dolegliwości ciążowe przez 3 dni zaliczyłam 2 razy wymioty i jadłam już szynkę, kurczaka, schabowe i pizzę :-D:-D:-D

a teraz lecę nadrabiać

Pscolka i spolka a ogladałaś to audi a4? bo ja jak wymienialiśmy samochód to chyba ze 20 razy na giełdzie byłam i ogldałam różne samochody i najpierw też myślałam o a4 (no bo a6 to już mega duża dla mnie jest) a się okazało, że to duże jest z zewnątrz a w środku, szczególnie z tyłu miejsca nie za dużo i jak dzieciak mały to pół biedy gorzej jak już starszy i fotelik ma wejść i nóżki dzieciaczka muszą mieć luzu przecież żeby było mu wygodnie. No nie wiem, takie moje odczucia :-)
wiem, że są ludzie zadowoleni, aczkolwiek mam dalekich znajomych którzy się właśnie spodziewają w styczniu'13 2-go dziecka i zmieniają samochód bo....właśnie ten jakiś w srodku jest mały. Takze dobrze przemyśl wszystkie za i przeciw :-)

my mamy a4, ale co co chodzi ze nie ma miejsca ? w samochodzie jest mega duzo miejsca ,my nawet kiedys jechalismy w 5 z dwoma fotelikami i miejsca było wystarczająco, dwa wózki w bagaż niku i bagaże :D
ale musimy zmienic na coś z automatyczną skrzynią :D
wiecie co ja mam prawko krtótko, bo 3 lata :p praktycznie nic nie jeździłam, byłam zawsze przyzwyczajona do jazdy L, punto np. mały samochód wszędzie sie zmieści :p
jak miałam jechać naszym audi to masakr :p teraz jeżdże ale tylko tam gdzie znam okolice ;d no i nadal boje sie nim parkować, strasznie długi ;/ wiec musze miec mega miejsce zeby zaparkowac ;d
nooo i ogólnie w polsce denerwuje mnie nieprzestrzeganie przepisów, bo ja zawsze jade z taką prędkością jaka jest dozwolona, parkuje tam gdzie wolno, nie skręcam tam gdzie zakaz, nie wyprzedzam na ciągłej linii, no wkurza mnie to bo jest np. ograniczenie do 50 to sobie jade tyle albo troche wiecej i %$#^$&% te dupki co jadą za mną dosłowenie centymetr bo oni kurna chcą jechać 100
ja tam mam gdzies czy sie spóźnie czy nie i jade normalnie bo wioze dziecko w samochodze a nie jeżdze jak debil ;/ ale przez takich własnie bogów kierownicy ktoś moze ucierpiec ;/ po prostu kultura jazdy zerowa.

mamakruszynki: sama robiłam tort :p nic skomplikowanego tylko taK wygląda :p

ehhh ja sie czuje fatalnie, a jutro z małą do lekarza na bilans i musze wczesniej skoczyc na badania bo w poniedziałek do gina
no nie mam siły .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kruczka - moje gratulacje!!

Dotkass - ja zawsze miałam awers do BMW i jak mąż w czerwcu jeździł oglądać do salonu takowe auta to usłyszał co na ten temat myślę. Skończyło się znów na Audi. Tylko my mieliśmy kiedyś smoka, bo 2,5 TDi.. później diabła, bo 3,0 TDi, a teraz mamy benzynę 4.0 - to już w ogóle potwór. Tylko mojego męża nie da rady namówić na 'małe silniki'.

U nas automatyczna skrzynia to mus. Mamy już 3 auto z automatem. Wygoda straszna. Tym bardziej z dzieckiem.

krolewnazmarcepana - mało może nie ma (na pewno więcej niż w jakimś Bravo albo punto ;)), ale A6 ma więcej tego miejsca ;).

krolewnazmarcepana - wow ale śliczny torcik, zdolna jesteś ;-)

zozzolka- ja w pierwszej jak i 2 ciąży miałam okropne wymioty, ale nie brałam na to żadnych lekarstw w 1 ciąży miałam do końca 4 m-c w tej mam wrażenie, że już mijają... szczerze, ja bym nic nie brała... ja unikałam zapachów lodówki, perfum itp do tego jadłam bułeczki maslane z masełkiem lub też serkiem homogenizowanym, twarogi zółty ser i dżem z brzoskwiń to było moje menu nic więcej mi nie podchodziło... a i tak wymiotowałam, do tego pomaga picie wody z cytyną, najlepiej zimnej i małymi łyczkami no i mi ostatnio pomaga guma orbit ale to tak kawałek pastylki odgryzam

agusiaks- witaj :-) ja biorę dodatkowe witaminki a to tylko ze względu na moje wymioty i bardzo ubogą dietę... ale lekarze do końca 3-m-ca zalecają tylko kwas no chyba że masz kiepskie wyniki

eevciaa88- super, że wyniki masz w porządku :-) co do bólu pleców, oj mam czasami takie ataki... wiesz co mi najlepiej pomaga jak położę się na łóżku na boku i podkurczę nogi taka trochę pozycja embrionalna. Gratuluję zakupu autka, żeby się dobrze prowadził ;-)

aaaa19 - koniecznie napisz jak tam wrażenia dziadka ;-)

cytrusik - gratuluję zakupu autka, najważniejsze żebyś to Ty była zadowolona ;-) wiesz mnie kiedyś też podkusiło i wlazłam tam... ale już tam nie zaglądam to takie przygnębiające... powinnyśmy się teraz nastarajać pozytywnymi emocjami a nie tragediami

Smile_ - super sprawa ja chodziłam w ciąży razem ze szwagierką różnica między dziećmi to uwaga 5 dni :-D z tym, że ona urodziła w moim terminie a ja w jej... wszyscy się śmiali, że bracia dzieci na telefonie robili :-D:-D:-D wspólne spacerki na wiosnę lato to było to... póki co na razie wiem że im się nie udało z 2 dzieckiem więc jestem sama.. ale trzymam za nich kciuki

ypra- bóle brzucha niestety występują na każdym etapie ciąży ja polecam nospe rozkurczową możesz spokojnie ją brać ;-) i nie zamartwiaj się

Shy - mam to samo jeśli chodzi o auto :baffled: mój mąż zmienia co 3 lata i zawsze mamy kupca wśród znajomych bo tak zawsze jest zadbane, że wyglada jak nówka :sorry: Wiesz co do serca to ja mam problem z odrywającą się zastawką mitralną serca więc u mnie takie kucie , duszności i brak nabrania powietrza to dolegliwości, które dopadają mnie nie tylko w ciąży, ale najczęściej w stresowych, nerwowych sytuacjach lub przy dużym wysiłku

Kruczka - no to kochana życzę Wam na nowej drodze życia, mnóstwa miłości, ciepła rodzinnego ogniska i jak najmniej problemów życia codziennego

Oliwka 36 -powodzenia &&&&

mamakruszynki -pewnie się coś małej przyśniło... przyzwyczajaj się powoli ihihih bo z czasem przezywanie, bajki czy jakiego ekscytującego dnia tez odbija się nocnym wstawaniem ;-)

zonqa - oj kochana... a już się cieszyłam że wszystko w porządku! A co mówił lekarz, że mogą się pojawiać plamienia?

no ja mam swój typ, tzn. nawet mi nie zalezy na marce samochodu,
ma miec klime, automat i co najwazniejsze wyłączaną poduszke powietrzną dla pasażera z przodu! :)

reklama
Kruczka najlepszego na nowej drodze życia ;-) dobrze zaczynacie, ślubik, dziecko w drodze ;-)
zonga prowadziłaś auto i karmiłaś dziecko? nie bałaś się nagłego hamowania?
tiramissu ja polecam samochody typu kangoo, my mamy berlingo i wszystko, dosłownie wszystko tam wchodzi, no i przesuwane drzwi są mega wygodne ;-)
ankzoc to teraz będziesz nadrabiac z jedzonkiem ;-)

ale Wam zazdroszcze tych wizyt! ja mam dopiero w przyszłym tygodniu w piątek...

Do góry