reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Tasia001 -ja też sie oglądam za wózkami, właśnie teraz przeglądam na stronce :-D

Pchla_Szachrajka kochana jeśli masz dobrą przemianę materii to w pierwszym trymestrze nic nie musisz przytyć :-) także nie ma się czym martwić, ja też nic nie tyłam no tylko ja wymiotowałam :rofl2:

krolewnazmarcepana - wszystkiego Najlepszego dla Majeczki :-)

dziewczyny może założymy wątek z wózkami i np taki w którym będziemy mogły pytać o coś co nas trapi i jakieś porady np dotyczące zdrowia , radzenia sobie z różnego rodzaju bólami itp

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mnie rodzinny dzisiaj wazyl, ja mam 58 kg, dokladnie tyle co przed ciaza....A jem normalnie, nawet wiecej...Ani razu nie wymiotowalam, wyniki mam ok....hmm...o co chodzi?:)

mysle, ze wszystko w porzadku ;) mi tez poki co waga stoi w miejscu (po tym jak na poczatku ciazy poleciala w dol), brzucha ani widu ani slychu, ale to chyba dlatego ze to moja pierwsza ciaza, wiec pewnie sie wolniej te miesnie na brzuchu rozchodza. jeszcze zdazymy urosnac :-)

Ja takze kocham Friendsow choc osobiscie uwazam ze How I met your mother jest sto razy lepsze i teraz znowu namietnie ogladam:) Dziewczyny mnie rodzinny dzisiaj wazyl, ja mam 58 kg, dokladnie tyle co przed ciaza....A jem normalnie, nawet wiecej...Ani razu nie wymiotowalam, wyniki mam ok....hmm...o co chodzi?:)

Ja też kocham HIMYM :) moj ulubiony! a z wagą- to tylko się cieszyć :) pozdrawiam.

I ja się witam poweekendowo :) Lecicie z koksem że hej :D Ponad godzinę zajęło mi nadrobienie zaległości :cool: Ja standardowo z pozycji leżącej .... Jutro mam wizytę u gina - oby krwiak chociaz trochę się zmniejszył... To nowa ginka i mam nadzieję, ze nie będzie się bardzo dziwić ze chce zmienić lekarza .. W sumie to dopiero 10tc. Myślałam ze tym razem ciąże bedzie prowadzic ta sama co poprzednio, ale teraz mam wątpliowsci, bo ona ma stary sprzet usg i myslę, że jest prawdopodobieństwo, że mogła nie zauważyć krwiaka na wizycie (wizyte miałam w poniedziałek a krwotok z czwartku na piątek). Nic złego o niej nie mogę powiedzieć, ale też i pierwsza ciąża była ksiązkowa to i wykazywać się nie musiała.... Ta ma dużo pozytywnych opinii i co najważniejsze oprócz praktyki lekarskiej pracuje w szpitalu, gdzie będę rodzić...
Poza tym przeziębienie nieodpuszcza i zaczął mnie dodatkowo męczyć kaszel :wściekła/y:
Jeśli chodzi o znieczulenie to w niemalże na wszystkich łódzkich porodówkach jest bezproblemowe i darmowe, nie tylko w Matce Polce :tak: Ja rodziłam w Madurowiczu i nie ma tam probemu z zzo. Sama niestety nie zdążyłam, bo zanim podpisałam papiery to już miałam skurcze parte i po niedługim czasie było po wszystkim :)
Z wyprawką daję na luz. Może dlatego że brakuje tylko wózka. Wszystko inne mam po Małej :) No chyba że w brzuszku jest chłopczyk to będzie różowa garderoba do wymiany :rofl2:

Pchła, ja to wogóle pierwszą ciążę tylko na Comedy Central przesiedziałam i non-stop komediowe powtórki, Hoży doktorzy też są super, a uwielbiam też brytyjski humor, nie każdy jest w stanie znieść, ale np. Small Britain, czy Fawlty Towers też mogę ogladać cały czas, szczególnie przed zaśnięciem sobie włączam i oglądam :-D

krolewna, na katar rewelacyjny jest Euphorium w kroplach, jest przeznaczony także dla niemowląt i kobiet w ciąży, jest lekiem homeopatycznym, więc nie zaszkodzi a po dwóch dniach Ci przejdzie na bank :tak:

Tasiora, mam tak samo, więc czekam na płeć wtedy będę wymieniała garderobę (oby nie :zawstydzona/y:), albo czeka nas kupno wózia i kilku drobiazgów

dziewczyny może założymy wątek z wózkami i np taki w którym będziemy mogły pytać o coś co nas trapi i jakieś porady np dotyczące zdrowia , radzenia sobie z różnego rodzaju bólami itp
nie wiem czy jest sens zakładać wątek stricte wózkowy, mamy wątek zakupowy, może tam? chyba, że wolicie mieć osobno to ja nie mam nic przeciwko :-)

krolewna, na katar rewelacyjny jest Euphorium w kroplach, jest przeznaczony także dla niemowląt i kobiet w ciąży, jest lekiem homeopatycznym, więc nie zaszkodzi a po dwóch dniach Ci przejdzie na bank :tak:

wiesz co ja nie mam dobrej opini o tym leku akurat ;] moja córka raz w życiu miała katar to lekarka kazała nam to kupić bo po co ją truć lekami i niestety ale po tym było jeszcze gorzej, tak samo u mojego męża dopiero nasivin załatwił sprawe, poza tym w tym jest tyle świństw, niby homeopatyczne ale zielska nie wiadomo jakie i ja mam a to uczulenie ( a mam uczulenie zazwyczaj jak są jakieś świństwa w lekach :D)
takze wole tego nie uzywac :p zawsze mamy nasivin w domu i trzymam sie sprawdzonego leku :)

ankzoc: dziekujemy za zyczenia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dotkass - wiesz ja to jestem maniaczką wózków :-D więc dla mnie to trochę temat rzeka no ale widzę, że póki co brak zainteresowania.. Co do 2 wątku to myślałam o czymś w stylu obawy i rady... wiesz jak radzić sobie z przeziębieniem, bólem itp bo niektóre tematy przewijają się co chwilę... a tak otwierasz i już masz voila!

reklama
Do góry