reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej Dziewczyny,

Witam nowe kwietniówki!
Lece zaraz do pracy, więc po krótcę tylko wspomnę, że właśnie wróciłam z usg genetycznego i wszystko ok! :-) ale mówie Wam, miałam takiego stresa... No i generalnie usg termin pokrywa mi się praktycznie z terminem z OM. Wszystkie cechy w normie, ale skakał maluszek, no i jest maluśki 4,8 cm, 11 tyg 4 dzień. Więc chyba muszę go trochę utuczyć, żeby podrósł :) ale w sumie rodzice też niezbyt wysocy ;-) więc na jakiś czas spokój, następne usg pewnie u ginki na początku października.

Trzymajcie się i miłego dnia!

reklama
zonqa to zycze zdrowia :) bedzie dobrze :) zobacz dobre strony teraz bedziesz lezec i pachniec a maz bedzie ci dogadzal :-D:-D
krolewnazmarcepana ja tam lubie zakalca ;) takie mokre ciezkie ciacho ;) dzis tez biore sie za pichcenie bo mezu ma jutro imieniny a on to pochlaniacz slodkosci :)
ankzoc no I czesc to rzeczywiscie klasyka i nic jej nie przebije :tak:

ja dzis wogole wolne sobie w pracy wzielam i juz po wizycie, bol kregoslupa mi tak dokucza ze czasem nie daje rady.... no ale czas sie przyzwyczaic do niedogodnosci ciazowych :szok:

Hej dziewczyny!
zonqa Nie martw sie na zapas, na pewno wszystko bedzie ok! Duzo odpoczywaj;-)
satyna Witaj, zapraszamy do pisania.
margot Super wiadomosci. A maluszek juz wcale nie taki maly. Gratuluje ;-)

Ja chyba musze wreszcie wstac bo skoro taka ladna pogoda na dworze to trzeba z niej skorzystac :-)

Miego dnia!

Pchla_Szachrajka - ja też wg OM mam termin 09.04 ale wg usg 11.04, no i lekarz mi wpisał w książeczkę ciąży 11.04 to już się trzymam tej daty :)
Hmm coś o mnie.. - jestem już mamą 3,5 letniej córeczki, pierwszą ciążę miałam bardzo problematyczną, więc licze na to że limit powikłań ciążowych już wyczerpałam i w tej ciąży będzie wszystko w porządku :) no i jak na razie póki co nie miałam poważniejszych problemów, jedynie mdłości mnie męczyły i senność, ale już powoli ustępują :) w poniedziałek jadę na usg genetyczne i już nie mogę się doczekać :))

co do rozstępów to w poprzedniej ciązy stosowałam zwykłe balsamy nawilżające i te dla kobiet w ciąży z Rossmana i nie pojawiły mi się w ogóle; więc teraz tak samo zamierzam :) a brzuch już powoli się zaokrągla, zwłaszcza wieczorem i nie wchodzę już do swoich dżinsów :)

Heloo:)

Ja także dołączam do grona zasmarkańców :( Gardło mnie boli masakrycznie i kaszel się przypałętał. Na razie piję *spam* (fuuuuj) i wodę z miodem i cytrtyną (mniaam). Na zatoki polecam inhalacje z soli fizjologicznej i okłady na czoło z podgrzanej soli. (Sól trzeba podgrzać na patelni, przesypać do materiałowego woreczka i położyć na czoło. Tylko trzeba uważać żeby nie była za gorąca :tak: Sól wysusza i wyciąga wilgoć. Ten babciowy sposób ratuje kilkarazy w roku mojego I. jak mu wariują korzonki :tak: )
Ja w pierwszej ciąży miałam kilka rozstępów i wylazły cholery przed samym porodem :confused2: Używałam Ziajki. Ale z tego co czytałam kwestia rozstępów w ciązy to bardziej sprawa genów.
Zonqa, głowa do góry, krwiaczek na pewno szybko się wchłonie i będzie gitarka. Mój ma 5cm:zawstydzona/y: We wtorek mam kontrolne usg i ogromną na dzieję, że choć troszkę się zmniejszył ....

hej dziewczyny dołączam i ja do Was.
Jestem w 9 tygodniu ciąży ale strasznie się boję że może być coś nie tak... otóż w 6 tygodniu miałam takie lekkie brązowawe plamienia, dostałam luteinę dopochwowo i przeszły, potem usg w 7 tygodniu i okazało się że jest zarodek 7mm i bijące serduszko... kamień spadł mi z serca... ale teraz od kilku dni co jakiś czas jak aplikuję luteinę do pochwy albo czasem na papierze widzę takie brązowe niteczki (praktycznie jedną dwie dziennie... jednego dnia są innego ich nie ma nie wiem co to jest??
kontaktowałam się z moim lekarzem powiedział że raczej nic się nie dzieję żeby odpoczywać i czekamy..
wiadomo na tym etapie ciąży lekarz może dać tylko luteinę albo duphaston na podtrzymanie i ciąża musi się ratować sama...
ale mam do Was pytanie bo piszecie często o tych krwiaczkach... kiedy one powstają? tzn czy po usg w 7 tygodniu mogą się jeszcze pojawić? jakie są ich objawy? czy takie brązowe niteczki też mogą o tym świadczyć?

z góry dzięki za infromację zwrotną:)

reklama
mm83 - nie wiem czy w 9tc krwiak może się utworzyć, pewnie tak ale nie sugeruj się moją podpowiedzią, bo ja nie zagłębiam się w temat, tzn. nie czytam żeby się bardziej nie nakręcać i Tobie też to radzę. U mnie było mega krwawienie - takie, że jak jechałam do szpitala to zaryczna, bo pewna byłam że już jest po wszystkim. Ale dzidziuś jest silny, nie dał się i trzymam się tej myśli, że w takim razie damy radę. Jak bierzesz lutreinę to bardzo dobrze, oszczędzaj się i nie nakręcaj, skoro lekarz powiedział że tak moze byc. A jak bardzo schizujesz to umów się na kontrkolne usg :)) Na pewno wszysko jest w porządku:tak:

Do góry