reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Meago tak jak dziewczyny pisaly.,..nie zeganaj sie...czekam na Ciebie za 3 miesiace, dawaj znac...:)
Ja wierze ze wszystko bedzie dobrze i z jakiegos powodu tylko przesunie sie to leciutko w czasie...:)

reklama
lwica faktycznie sa rozne strony za darmo do nauki jezykow, ale szczerze jak probowalam z nich cos zakumac to szlo mi ciezko, dobre sa te strony jak znasz juz jezyk i chcesz go tylko podszlifowac. A jak juz na serio chcesz nauczyc sie hiszpanskiego to polecam: Hiszpanski dla poczatkujacych - Oscar Perlin. Swietna ksiazka jak na sam poczatek. Maz moj nauczyl sie z niej w ciagu pol roku i tak nawijal, ze sama bylam w szoku. A ja ze leniwa to rok, ale super jest bo sa do tego cwiczenia a z tylu odpowiedzi, wiec sama sie sprawdzasz czy juz cos umiesz. Powodzenia

eevciaa88 Od góry :
  1. Grupa krwi
  2. morfologia
  3. mocz
  4. HbS ale to ktoś źle napisał powinno być (HBsAg) -moim zdaniem
  5. HCV
  6. HIV
  7. VDRL
  8. cukier= glukoza na czczo na 100%
Morfologia, mocz, glukoza, HBsAg i VDRL można zrobić na skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu...reszta płatne...dziwne, ze nie masz zleconego toxoplazmozy i cytomegalii...

ankzoc to coś mi sie widzi, że was wirus jelitówki dorwał...:-( i jeżeli nie przestanie wymiotować a będzie się lala przez ręce to zamiast przychodni proponuję izbę przyjęć...małe dzieci szybko się odwadniają. Szczególnie przy takiej wysokiej gorączce....
Pchla_Szachrajka wyśpij sie na brzuchu póki możesz ha ha ha

Czesc!:) a ja znalazlam stare forum na ktorym siedzialam bedac w 1 ciazy i przeczytalam sobie moja posty... jak pisalam o kazdym kolejnym tygodniu ciazy jejku wspomnienia wrocily...:)))

ja rozumiem w sumie ze meago chce odejsc od nas.. dziewczyny spotkala ja wielka strata a nasze pisanie o fasolkach wizytach u lekaerza , usg , rozdrapywalo by tylko rane....... Zycze ci meago duzo silyyy!!!! i poukladaj mysli sobie zycze ci powodzenia!!!!!!!!!!!i 2 kreseczek na tescie ciazowym!za 4 miesiace

Meago będziemy trzymać kciuki żebyś za 3 mce pochwaliła się Nam fasolką:-)
Dziewczyny coś mnie dzisiaj brzuch boli,w ogóle dzisiaj się kiepsko czuję.Nie wiem czy to mi się macica rozrasta,czy coś nie tak.Kurczę jak dzisiaj poczytałam dzisiaj o tych poronieniach,to chyba zaczęłam sobie wkręcać.Przecież musi być wszystko dobrze

Dziewczyny coś mnie dzisiaj brzuch boli,w ogóle dzisiaj się kiepsko czuję.Nie wiem czy to mi się macica rozrasta,czy coś nie tak.Kurczę jak dzisiaj poczytałam dzisiaj o tych poronieniach,to chyba zaczęłam sobie wkręcać.Przecież musi być wszystko dobrze
mnie wczoraj niesamowicie bolal brzuch wystac nie moglam.. ale po dwoch godzinach zaczelam puszczac gazy:crazy:a brzuszek poczul sie lepiej .. moze tez tak masz???
mnie tez dzis delikatnie pobolewa :)spokojnie rozciagamy sie i rosniemy:)
ja mam takie uczucie jakby mi zoladek do gardla podchodzil dzis

Ja juz nie moge czytac o poronieniach, bo trafie do psychiatryka.
Bole brzucha to dobrze, bo przeciez macica sie rozrasta, gorzej jakby bylo krwawienie, zreszta wiesz sama...Widze, ze mimo iz masz malenstwo kolejna ciaza jest jak nowe doswiadczenie i boisz sie tak samo...To chyba nigdy sie nie zmienia, prawda?

Mnie z kolei nic nie boli, czasami mam delikatne uklucia w brzuchu, jestem lekko senna ale tak to-kompletnie NIC. Mysle ze moja ciaza gdzies mi chyba wyparowala:szok:

reklama
Witajcie Kochane :happy: Macie przemiał w tym pisaniu :szok: nie mam siły Was nadrabiać, a przeczytałam już ze 24 strony.
Bishopka- witaj serdecznie wśród nas. Współczuję Ci z całego serca tragedii która Cię spotkała.
[*]
[*] dla Twoich Aniołków... Tym razem musi być dobrze! A poza czarną przeszłością teraz są powody do takich nerwów czy wszystko ok z okruszkiem?
Elu, z fasolką wszyskto ok, ale moja głowa schizuje, bo wiem co może być, nie potrafię mysleć pozytywnie....jeszcze
Meago, bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Trzymaj się cieplutko, kiedyś cierpienie troszkę zelży.
Mamokruszynki, weź może nospę, albo magnez jak masz. Rozciaganie macicy to trochę inny ból niż taki miesiaczkowy, ale tak jak pisała ladies, to mogą byc pełne jelita i gazy, tez mam bóle brzucha kiedy dopada mnie "gazowanie" :-D Ale po wizycie w wc jest lepiej. Jak nie masz gazów, a leki nie pomogą, to skontaktuj się z lekarzem, lepiej bedziesz spała, kiedy Cię uspokoi.
A co do rutinoscorbinu, to mozna go brać w ciąży, ja brałam 3x3 :szok:, i pomocny jest też przy krwawieniach. Na katar polecam wapno, rozrzedza sluzówkę, też brałam, znaczy piłam, ale takie musujace.
Co do zachcianek to ja mogę jeść wszystko i na wszystko mam ochotę, tylko dodatkowo jem jabłka, które jadłam tylko w ciąży z Szymonkiem :szok: I mam te cholerne gazy i zatwardzenia, jak w ciąży z moją Karo.
Poza tym w pracy jeszcze nie powiedziałam, boję się, bo wychodzi na to, że ja ciągle jestem w ciąży :-D Ale powoli odechciewa mi się wstawać, codziennie o 5:30 :baffled: więc powinnam pomysleć o L4.
Chorowitki, kurujcie się i zdrówka Wam życzę.

Do góry